Τάσεις Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-16: Τι είναι ξεπερασμένο και τι νέο έρχεται!

– Είναι αυτή η εποχή που θα κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο για να κόψεις τα μαλλιά σου! Πώς να τα κόψεις;
– Είναι αυτή η εποχή που θα βγεις για shopping, να ανανεώσεις το νεσεσέρ σου και να πάρεις κι ένα καινούριο κραγιόν! Ποιο να πάρεις;

Με λίγα λόγια και για να μην σου αραδιάζω ένα σωρό πώς και γιατί: τι φεύγει και τι νέο έρχεται σε μακιγιάζ, μαλλιά (κούρεμα και χτένισμα) και νύχια. Παρακάτω θα δεις μια λίστα με τα νέα in και τα παλιά out για να είσαι πάντα ενημερωμένη!

ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ…

Ήταν ακριβώς έναν χρόνο πριν, Σεπτέμβριο, όταν η Jourdan Dunn, ένας από τους Αγγέλους της Victoria Secret έκοψε τα μαλλιά της καρέ. Και από όλες όσες πήγαν στα MTV VMA Awards κατάφερε να κλέψει την προσοχή και να την συγκεντρώσει πάνω της! Εμείς υπακούοντας στο beauty ένστικτό μας γράψαμε πως το καρέ επρόκειτο να γίνει το νέο μακρύ όπως και έγινε αφού μέσα στην περασμένη χρονιά είδαμε πολλές stars να τα κόβουν: από την Beyonce μέχρι και (surprise! surprise!) την JLO! Δες εδώ την λίστα αναλυτικά!

ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Αν θες να δεις τι κούρεμα θα παίξει θα πρέπει να τσεκάρεις τις αλλαγές που κάνουν τα μοντέλα. Γιατί αυτά συναναστρέφονται τους hair stylists και ξέρουν τα trends από μέσα (θυμίσου το Karlie cut καναδυό χρόνια πριν που πήρε το όνομά του από το top model Karlie Kloss και που οι New York Times το είχαν αποκαλέσει κούρεμα της χρονιάς).
Στο δια ταύτα: το φετινό hot κούρεμα λέγεται shag, το έκανε πολύ πρόσφατα το top model Coco Rocha και είναι αυτό το κούρεμα που έρχεται από τα 90’s αλλά στην πιο εξελιγμένη εκδοχή του με έντονες φράντζες και ασυμετρίες κατά μήκος αλλά και κοντά στο περίγραμμα του προσώπου. Ταιριάζει τέλεια σε σπαστά μαλλιά! Αν έχεις ίσια ούτε να σου περάσει από το μυαλό!
Εδώ μπορείς να διαβάσεις όλες τις λεπτομέρειες για το νέο hot κούρεμα!
Κι εδώ δες να δοκιμάζουμε πρώτες το shag!

ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ…

Τα beach waves ή αλλιώς ή κυματιμοί που μιμούνται το εφέ των μαλλιών που έχουν στεγνώσει μετά από μια βουτιά στη θάλασσα δεν είναι κάτι καινούριο. Το αγαπούν τα μοντέλα της Victoria Secret, το κάνουν χρόνια, το έχουμε δει στα catwalks και είναι ένα χτένισμα που όλες θέλουμε να κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Αλλά από τώρα και μετά τα πράγματα αλλάζουν!

ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Τα νέα beach waves είναι τα not so beachy waves! Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο effect αλλά σε αυτή την περίπτωση τα μαλλιά τείνουν προς το ίσιο παρά το πολύ σπαστό. Το είδαμε σε οίκους όπως Ralph Lauren, Roberto Cavalli και Calvin Klein και ένα από τα μυστικά που εφάρμοσε ο top hair stylist Sam McKnight είναι ότι ψέκασε με φυσικό νερό πάνω από το αλατόνερο για να εξσφαλίσει την φυσικότητα.
Διάβασε εδώ περισσότερα για το trend!

