Η Άννα Αλμπάνη μιλά για τις τάσεις στα νύχια το 2017! Ποια χρώματα είναι hot, ποια not και τι σχήμα να διαλέξεις!

Απολαμβάνω το μανικιούρ όσο τίποτα. Όμως, κάθε φορά που κλείνω ένα ραντεβού για νύχια περνάω εκείνα τα άβολα δευτερόλεπτα όταν γίνεται η ερώτηση: “τι χρώμα θα τα βάψουμε;”. Εδώ και πολύ καιρό για να ξεμπερδεύω παίζω είτε στο μαύρο είτε σε αυτό το barely there ημιδιάφανο χρώμα. Και μετά έρχεται η δεύτερη άβολη ερώτηση: “τι σχήμα θα κάνουμε;”. Χμμ, μια σειρά από αιφνιδιαστικές ερωτήσεις που δεν σε αφήνουν να απολαύσεις το mani session. Εκτός αν! Εκτός αν έχεις διαβάσει αυτή τη συνέντευξη με την top nail expert, Άννα Αλμπάνη οπότε ξέρεις ακριβώς τι να ζητήσεις!

PS: αυτή η συνέντευξη έγινε και για ιδιοτελείς λόγους. Γιατί ακόμη και μια beauty editor μπορεί να αιφνιδιάζεται πού και πού και επιστρατεύει τις σωστές πηγές για να λύσει και τις δικές της beauty απορίες. Και σε ό,τι έχει να κάνει με νύχια, η Άννα Αλμπάνη είναι η καλύτερη beauty πηγή μιας δημοσιογράφου ομορφιάς που ζει στην Ελλάδα…

Ποια θα είναι η μεγαλύτερη τάση στο χρώμα των νυχιών το 2017;
Τα χρώματα που θα συναντήσεις σε έναν μεσογειακό κήπο, οι γήινες αποχρώσεις, το πράσινο σε όλο το φάσμα του και γενικότερα αυτό που αποκαλούμε “botanical” θα το δούμε πολύ φέτος. Αυτά είναι και τα χρώματα που προτείνει φέτος η Pantone. Τέλος, πολύ hot φέτος είναι η λεγόμενη απόχρωση του φουντουκιού: ένα ζεστό, σκούρο nude χρώμα, που συμπεριλαμβάνεται και αυτό στις προτάσεις της Pantone.


Τι σχήμα και μήκος να προτιμήσουμε για να δείχνουμε ενημερωμένες;
Αμυγδαλωτό- οβάλ σε μεσαία ή κοντά νύχια. Για εκείνες που επιμένουν σε τεχνητά-μακριά νύχια, προτείνω το coffin-ballerina σχήμα.


Στην συχνή ερώτηση “πώς θα τα κάνουμε; Τετράγωνα ή στρογγυλά” ποια είναι η πιο ενημερωμένη απάντηση;
Δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτό. Σε κάποια χέρια ταιριάζουν περισσότερο τα τετράγωνα, σε άλλα περισσότερο τα στρογγυλεμένα. Αυτό που σίγουρα δεν θα πρότεινα είναι τα αυστηρά τετράγωνισμένα νύχια.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει το nail art να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και τα νύχια να γίνονται πιο ήσυχα- minimal. Τι προβλέπεις για τo nail art το 2017;
Δεν θα έλεγα ότι το nail art μπαίνει σε 2η μοίρα, όσο το ότι αλλάζει μορφή και γίνεται λίγο πιο up-to date. Δεν θα δεις πλέον τα παλαιομοδίτικα, βαριά nail art, αλλά τα λίγο πιο παιχνιδιάρικα ή πιο «καθαρά» και γραμμικά. Τα nail stickers με τα οποία ο καθένας μπορεί να έχει σχέδια στα νύχια του σε 1 λεπτό, είναι επίσης μεγάλη τάση στη διεθνή αγορά. Στην Ελλάδα θα δούμε κυρίως να αναπαράγονται nail trends του 2016 σε (hologram, mirror κλπ) σε mix n’ match έκδοση.

To 2017 σύμφωνα με κάποιες beauty προβλέψεις λένε ότι θα είναι η χρονιά των διάφανων, clean, gel manicures. Ποια η γνώμη σου;
Συμφωνώ απόλυτα! Τα διάφανα νύχια είναι γοητευτικότατα, εφόσον είναι υγιή και περιποιημένα. Το manicure δηλαδή στα νύχια για εμένα, είναι αδιαπραγμάτευτο.

Την περασμένη χρονιά είδαμε τα νύχια να ντύνονται με κάποια “αξεσουάρ”, ακόμη και με κλωστές, τα λεγόμενα bracelet nails που εσύ μας έδειξες πρώτη στο TLIFE. Για το 2017 ποιο είναι το δυνατό σου χαρτί;
Minimal cuticle embellishments! Πολλοί nail artists πλέον ξεφέυγουν από την καθαρή περιοχή του νυχιού και δημιουργούν εξαιρετικά nail looks «στολίζοντας» την περιοχή γύρω από τα νύχια.

Σε σχέση με την υφή των βερνικών τι επιλέγουμε; Ματ, glittery, γυαλιστερά;
Τα γυαλιστερά είναι και φέτος δημοφιλή και «παντός καιρού» θα λέγαμε. Τα ματ έχουν ενδιαφέρον αν συδυαστούν και με άλλες υφές, ή αν θέλουμε ένα εντελώς «ήσυχο» look. Tα glittery νύχια ας τα περιορίσουμε για πιο γιορτινές περιστάσεις.
Πώς προκύπτουν οι τάσεις στα νύχια, τα χρώματα που θα φορεθούν κλπ;
Ο,τι βλέπουμε στα catwalks του fashion week καθορίζουν σημαντικά τις τάσεις στα νύχια. Επίσης, σημαντική δύναμη έχουν πλέον και οι social media influencers, (bloggers, editors, public figures) που επηρεάζουν το κοινό που τους παρακολουθεί, δημιουργώντας τα επόμενα trends.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου nail trend για τη νέα χρονιά;
Nude, καθαρά, minimal ή οπάλ νύχια. Less is more. Ειδικά για τους πρώτους μήνες του έτους, μέχρι το καλοκαίρι, που εκεί ζωηρεύουμε λίγο τα χρώματα.

Read More

And More