Τα 6 χειρότερα beauty trends του 2016 που θέλουμε να ξεχάσουμε!

Το 2016 ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά για την ομορφιά! Η Kylie Jenner λάνσαρε τα Lip Kit της, τα υγρά κραγιόν έγιναν τεράστια τάση, οι γυναίκες σταμάτησαν να κάνουν παντού contouring (thank God!). Αλλά ήταν και η χρονιά που τα trends ορίστηκαν και από τα social media τα οποία οδηγήθηκαν σε ακρότητες για να τραβήξουν την προσοχή μας από τα catwalks στο internet. Τάσεις όπως 100 layes of… ό,τι βάζει ο νους σου ή νύχια που στολίζονται ακόμη και με φυτά είναι από αυτά που θέλουμε να ξεχάσουμε. Και λίγο πριν αφήσουμε πίσω μας το 2017, παρακάτω σου έχουμε μια συγκεντρωτική λίστα από τα χειρότερα trends του 2016 που θέλουμε να ξεχάσουμε. Υπόσχεση ότι όταν μπει η νέα χρονιά ούτε που θα ξαναμιλήσουμε γι’αυτά (με την ελπίζα, βεβαίως, να μην έρθουν χειρότερα)!

1. Τις 100 στρώσεις από… οτιδήποτε!

Το 2016 μια vlogger έβγαλε γι’αστείο ένα βίντεο που έδειχνε να περνάει στα νύχια της 100 στρώσεις βερνίκι. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα social γέμισαν με παρόμοια βίντεο στα οποία κάποιος έβαζε 100 στρώσεις foundation, κάποιος άλλος 100 στρώσεις κερί αποτρίχωσης και πάει λέγοντας. Πραγματικά, το σοκ για μια beauty editor ήταν τόσο μεγάλο που καλά- καλά δεν αντέχω να περνάω δύο στρώσεις βερνίκι στα νύχια μου!

2. Να τυλίγεις τα μαλλιά σου με περίεργα πράγματα για να κάνεις μπούκλες!

Μέσα στα χειρότερα του 2016 ήταν και αυτή η τάση που ξεκίνησαν οι vloggers να τυλίγουν τα μαλλιά τους με περίεργα πράγματα όπως γαριδάκια, ταμπόν και ό,τι βάζει ο νους σου. Και το γεγονός ότι κάτι κάνει δουλειά δεν σημαίνει ότι πρέπει να το υιοθετείς κιόλας (γιατί το να τυλίγεις τα μαλλιά σου με γαριδάκια κάνει όντως δουλειά και θα το διαπιστώσεις εδώ)!

3. Κακτάκια στα νύχια!
Ένα ακόμη περίεργο trend που έκανε καριέρα στα social το 2016 ήταν το trend των succulent nails που ξεκίνησε από μια Αυστραλιανή καλλιτέχνιδα που στόλιζε τα νύχια με μικροσκοπικά κακτάκια. Γρήγορα αυτό πήρε μυθικές διαστάσεις κάτι που θα διαπιστώσεις βάζοντας το hashtag succulent nails στο instagram. Δεν θέλουμε άλλο!
4. Το knife liner!

Μέσα στο 2016 διαπιστώσαμε ότι το να κάνεις την τέλεια γραμμή eyeliner είναι σχεδόν αστείο όταν υπάρχουν vloggers και instagram users που χρησιμοποιούν τα μάτια τους ως καμβά για να ζωγραφίσουν με το eyeliner διάφορα όπως μαχαίρια (στην καλύτερη) μέχρι… γεννητικά όργανα (στην χειρότερη και μπορείς να το δεις εδώ).

5. Το contouring σε όποιο σημείο βάζει ο νους σου!
Παραπάνω σου είπα ότι το 2016 ήταν η χρονιά που ευτυχώς οι άνθρωποι σταμάτησαν να κάνουν contouring. Δυστυχώς, όμως, το μετέφεραν από το πρόσωπο σε όποιο σημείο του σώματος μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και στον αυχένα! Πάντως, κάπου εδώ, οφείλω να παραδεχτώ ότι το καλοκαίρι κλέψαμε κι εμείς λίγο και σου δείξαμε εδώ πώς να αποκτήσεις πιο γυμνασμένα και αδύνατα πόδιαμε φωτοσκιάσεις!
6. Το μακιγιάζ με φαγητό!


Και όλη αυτή η τρέλα με τα social, τις mini beauty τάσεις και τα χειρότερα… ό,τι απογειώθηκε όταν κάποιοι άρχισαν να χρησιμοποιούν sneakers για να κάνουν φωτοσκιάσεις και κακαό για σκιά. Seriously?

Read More

And More