ΚΡΑΓΙΟΝ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ…

Τον περασμένο Χειμώνα το ενδιαφέρον μας μονοπωλήθηκε από τα berry lips. Είναι αυτό το χρώμα του κρασιού που φορέθηκε πολύ σε οίκους όπως Byblos και Max Mara και αγαπήθηκε τόσο πολύ και από τους celebrities που μας κράτησε συντροφιά και όλο το καλοκαίρι (υπεύθυνη γι’αυτό ήταν η Sienna Miller που επέλεξε να το φορέσει στις Κάννες και σύντομα γράφτηκαν άρθρα “Πώς να φορέσεις το berry κραγιόν το καλοκαίρι” ενώ ακολούθησαν η JLO, η Poppy Delevingne και πολλές ακόμη!).

ΚΡΑΓΙΟΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Δεν χρειάζεται να παρακολουθείς υπερεντατικά το Beauty (αν και ΠΡΕΠΕΙ!) για να δεις αυτή την μανία με το καφέ κραγιόν που εντάξει, ευθύνομαι κι εγώ που το έχω ερωτευτεί τόσο και γράφω συνεχώς γι’αυτό! Λοιπόν, το νέο berry είναι το καφέ κραγιόν και όταν πας στο κατάστημα καλλυντικών θα πρέπει να επενδύσεις σε ένα καθαρό καφέ που δεν κοκκινίζει καθόλου και κατά προτίμηση ματ.
Εδώ μπορείς να δεις ποιες διάσημες το έχουν φορέσει ήδη κι εδώ πώς να το φορέσεις σωστά. Πάντως, η αρχή για τον beauty alert του καφέ κραγιόν έγινε από την Kylie Jenner!

ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ…

Τόσο τον περασμένο Χειμώνα όσο και το καλοκαίρι οι γυναίκες μάθαμε να φοράμε διάφανα χρώματα που μιμούνται το φυσικό χρώμα του νυχιού χωρίς να είναι nude, με την έννοια ότι μετά από δύο στρώσεις βερνικιού έβλεπες τα νύχια από κάτω. Το trend μάλιστα πήρε και την ονομασία The No Manicure Manicure όπως ήταν κάποτε το… The No Make Up Make Up!

ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Το σχήμα των νυχιών πρέπει να είναι στρογγυλεμένο και το μήκος τους αρκετά κοντό. Έτσι, τουλάχιστον, ήταν σχηματισμένα τα περισσότερα νύχια που είδαμε στα catwalks για τον ερχόμενο Χειμώνα. Όσον αφορά τα χρώματα, ήταν πολλά και κυρίως σκούρα (μαύρα, μπορντώ, λαδί σκούρο) όμως αυτό το μεταλλικό μπλε έκλεψε την καρδιά μας. Μάλιστα, σε κάποιους οίκους στόχος ήταν να σεταριστούν τα νύχια και με την μπλε σκιά τοποθετημένη περιμετρικά του ματιού και αυτοί οι οίκοι ήταν Karen Walker, Monique Lhuillier και Costello Tagliapetra.

Αντί επιλόγου/ Σημείωση συντάκτριας: Οι τάσεις είναι πολλές και διαφορετικές και φυσικά οι οίκοι δεν έδειξαν μόνο ένα βερνίκι ας πούμε, στις πασαρέλες ή έβγαλαν όλες τα μοντέλα τους στο catwalk με το ίδιο χτένισμα. Εδώ κάνουμε focus στα επικρατέστερα beauty trends που μας τράβηξαν περισσότερο την προσοχή! Επίσης, το γεγονός ότι κάτι είναι τάση δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσεις σώνει και ντε. Απλώς, αν σου αρέσει να υιοθετείς πράγματα, υιοθέτησε τα σωστά. Αλλά μην ξεχνάς να αναδεικνύεις πάντα μα πάντα ποια εσύ είσαι!

Read More

And More