Ποιο 90’s χτένισμα επέστρεψε δυναμικά και κάνουν όλα τα it girls τώρα!

Εδώ και καναδυό χρόνια περίπου στο beauty ζούμε το deja vous trend. Πράγματα που είχαμε δει να συβαίνουν στα 90’s και που κάναμε και οι ίδιες στους εαυτούς μας στα 90’s επιστρέφουν δυναμικά. Βεβαίως, αν εσύ στα 90’s ησουν 0-4 χρονών όλα αυτά σου φαίνονται ολοκαίνουρια. Όπως ολοκαίνουριο μπορεί να είναι στο μυαλό σου και το double bun, εκείνα τα δύο top knot που έκαναν κάποτε η Bjork και η Gwen Stefani και που αν θες να κάνεις κάτι πραγματικά updated και ανανεωμένο (και… οξύμωρο μιας και μας έρχεται από παλιά) στα μαλλιά σου κάνε αυτό!

Από την Bjork στην Hailey Baldwin: σε ποιες έχουμε δει το double bun!

1997- Bjork

1998- Gwen Stefani

ΣΗΜΕΡΑ…


Το hair trend αυτού του καλοκαιριού το πρωτοσυναντήσαμε στην Josephine Skriver- το top model που παίρνει το credit για το γεγονός ότι μας σύστησε σε αυτό το χτένισμα για πρώτη- πρώτη φορά (εννοώντας μέσα στο 2016)


Σε 90’s κλίμα μπήκε μερικές μέρες πριν και η Khloe Kardashian όταν έκανε επίσης έτσι τα μαλλιά της και ανέβασε photo στο instagram


Με αυτά τα μαλλιά είδαμε μία εβδομάδα πριν και την Cara Delevingne η οποία έχει αρχίσει να μας απασχολεί και πάλι και να μας δίνει beauty inspiration (μας είχες λείψει Cara)! Το παραπάνω χτένισμα αποτελεί έμπνευση της Jen Atkin (celebrity hair stylist που έχει αναλάβει και τις Kardashian) η οποία είχε πει γι’αυτό το hair look: “Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που τα 90’s έχουν μπει ξανά στην ζωή μας, και στην μόδα και την ομορφιά. Το συγκεκριμένο χτένισμα είναι εμπνευσμένο από την Baby Spice (η Emma Bunton των Spice Girls) αλλά και τα κορίτσια στο Harujuku της Ιαπωνίας που κάνουν συνεχώς αυτό το χτένισμα στα μαλλιά τους!”.


Το ίδιο χτένισμα είχε κάνει και μια εβδομάδα πριν η Hailey Baldwin για το pre-birthday party της Kylie Jenner.

ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ: ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟ DOUBLE BUN!
Περνώντας από την θεωρία στην πράξη, η διαδικασία για να εξασφαλίσεις αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου δύσκολη. Ωστόσο, υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: τα μαλλιά σου πρέπει να έχουν όγκο, οπότε αν έχεις κοντό μήκος ή θα πρέπει να το βάλεις από το μυαλό σου ή θα πρέπει να το ενισχύσεις με μερικά extensions (εδώ μπορείς να βρεις ακόμη και extensions- κοτσιδάκια που απλά τα στριφογυρίζεις!).

Πιο αναλυτικά, τα βήματα είναι τα εξής:
1. Με μια λισουάρ (χτένα με μυτερή άκρη) κάνε την τέλεια χωρίστρα στη μέση σε όλη την επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής.

2. Πάρε την κάθε τούφα και δημιούργησε ένα σφιχτό ponytail στην κορυφή του κεφαλιού. Το μυστικό για να γίνει και να μείνει ψηλά το top knot είναι να έχεις σε απόλυτη ευθεία το κεφάλι σου χωρίς να έχεις το πηγούνι σου προς τα κάτω γιατί με τον τρόπο αυτό μπορεί το top knot σου να γίνει… low knot.

3. Κρέπαρε την κάθε κοτσίδα και αν θες extra όγκο μπορείς να ψεκάσεις προηγουμένως λίγο dry shampoo που ενισχύει πάντα τους όγκους.

4. Στριφογύρισε το καθένα περιμετρικά της βάσης της κοτσίδας και στερέωσε με αρκετά τσιμπιδάκια τα οποία θα βάλεις κάθετα μέσα στη βάση της κοτσίδας.

5. Τρίψε με τις παλάμες σου το τριχωτό και άφησε μερικές φύτρες να πέφτουν στο μέτωπό σου. Έτσι θα δημιουργήσεις πιο ατημέλητο αποτέλεσμα που είναι και το επιθυμητό.

Καλή επιτυχία!

Read More

And More