Από το catwalk στο γραφείο! Πώς να κάνεις το χτένισμα της DKNY!

Στο TLIFE ζούμε σε ρυθμούς fashion week! Η εβδομάδα μόδας SS 2013 στην Νέα Υόρκη μπορεί να έχει ολοκληρωθεί αλλά στο mail φτάνουν σωδηρόν details για το πώς να αντιγράψεις το κάθε χτένισμα. Τελευταίο info από το fashion show της DKNY όπου το χτένισμα επιμελήθηκε ο Eugene Souleiman, global xreative director της Wella Professionals. Θέλεις λεπτομέρειες; Στις έχουμε!

Το Look: “Cool” city girl στη Νέα Υόρκη
Τα χτενίσματα στην επίδειξη μόδας DKNY Α/Κ ’13 ήταν νεανικά με φυσική εμφάνιση αλλά και μία ξεκάθαρη αίσθηση προσέγγισης. Η συλλογή DKNY Α/Κ ’13 βασίστηκε στον τρόπο ζωής του απόλυτου DKNY κοριτσιού, με δημιουργίες για κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητάς του, από μαγιό έως και πανωφόρια. Έτσι, ήταν επόμενο το look των μαλλιών να αντανακλά αυτή την κατεύθυνση. Ήθελα να δημιουργήσω ένα χτένισμα που θα έδινε μία αίσθηση ενότητας στο look, ενώ συγχρόνως θα αντανακλούσε ένα χαλαρό τρόπο ζωής. Θεώρησα ότι ήταν σημαντικό να δώσω μία αίσθηση ζωής και κίνησης στα μαλλιά και να παίξω με τον τρόπο που το φως αντανακλά την υφή τους. Γι’ αυτό δημιούργησα στα μαλλιά μία διακριτική αίσθηση σε πολλά επίπεδα αναφέρει ο Eugene Souleiman, Global Creative Director, Care & Styling της Wella Professionals.

Αυτές οι διακριτικές διαφορετικές υφές δημιουργήθηκαν με ένα απαλό, καθαρό και φρέσκο φινίρισμα στο μπροστινό μέρος, όπου τα μαλλιά διαχωρίστηκαν με μία χαμηλή χωρίστρα στο πλάι. Μέρος των μαλλιών μεταφέρθηκε πίσω από το αυτί, ενώ στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στις άκρες των μαλλιών δόθηκε μία περισσότερο ανάγλυφη εμφάνιση ‘Californian sunned’. Το συνολικό αποτέλεσμα απέπνεε μία νεανική, χαλαρή αίσθηση, η οποία χωρίς να είναι σκηνοθετημένη, ήταν αναμφισβήτητα δημιουργημένη με μία εσκεμμένη πρόθεση.

Πώς να αντιγράψεις ακριβώς το χτένισμα

src=/files/Image/BEAUTY/2012/BEAUTY_NEWS/SEPTEMBER/17_9/DKNY-003.JPG

1. Ξεκίνησε με φρεσκολουσμένα και ενυδατωμένα μαλλιά με τη χρήση του σαμπουάν και conditioner Wella Professionals Enrich έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την άψογη κατάσταση των μαλλιών σου.
2. Εάν τα μαλλιά σου είναι ξηρά στις άκρες, τότε χρησιμοποίησε το SP Hydrate Finish για επιπλέον ενυδάτωση.
3. Στέγνωσε απαλά τα μαλλιά σου με τα χέρια σου. Στη συνέχεια δημιούργησε μία χαμηλή χωρίστρα στο πλάι και διαχώρισε τα μαλλιά από τη χωρίστρα έως το στεφάνι της κεφαλής.
4. Άπλωσε στις άκρες αυτού του τμήματος των μαλλιών το Wella Professionals Perfect Setting λοσιόν για το πιστολάκι, στη συνέχεια διαχώρισε τα μαλλιά και ίσιωσε εντελώς το κάθε τμήμα με το πιστολάκι και τη χρήση μίας στρογγυλής βούρτσας για να δημιουργήσεις ένα απαλό και κομψό φινίρισμα. Δώσε ένταση στις ρίζες των μαλλιών με τη χρήση της βούρτσας και χαλάρωσε την ένταση αυτή καθώς φτάνεις προς τις άκρες των μαλλιών.
5. Μόλις τα μαλλιά είναι εντελώς στεγνά και λεία, τότε άφησέ τα να πέσουν στο πλάι και χαμηλά στο κούτελο και στερέωσε τα πίσω από το αυτί με ένα τσιμπιδάκι.
6. Τράβηξε μερικές τούφες μπροστά , πάνω από το αυτί ώστε να δώσεις μία ατημέλητη αίσθηση στο χτένισμα.
7. Τράβηξε και τις δύο μεριές των διαχωρισμένων μαλλιών προς τα πίσω, στριφογύρισε τα σαν σχοινί και ψέκασέ τα με το Wella Professionals Ocean Spritz. Στη συνέχεια, ενώ τα κρατάς στριφογυρισμένα σφιχτά, χρησιμοποίησε το πιστολάκι μέχρι στεγνώσουν εντελώς.
8. Για ακόμα πιο έντονο αποτέλεσμα, κράτησε τα στριφογυρισμένα μαλλιά με ένα τσιμπιδάκι, μέχρι να είσαι έτοιμη να βγεις έξω.
9. Μόλις απελευθερώσεις τα στριφογυρισμένα μαλλιά, τότε θα έχουν μία φυσική ανέμελη κα ατημέλητη αίσθηση.
10. Τέλος, για ακόμα πιο έντονη υφή, αφού απελευθερώσειςτα μαλλιά σου, τράβηξε τα ελαφρά γύρω από το κεφάλι σου, προς την αντίθετη φορά από εκείνη της φύτρας σου. Αυτό θα τους χαρίσει την αίσθηση ότι έχουν ανακατευτεί από τον αέρα.

Λοιπόν, πώς σου φαίνεται; Θα το δοκιμάσεις;

Read More

And More