Τα καλύτερα beauty looks από τα couture shows στο Παρίσι! Πάρε ιδέες!

Η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι και τα couture shows για την άνοιξη/ καλοκαίρι 2017 έφτασαν στο τέλος τους. Η φήμη που υπάρχει για το make up και τα μαλλιά που βλέπουμε σε αυτή την εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής είναι ότι τα περισσότερα looks είναι extreme. Ισχύει. Φέτος, όμως, υπήρξαν κάποιοι οίκοι που κινήθηκαν και σε πιο ήπιες επιλογές.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο τολμηρά ή τα λιγότερα τολμηρά αλλά σε κάθε περίπτωση εκθαμβωτικά beauty looks που συζητήθηκαν περισσότερο! Δες, πάρε έμπνευση ή απλώς ενημερώσου!

1. Τα πρόσωπα που γέμισαν αστέρια!


Μια από τις πιο δυνατές beauty στιγμές προήλθε από το couture show του Dior. Ο Peter Philips αποφάσισε να κολλήσει μικροσκοπικά αστέρια στα πρόσωπα των μοντέλων και το αποτέλεσμα ήταν super λαμπερό. Αν θεωρείς το αποτέλεσμα υπερβολικό, ο Peter Philips σου έχει επιλογή: κόλλησε απλώς ένα αστεράκι είτε στο κέντρο της ρίζας του κάτω βλεφάρου είτε στις κόγχες των ματιών. F-a-b!

2. Οι αλαβάστρινες επιδερμίδες της Σήλιας Κριθαριώτη!

H Σήλια Κριθαριώτη έδειξε για πρώτη φορά την couture συλλογή της στο Παρίσι και αυτό από μόνο του ήταν ένα huge νέο. Μας άρεσε, ωστόσο, πολύ και ο τρόπος που πλαισιώθηκαν τα θεαματικά της φορέματα από τις πολύ λαμπερές επιδερμίδες. Μερικά tips: παίξε με γυαλάδες ψηλά στα ζυγωματικά και ενίσχυσε τη λάμψη ψεκάζοντας με spray από απόσταση μερικών εκατοστών αφού ολοκληρώσεις το make up.

3. Το… hair is all around του Sam McKnight


Στο show του οίκου Chanel τα μαλλιά ήταν πολύ λαμπερά, σχεδόν βρεγμένα και “στριφογυρίζονταν” περιμετρικά του κεφαλιού. Κι ένας τολμηρός παραλληλισμός: έμοιαζαν αρκετά με ντόναντ κανέλας (και δεν το σκέφτηκα μόνο εγώ!).

4. Clips

Στο show του Francesco Scognamiglio μεταλλικές μπαρέτες τοποθετήθηκαν στα μαλλιά με έναν εντελώς νέο τρόπο δίνοντας έναν δυναμισμό στο τελικό look και κάνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον contrast με τα αιθέρια φορέματα.

5. Νο strings attached


Στον Maison Margiela η Pat McGrath ένωσε τις δυνάνεις της με τον Eugene Souleiman και από κοινού δημιούργησαν ένα look που στηρίζονταν στα κορδόνια, περασμένα τόσο στα μαλλιά όσο και στο πρόσωπο. Από τα πιο φουτουριστικά looks που έχουμε δει τελευταία (ή και γενικά!).

6. Something black, something blue!


Στο show του elie Saab ο Tom Pecheux δημιούργησε ένα δυναμικό, winged eyeliner συνδυάζοντας το μαύρο με το μπλε eyeliner.

7. Flushy cheeks!

Στο show Armani Prive είδαμε να συνδυάζονται δύο τάσεις σε ένα look: αφενός είχαμε το trend της μονοχρωμίας με κυρίαρχο το πορτοκαλί χρώμα, αφετέρου είδαμε την draping τεχνική με το ρουζ να απλώνεται ψηλά στα ζυγωματικά ως συνέχεια της σκιάς.

8. Hair to ear

Στον Georges Hobeika τα μαλλιά τραβήχτηκαν προς τα πίσω και χρησιμοποίηθηκαν ως τον τέλειο καμβά για να δούμε για πρώτη φορά αυτά τα ιδιαίτερα αξεσουάρ μαλλιών που μοιάζουν και με σκουλαρίκια. Όσον αφορά το μακιγιάζ, κινηθήκαμε και πάλι στην λογική του monochromatic με το παστέλ να κυριαρχεί και το draping να είναι πάλι η no 1 τεχνική.


Read More

And More