Όχι άλλα space buns! Το half up είναι το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνεις με τα μαλλιά σου!

Μια από τις αγαπημένες μου κατηγορίες θεμάτων ή/και τίτλοι που μου αρέσει να βάζω συχνά είναι κάτι τύπου: το τάδε ή το δείνα είναι ξεπερασμένο. Αυτή είναι η νέα τάση. Έτσι κατά καιρούς μέσα από εδώ έχεις διαβάσει άρθρα όπως: “Το contouring είναι ξεπερασμένο! Το strobing είναι το νέο contouring!”. Ή “το καρέ είναι ξεπερασμένο! Το swag είναι το νέο καρέ!”.

Βεβαίως, αν είσαι αρκετά παρατηρητική ή αν αγαπάς αυτήν εδώ τη στήλη θα έχεις προσέξει πως τέτοιος τίτλος έχει καιρό να μπει σε άρθρο. Και αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν υπήρχε όλο αυτό το διάστημα μια μεγάλη τάση σε makeup, μαλλιά ή skincare και έπειτα να έρθει κάποια άλλη να την αντικαταστήσει. Μέχρι αυτή την στιγμή! Λοιπόν, ΤΑ SPACE BUNS ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ! ΤΟ HALF UP ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ TREND!

Space buns είναι εκείνα τα διπλά top knot στην κορυφή του κεφαλιού τα οποία λάτρευαν η Gigi, η Bella και η Kendall (τα τρία πιο hot it girls ΤΩΡΑ!) και τα οποία μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας στο τελευταίο Coachella. Όμως, τις τελευταίες μέρες και τα τρία αυτά it girls εμφανίστηκαν με ένα άλλο χτένισμα το οποίο α) είναι πολύ εύκολο να το πετύχεις β) δεν γίνεται να το αγνοήσεις γιατί το έκαναν εκείνες (because they said so!).

Ο λόγος για το half up, δηλαγή, τα μισά πάνω πιασμένα μαλλιά. Πρόκειται για ένα χτένισμα επίσης 90’s καταβολών που η τριάδα αποφάσισε να τα σετάρεις με 90’s αξεσουάρ όπως κρίκους και scrunchies και να μας διακτινίσει πίσω στην εποχή που δεν χάναμε επεισόδιο από το Beverly Hills!

Gigi Hadid

H Gigi Hadid έκανε half up με μια μικρή παραλλαγή αφού έπιασε την κοτσίδα σε bun προκειμένου να δώσει περισσότερη έμφαση στα μακριά και κυματιστά μαλλιά της.

Kendall Jenner

Τον τελευταίο καιρό η Kendall Jenner εμφανίζεται παντού με αυτό το χτένισμα το οποίο το κάνει σε πολλές και διαφορετικές παραλλαγές: με όγκο, με λιγότερο όγκο, με κυματισμούς, ή όπως. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν λείπει το απόλυτο 90’s accessory. Βλ: κρίκοι.

Bella Hadid

Με αυτό το hair look η Bella Hadid μπορεί να εκτοπίσει ακόμη και την Carrie Bradsaw. Η Bella που αν ζούσε στα 90’s θα ήταν η βασίλισσα των 90’s αλλά ζει στο τώρα και τα καταφέρνει περίφημα!

Από την θεωρία στην πράξη! Plus: τα essentials γι’αυτό το αποτέλεσμα!

Για να κάνεις αυτό το χτένισμα, η διαδικασία είναι πανεύκολη. Μπορείς για αρχή να το κάνεις πιο messy χωρίς καθόλου ακρίβεια και χωρίς καν να κρατάς έναν καθρέφτη μπροστά σου ή να το κάνεις πιο sleek όπως η Bella Hadid που θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτική στα χωρίσματα. Αν θέλεις όγκο θα χρειαστείς οπωσδήποτε ένα dry shampoo ή ένα προϊόν που θα ανασηκώσει τα μαλλιά σου από τη ρίζα. Και οπωσδήποτε μην ξεχάσεις τα σκουλαρίκια- κρίκους και ένα scrunchie που λατρεύουμε χρόνια τώρα!

1. Bandana Scrunchie, €5.00, Topshop

2. Μεσαίου μεγέθους κρίκοι, €8.00, Accessorize

3. Lurex Scrunchie, €5.64, Free People

4. Βελούδινο λευκό scrunchie, €7.00, Topshop

5. Spray που ανασηκώνει τα μαλλιά από τη ρίζα, Sugar Lift από την σειρά EIMI της Wella €12.00

6. 3 ζευγάρια σκουλαρίκια- κρίκοι, €4.99, H&M

7. Spray για τις ρίζες που προσφέρει όγκο στα μαλλιά, Nioxin Dry Cleanser

Last chance info: και οι τρεις τους έχουν την ίδια hair stylist, την Jen Atkin η οποία μπορεί να περνάει φάση half up απλώς και να μην κρύβεται τελικά κανένα trend alert πίσω από αυτή τη φάση της. Αλλά από την άλλη, who cares! Το φόρεσαν εκείνες, θα το φορέσουμε κι εμείς! Στο κάτω- κάτω στην ομορφιά συνηθίζουμε να λέμε: τα δύο είναι σύμπτωση- τα τρία είναι τάση! Και ήδη εδώ και πολλές μέρες ζω με αυτό το κοτσιδάκι και scrunchies στα μαλλιά! Εσύ;

Read More

And More