10 πράγματα κάνουν στα μαλλιά τους τα ψαγμένα κορίτσια της μόδας ΤΩΡΑ

Είναι μήνας μόδας (ξανά!) και οι σχεδιαστές δείχνουν τις συλλογές τους για τη σεζόν Fall 2017. Η Νέα Υόρκη έριξε μόλις αυλαία και συνεχίζουμε με Λονδίνο, Μιλάνο και Παρίσι. Όμως, πέρα από όσα διαδραματίζονται στα catwalks, υπάρχει και ο δρόμος. Το street style, λοιπόν, ή με πολύ απλά λόγια η μόδα που διαμορφώνεται από τα κορίτσια που μπαίνουν και βγαίνουν στα shows και κυκλοφορούν στους δρόμους των μητροπόλεων της μόδας είναι μια άλλη πηγή fashion έμπνευσης. Αλλά και beauty έμπνευσης!

Η ερώτηση είναι: πώς χτενίζουν τα μαλλιά τους και τι make up φοράνε τα it girls τώρα; Σου συγκεντρώσαμε μικρές κινήσεις που δίνουν μεγάλο αποτέλεσμα στο beauty look σου! Δες παρακάτω…

1. Τα βάφουν blorange!

Το χρώμα που κινείται ανάμεσα στο ξανθό, το πορτοκαλί και ροζ, ή αλλιώς το χρώμα που κάνει καριέρα ως blorange (aka blond+ orange) ήταν παντού στους δρόμους της Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια του fashion week. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα που δίνει instant στιλ και μια grange διάθεση και σετάρεται τέλεια με flawless επιδερμίδας και απουσία makeup!


Αν θέλεις να το υιοθετήσεις διάβασε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το πώς, πού, τι από τον Νικόλα Βιλλιώτη!

2. Τα πιάνουν hun & double hun

Το μισό πιάσιμο στα μαλλιά που καταλήγει σε top knot μας είχε συστηθεί τρία περίπου χρόνια πριν εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στους δρόμους. Το είδαμε στην Ciara Ferragni που παρακολούθησε το fashion week της Νέας Υόρκης αλλά και σε πολλά ακόμη stylish κορίτσια. Αν θέλεις να το υιοθετήσεις και να το… αναβαθμίσεις απλώς διπλασίασέ το! Ή με άλλα λόγια: γιατί να κάνεις ένα όταν μπορείς να κάνεις… δύο;

3. Υιοθετούν το shag haircut

To 2015 σου είχαμε κάνει αυτή την beauty πρόβλεψη: ότι θα βλέπουμε παντού μπροστά μας το shag. Είμασταν μάλιστα τόσο σίγουρες για το γεγονός ότι μιλάμε για τον next big thing στα μαλλιά που το δοκιμάσαμε πρώτα πάνω μας (το beauty ντοκουμέντο εδώ). Δύο χρόνια μετά αυτό το 80’s κούρεμα με τις αφέλειες και τα άνισα μήκη στα σπαστά μαλλιά είναι παντού μπροστά μας στην Νέα Υόρκη. H Μica, το μοντέλο που βλέπεις αριστερά, είναι το κατεξοχίν beauty icon μας όταν μιλάμε για αυτό το κούρεμα. Μάλιστα, η ίδια είδε τις μετοχές της να εκτοξαύονται στα ύψη όταν έκοψε για πρώτη φορά τα μαλλιά της έτσι, οπότε αν είσαι σγουρομάλλα ή έχεις σπαστά μαλλιά, go for it!

4. Aφήνον τα μαλλιά τους μέσα από τα πανωφόρια!

Αν θέλεις να είσαι ενημερωμένη όταν φοράς το παλτό ή το ζιβάγκο σου σε κάποιες περιπτώσεις, μην βγάζεις τα μαλλιά σου απ’έξω. Το αποτέλεσμα ενός fake bob είναι με έναν τρόπο και πολύ sexy και πολύ stylish. Επιπλέον, είναι ένας καθόλου δεσμευτικός τρόπος να φρεσκάρεις το look σου αφού αποκτάς καρέ αλλά ανά πάσα στιγμή ξαναβρίσκεις τα μακριά σου μαλλιά.

5. Κάνουν το… hair flip

H φράντζα σου δεν πρέπει να είναι οριοθετημένη. Η φράντζα σου πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός sexy και απόλυτα φυσικού τινάγματος όπως βλέπεις στο it girl παραπάνω. Για να αντιγράψεις την κίνηση… σε κίνηση, δες παρακάτω (Xμμ! Δεν μπορούσα να αντισταθώ!)…

6. Τα… α-χτενίζουν!

Τα μαλλιά στα κορίτσια του εξωτερικού είναι σχεδόν αχτένιστα. Για να κάνεις το ίδιο look ψέκασε την ρίζα του κεφαλιού με dry shampoo και ανασήκωσε τον όγκο. Όμως, μην μπερδεύεσαι! Τα αχτένιστα μαλλιά δεν σημαίνουν και παραμελημένα μαλλιά. Η φροντίδα τους με μάσκες και λαδάκια είναι το Α και Ω! Το styling τα υπόλοιπα γράμματα, βεβαίως!

7. Τα πιάνουν χαμηλά στον αυχένα


Είτε έχεις bob (aka κοντό καρέ) είτε lob (μακρύ καρέ) αυτό το πιάσιμο χαμηλά στον αυχένα με την χωρίστρα στη μέση είναι πολύ στιλάτο και άλλο τόσο ενδιαφέρον. Αλλά δεν υπάρχει ένας τρόπος να το υιοθετήσεις. Μπορείς να παίξεις με πιο sleek πιάσιμο ή πιο messy με τούφες που πέφτουν μπροστά στο πρόσωπο.



8. Κόβουν αφέλειες!

Είτε μιλάμε για παχιές, πλούσιες και straight αφέλειες είτε μιλάμε για πιο αραιές, τα it girls τις αγαπούν! Και σετάρουν τα κοντά τους μήκης (bob, lob, shag) πολλές φορές με αυτές!

9. Δεν ισιώνουν τα σγουρά μαλλιά τους!

Όπως σου έχω ξαναπεί μια από τις βασικές τάσεις στην ομορφιά τα τελευταία χρόνια είναι το individuality ή η τάση που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του καθενός. Στο πλαίσιο αυτού πορευόμαστε με ό,τι ακριβώς έχουμε και αναδεικνύουμε τη φυσική ομορφιά μας. Με απλά λόγια: αν έχουμε σγουρά μαλλιά δεν τα ισιώνουμε. Με ακόμη πιο απλά: σγουρομάλλες, αποκαλυφθείτε!

10. Κάνουν τις κοτσίδες τους ενδιαφέρουσες!

Στις μητροπόλεις της μόδας δεν συναντάμε ιδιαίτερα μακριά μαλλιά. Ή τουλάχιστον τα μακριά μαλλιά έχουν επισκιαστεί από τα άπειρα bob, lob και shag που υπάρχουν εκεί έξω. Όμως, τα κορίτσια με πολύ μακριά μήκη κάνουν το αποτέλεσμα να δείχνει ενδιαφέρον δημιουργώντας rope ponytails ή αλλιώς, στολίζοντας τα μήκη με κορδόνι. Για να δεις πώς θα το κάνεις βήμα- βήμα κλικ εδώ.

Read More

And More