Το μπλε στα μάτια είναι η μεγαλύτερη τάση μακιγιάζ για την Άνοιξη! Τρεις καθόλου κιτς τρόποι να το φορέσεις!

Στο μακιγιάζ καμία άλλη έκφραση δεν μας τρομάζει τόσο όσο το “μπλε σκιά”. Αλλά να που η μπλε σκιά και γενικότερα το μπλε στα μάτια φοριέται τώρα από κάθε cool κορίτσι εκεί έξω με εκατομμύρια followers στο instagram ενώ από την άλλη είδαμε το trend να κάνει… πασαρέλα σχεδόν σε κάθε οίκο για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016.

Σημείωσε: Giambattista Valli, Jonathan Saunders, Missoni. Monique Lhullier, Missoni και Moschino ήταν μερικοί από τους οίκους πρώτης γραμμής που μου έρχονται πρόχειρα- πρόχειρα στο μυαλό και που επέλεξαν να ντύσουν τα βλέφαρα των μοντέλων τους με μπλε χρώμα. Α! Και η δική μας Mary Katrantzou με την μπλε μάσκαρα στις βλεφαρίδες.

Στα πρακτικά, τώρα: αν με ρωτούσες λίγες μέρες πριν αν αυτή η τάση είναι φορέσιμη στην καθημερινότητα ενός… καθημερινού κοριτσιού θα σου έλεγα πως δεν έχω ιδέα (αν όχι: δεν θα τολμούσα!). Έπρεπε να το δοκιμάσω.

Το επόμενο αντανακλαστικό βήμα ήταν να ζητήσω από την Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, Global Senior artist της MAC, να μου δείξει τρεις τρόπους να φορέσει κανείς το μπλε στα μάτια του (μιλάμε για huge trend για cool κορίτσια και αν δεν ήταν η Αλεξάνδρα και η MAC ο τέλειος συνδυασμός, τότε… τι;). Για να κάνεις κι εσύ την τάση, υιοθέτησε ένα από τα τρία GIF μακιγιάζ που θα δεις παρακάτω! Αλλά καν’το! Μόνο τότε θα ανακαλύψεις πόσο τέλεια δείχνεις με λίγο (ή/και πολύ) μπλε στα μάτια σου. Και καν’το πριν απ’όλες γιατί α) θα το δεις να φοριέται παντού β) δεν μου αρέσει να το λέω πως… στο είχαμε πει!

Ο ήπιος τρόπος να φορέσεις μπλε

Μια γραμμή με μπλε μολύβι στην ρίζα του κάτω βλεφάρου αρκεί για να δείξεις πόσο ενημερωμένη είσαι σε σχέση με τα trends και μάλιστα χωρίς να καταβάλεις καμία υπερποσπάθεια. Είναι από τα make up που μπορείς να κάνεις ακόμη και στο αυτοκίνητο στο δρόμο για την έξοδό σου. Επίσης, κάτι άλλο πολύ βασικό: το καθένα από τα beauty looks που θα δεις εδώ κάνει από μόνο του fashion statement που σημαίνει ότι πρέπει να κινηθείς σε ήσυχες επιλογές στο υπόλοιπο πρόσωπο. Μια super λαμπερή βάση (η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν θα καταφέρω να έχω αυτό το αποτέλεσμα της Αλεξάνδρας!), ενυδατωμένα με balm χείλη, καλοβαμμένα φρύδια και είσαι έτοιμη!

Ο… μεσαίος τρόπος να φορέσεις μπλε

Μια γραμμή κατά μήκος του κινητού βλεφάρου είναι ένας δεύτερος πολύ ωραίος τρόπος να υιοθετήσεις το μπλε στα μάτια σου. Εδώ μπορείς να παίξεις με δύο εκδοχές: είτε να κάνεις ένα σκληρό τελείωμα είτε ένα πιο smooth και catty όπως βλέπεις εδώ. Για την δεύτερη εκδοχή θα χρειαστεί να προεκτείνεις ελαφρώς τη γραμμή προς τις εξωτερικές γωνίες και να λεπτύνεις τη γραμμή όσο φτάνεις προς τα έξω. To κοφτό πινελάκι (no 266) είναι απαραίτητο!

Ο extreme τρόπος να φορέσεις μπλε

Προσοχή! Αυτό το μακιγιάζ φοριέται α) με μπόλικη αυτοπεποίθηση β) minimal επιλογές στο styling και στο υπόλοιπο μακιγιάζ. Εδώ η μπλε σκιά που φοριέται περιμετρικά του ματιού είναι ο πρωταγωνιστής. Για να αποφύγεις το ενδεχόμενο η σκιά να τρέξει και να μουντζουρωθείς μπορείς να ακολουθήσεις αυτές τις δύο οδούς: είτε να κάνεις τη βάση σου κανονικά και να απλώσεις στο κάτω βλέφαρο μια γενναιόδωρη ποσότητα παιδικής πούδρας την οποία μετά θα απομακρύνεις με ένα καθαρό πινέλο (σκέψου πως η σκιά θα πέσει πάνω στην πούδρα η οποία θα φύγει μετά) είτε να τελειώσεις με το μακιγιάζ των ματιών σου και να κάνεις τη βάση στο τέλος. Διάλεξε!

* Για το shooting χρησιμοποιήθηκαν το Chromagraphic Pencil Hi Def Cyan (look no 1), το κρεμώδες eyeliner Marine Ultra με το πινέλο 266 (look no 2) και η σκιά Ultra Marine η οποία απλώθηκε με το πινέλο 239 (look no 3), όλα MAC

Make up: Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, Global Senior artist της MAC
Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Read More

And More