NY fashion week: Οι 5 πιο δυνατές τάσεις σε make up και μαλλιά για το επόμενο καλοκαίρι!

Όπως σου έχω ξαναπεί, μπορεί εμείς εδώ να μιλάμε για τις τάσεις του Φθινόπωρου και του Χειμώνα που θα έρθει, αλλά στις μητροπόλεις της μόδας ΤΩΡΑ γίνονται τα fashion weeks για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014. Πρώτος σταθμός ήταν η Νέα Υόρκη η οποία και στις 12 του μήνα έριξε αυλαία. Πέρα από τα ρούχα, εκεί είδαμε τα make up και τα μαλλιά που θα παίξουν έξι μήνες μετά.
Ανοίγει παρένθεση: Μέχρι εδώ ελπίζω να ήμουν αρκετά περιγραφική και να σου ξεκαθάρισα γιατί αυτή την σεζόν εδώ στο Beauty βλέπεις παράλληλα trends από Φθινόπωρο/ Χειμώνα 2013- ’14 και Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014. Γιατί στην πρώτη περίπτωση μας αφορά άμεσα αφού έχουμε φτάσει στην εποχή που πρέπει να υιοθετήσουμε τις τάσεις και στην δεύτερη οφείλουμε να σε ενημερώσουμε για το τι ΘΑ έρθει αμέσως μετά!
Κλείνει παρένθεση: Αφού περάσαμε άπειρες ώρες παρατηρώντας καθημερινά όλες αυτές τις μέρες τα fashion shows των σχεδιαστών και τα instagram των make up artists καταλήξαμε! Αυτές, λοιπόν, είναι οι πιο δυνατές τάσεις σε make up και μαλλιά για την ερχόμενη Άνοιξη!

Επιστροφή στις… “λαδωμένες” ρίζες (?)!


Αριστερόστροφα: Suno, Prabal Gurung, Rag & Bone, Monique Lhuillier
Τον Χειμώνα που θα διανύσουμε το wet look θα έχει την τιμητική του. Είναι δε, τόσο wet που κάποιοι το ονόμασαν “step out of the shower” trend. Το trend, λοιπόν, αυτό το είδαμε να εξελίσσεται στο fashion week της Νέας Υόρκης σε… greasy trend. Το concept είναι το εξής: τα μαλλιά στην ρίζα τους μοιάζουν λαδωμένα (Ναι! Ναι! Μπορείς να ξαναρίξεις μια ματιά στις παραπάνω photos για να πειστείς!) ενώ στις άκρες τους είναι στεγνά. Όμως, προσοχή: δεν πρόκειται για πραγματικά άλουστα μαλλιά, αλλά για μαλλιά που έχουν δουλευτεί πολύ μέχρι να εξασφαλιστεί αυτό το effect! Και αν θες την γνώμη μιας beauty editor, να σου πω ότι συμφωνώ με την… αν-είναι-ποτέ-δυνατόν σκέψη που έχεις τώρα στο μυαλό σου, και πως από την στιγμή που υπάρχουν τα ξηρά σαμπουάν, δεν θα μπω ποτέ σε πειρασμό να προσποιηθώ ότι υιοθέτησα το trend ενώ στην πραγματικότητα δεν θα έχω προλάβει να λουστώ!

Βαθιά χωρίστρα!


Αριστερόστροφα: Charlotte Ronson, DKNY, Rodarte
Αν έχεις χωρίστρα στη μέση άλλαξε την! Η χωρίστρα, από αυτό το Φθινόπωρο κιόλας είναι βαθιά πλαϊνή. Το trend, όμως, απογειώθηκε στο fashion week της Νέας Υόρκης για την σεζόν S/S 2014. Στο show του Charlotte Ronson το concept ήταν οι Παριζιάνες που ζουν στην Νέα Υόρκη. Τα μαλλιά απέκτησαν βαθιά χωρίστρα η οποία ήταν στερεωμένη με τσιμπιδάκια πίσω από τ’αυτιά, ενώ κατέληγαν σε έναν “S” κυματισμό που είχε γίνει με ψαλίδι. Στη DKNY το αποτέλεσμα ήταν έμπνευση του Eugene Souleiman. Τα μαλλιά πιάστηκαν σε χαμηλές αλογοουρές αφού πρώτα τα είχε στεγνώσει με σεσουάρ κι έπειτα με ένα ψαλίδι τελειοποίησε το ολόισιο αποτέλεσμα. Τέλος, στον Rodarte τα μαλλιά δημιούργησε η hair stylist Odile Gilbert για τον John Frieda. Το μυστικό για τον όγκο στην κορυφή ήταν mousse για όγκο με στρογγυλή βούρτσα και ζεστό αέρα από πιστολάκι.

Πορτοκαλί φλούο χείλη


Αριστερόστροφα: Rag & Bone, Creatures, Gurung
Όταν τρεις από τους μεγαλύτερους νεοϋορκέζικους οίκους δείχνουν φλούο κόκκινα χείλη, τότε καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για huge trend. Και, φυσικά, η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε από τον οίκο Rag & Bone που μας έχει συνηθίσει τα κορίτσια του να είναι πιο απλά, χωρίς έντονο μακιγιάζ και μαλλιά που μοιάζουν σαν να σηκώθηκαν μόλις από το κρεβάτι. Το μακιγιάζ εδώ ανέλαβε η Gucci Westman (παντρεμένη με τον David Neville, τον έναν εκ των δύο ιδιοκτητών του οίκου). Από την άλλη, στον οίκο Prabal Gurung το μακιγιάζ ανέλαβε η Charlotte Tilbury για λογαριασμό της MAC. Και μια beauty εξομολόγηση: το προϊόν με το οποίο πέτυχε αυτό το χρώμα ήταν το πορτοκαλί Lipmix της MAC, προϊόν το οποίο το αναμειγνύεις συνήθως με ένα lip balm διότι σε αντίθετη περίπτωση το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ έντονο!

Η σκιά που πρέπει όλες να αποκτήσουμε!

Αριστερόστροφα: Tibi, Altuzarra, Kate Spade
Στην Νέα Υόρκη η λευκή σκιά είχε την τιμητική της και την είδαμε να τοποθετείται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: από την ρομαντική εκδοχή του οίκου Tibi μέχρι την πιο φουτουριστική σκοπιά που είδαμε στον οίκο Kate Spade. Επειδή, όμως, η λευκή σκιά αν δεν την χειριστείς σωστά μπορεί να σου δημιουργήσει ένα ρακούν εφέ, περιόρισε την χρήση της στην εσωτερική γωνία του ματιού. Δίνει αμέσως ξεκούραστη όψη και επιπλέον θα μειώσεις τις αποστάσεις, αν τα μάτια σου έχουν κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Focus στην εξωτερική γωνία!

Αριστερόστροφα: Prabal Gurung, Rodarte, Derek Lam
Την επόμενη σεζόν θα δούμε τα μάτια μας να αποκτούν μήκος και μια ανοδική διάθεση. Το μαύρο μολύβι ή το eyeliner τοποθετείται με έμφαση στην εξωτερική γωνία ή σε άλλες περιπτώσεις (βλ. το look που δημιούργησε ο Tom Pecheux για τον Derek Lam) στην εξωτερική γωνία και μόνο!

Λοιπόν, ποιο από τα παραπάνω trends σου άρεσε περισσότερο; Σκέφτεσαι να υιοθετήσεις από τώρα κάποια τάση ώστε να αποδείξεις πόσο διαβασμένη είσαι; Ας το συζητήσουμε!

Read More

And More