Τάσεις φθινόπωρο 2017: το μακιγιάζ της νέας σεζόν!

Αν οι τάσεις είχαν σχήμα θα ήταν κύκλος. Γιατί μετά από μια μακρά περίοδο που επικρατούσε το no makeup makeup, τόσο που ήταν απαγορευτικό να έχεις όποιο hint χρώματος στο πρόσωπό σου, πέρα ίσως από ένα έντονο ματ κραγιόν, η τάση φαίνεται να έκανε τον κύκλο της. Έτσι, η νέα χρονιά μας πηγαίνει πίσω στα χρόνια που κάναμε έντονα μακιγιάζ και βάζαμε στο πρόσωπό μας τα πάντα: σκιές, ρουζ, κραγιόν

Ως βασική τάση, λοιπόν, έχε στο νου σου ότι μιλάμε για έντονα μακιγιάζ. Όσον αφορά τις επιμέρους, στις έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω. Κόπιασε και… κόπιαρε ελεύθερα!

Μεταλλικές σκιές

Μπορεί το χρώμα που επικρατεί φέτος στα μάτια να μην είναι ένα, αλλά σίγουρα η υφή είναι μια: μεταλλική. Μερικοί από τους μεγαλύτερους οίκους για τη νέα σεζόν αποφάσισαν να παίξουν με τα μεταλλικά στοιχεία. Μας άρεσε πολύ ο συνδυασμός της χρυσό-καφέ μεταλλικής σκιάς με το μαύρο smudged μολύβι που είδαμε στους οίκους Balmain και Maxwell. Όμως, αγαπήσαμε και τους ψυχρούς τόνους και πιο συγκεκριμένα το ασημί το οποίο τοποθετήθηκε περιμετρικά του ματιού στους οίκους Elie Saab και Emporio Armani. Ωραία λεπτομέρεια για να σετάρεις την ασημί σου σκιά: το ενυδατικό ροζ κραγιόν.

Edgy eyeliner

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το No makeup makeup πρέπει να μείνει πίσω ήρθε από τον οίκο Chloe. Τα κορίτσια του οίκου που μέχρι πρότινος τα είχαμε συνδέσει στο μυαλό μας με αψεγάδιαστες επιδερμίδες, φρεσκοφιλημένα χείλη και ίσως λίγη μάσκαρα, φέτος βγήκαν στο catwalk φορώντας “σκληρό”, για τα δεδομένα τους, eyeliner περιμετρικά του ματιού. Ο Aaron de Mey που έκανε το μακιγιάζ είπε πως άντλησε την έμπνευσή του από την Kate Moss που έχει αυτό το look ως signature της. Από την άλλη, ο οίκος Versace διατήρησε τον edgy χαρακτήρα του με την Pat McGrath να χρησιμοποιεί το Dark Star #006 από την σειρά μακιγιάζ που φέρει την υπογραφή της. Το συγκεκριμένο look μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας και kajal.

Όμως, η έμπνευση στο eyeliner δεν εξαντλείται σε αυτούς τους δύο οίκους. Στον Julien McDonald είδαμε να τοποθετείται κατά μήκος του κινητού βλεφάρου και να σβήνεται με οριζόντια διάθεση ενώ στον οίκο Prada το smudged eyeliner σεταρίστηκε με χρώμα.

Berry! Berry!

Φθινόπωρο και berry lips πάνε χέρι- χέρι. Ξεκίνησε να το φοράς από τώρα γιατί είναι η πιο stylish και γρήγορη κίνηση που μπορείς να κάνεις για να αναβαθμίσεις το στιλ σου. Το είδαμε να φοριέται στην πλειοψηφία των catwalks στην γνωστή και αγαπημένη ματ υφή του και να σετάρεται με γενναίες δόσεις μάσκαρα σε άνω και κάτω βλεφαρίδες. Εδώ το βλέπουμε στον Philip Plein και στο show του οίκου Perla.

Αν αναζητάς έναν διαφορετικό αλλά τολμηρό τρόπο να βάψεις τα χείλη σου berry, η απάντηση έρχεται από τον οίκο Valentino: berry lips σεταρισμένα με berry περίγραμμα στα μάτια, αρκετά τραβηγμένο στις εξωτερικές γωνίες ώστε να δίνει την αίσθηση των cat eyes.

Color pop!

Το φετινό σκηνικό ήταν λες και οι makeup artists αποφάσισαν να βουτήξουν τα πινέλα τους σε ένα ουράνιο τόξο και να το περάσουν από τα μάτια των μοντέλων. Έτσι, είδαμε πολλά και διαφορετικά χρώματα- πολλά και διαφορετικά μακιγιάζ ματιών. Πινελιές κόκκινου, λευκού και κίτρινου στο socket του ματιού για τους Zadig & Voltaire, πράσινο και μοβ περίγραμμα για τον οίκο Mulberry, γαλάζια σκιά στο κινητό βλέφαρο για την Stella Jean και πράσινη μάσκαρα σε άνω και κάτω βλεφαρίδες για τον Pucci.

Undone mascara

Από την εποχή που οι makeup artists έκαναν skip τη μάσκαρα περάσαμε στην εποχή που τοποθετούν γενναίες δόσεις αλλά με μια διάθεση σαν να την έχουν τοποθετήσει πρόχειρα ή και βιαστικά. Με άλλα λόγια: οι μουντζούρες επιτρέπονται. Ένα τέλειο tip που είδαμε στον Emporio Armani ήταν κάτω από τη μάσκαρα, περιμετρικά του ματιού και πολύ κοντά στη ρίζα των βλεφαρίδων να τοποθετείται μεταλλική λευκή σκιά και από πάνω μάσκαρα ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει ακόμη πιο έντονο. Επίσης, στο show του MSGM οι βλεφαρίδες ήταν κολλημένες μεταξύ τους δημιουργώντας ένα spider effect.

Pink-o!

Όπως διαπίστωσες παραπάνω, το φετινό Φθινόπωρο έχει πολύ χρώμα. Αν, όμως, έπρεπε να διαλέξουμε το επικρατέστερο και εν τέλει εκείνο που μπορείς να φορέσεις με περισσότερη άνεση, το ροζ θα ήταν η ιδανική επιλογή. Ακόμη και τα κορίτσια της Isabel Marant που δεν μας έχουν συνηθίσει να βάφονται, υπέκυψαν σε αυτό το girly χρώμα που σου δίνει μια instant φρεσκάδα. Αντίστοιχο μακιγιάζ είδαμε σε πολλούς ακόμη οίκους αλλά και στον Marchesa με έμφαση στο ροζ ψηλά στα μήλα.

Καλή νέα σεζόν!

Read More

And More