Κάνε μια τρέλα! Βάψε τα μαλλιά σου παστέλ γιατί είναι… so hot!

Photo: Pinterest

Θέλεις να κάνεις μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά σου; Αυτό το άρθρο δεν είναι για σένα! Γιατί εδώ δεν θα διαβάσεις για τίποτα συμβατικό ή που μπορείς να δεις στην καθημερινότητά σου σε μια βόλτα στην πόλη! Θα σου μιλήσω για παστέλ χρώματα: total pastel look, σε μεμονωμένες τούφες ή μόνο στις άκρες. Και είναι από αυτές τις δραστικές αλλαγές που τολμούν τα μεγαλύτερα fashion icons στις μητροπόλεις της μόδας!

Σε ό,τι έχει να κάνει με χρώμα στα μαλλιά έχω τον άνθρωπό μου! Ο Νικόλας Βιλλιώτης, official hair colorist της Garnier, έχει όλο το know how. Και ξέρει πάντα το next big thing της μόδας πριν έρθει στην Ελλάδα. Μαζί του, λοιπόν, είμαι κι εγώ ένα βήμα μπροστά!

Παστέλ χρώματα: πώς γίνονται;
Αν έχεις βαμμένα ξανθά ανοιχτά μαλλιά μπορείς να δουλέψεις πάνω σε αυτή τη βάση. Αλλά οι ελληνίδες, των οποίων το ξανθό βγαίνει συνήθως χρυσό, θα χρειαστεί να κάνουν highlights πρώτα. Πάνω σε αυτά τα highlights περνάμε χρώματα καθαρά όπως μπλε, ροζ, γαλάζιο, λιλά και ο χρόνος παραμονής της βαφή είναι ελάχιστος σε σχέση με αυτό που αναγράφεται έτσι ώστε η απόχρωση να βγει παστέλ.
Ουσιαστικά, πρόκειται για έντονα χρώματα τα οποία δείχνουν εξασθενημένα! Όπως, όταν βάφουμε έντονα τα μαλλιά μας και μετά από πολλά λουσίματα ξεθωριάζουν.

Total pastel, τούφες ή μόνο στις άκρες;
“Μου αρέσει πολύ η total pastel εκδοχή αλλά θέλει πολύ καθαρά και λευκά πρόσωπα. Οι pastel άκρες είναι πιο ασφαλής λύση”, λέει ο Νικόλας Βιλλιώτης. Εκτός αυτού αν θέλεις να κάνεις μια τρέλα και να βάψεις τις άκρες σου παστέλ, το χρώμα ξεθωριάζει κι επιστρέφεις στο φυσικό σου! No prob!



Ο Νικόλας αγαπά την total εκδοχή των παστέλ μαλλιών! Αρκεί να έχεις κατάλευκη επιδερμίδα και φυσικά πολύ καθαρό πρόσωπο!

Εναλλακτικά, οι παστέλ άκρες είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή και πολύ πιο safe! Μετά από 2-3 εβδομάδες το χρώμα θα επανάλεθει στο φυσικό του!

Τέλος, και οι παστέλ τούφες μας αρέσουν πολύ! Μάλιστα, σε κάποια κομμωτήρια μπορείς να βρεις παστέλ exte είτε από φυσική είτε από ψεύτικη τρίχα. Έτσι, και υιοθετείς την τάση και δεν βάφεις τα μαλλιά σου αν φοβάσαι!

Και πόσο θα μου κρατήσουν;
Το παστέλ χρώμα στις άκρες ή σε τούφες διατηρείται από δύο εβδομάδες μέχρι ένα μήνα. Βεβαίως, χρειάζεται εντατική φροντίδα και εξειδικευμένες μάσκες για βαμμένα μαλλιά.

Παστέλ μαλλιά με έμπνευση…
Πριν δύο χρόνια ο οίκος Givenchy είχε χρησιμοποιήσει μοντέλα με παστέλ μαλλιά για τις καμπάνιες του. Επίσης, στα 80’s έβλεπες πολλά παστέλ μαλλιά αλλά σε κουρέματα που δεν είναι προσαρμοσμένα στο σήμερα. Τώρα, αυτά τα παστέλ συνδυάζονται με πιο θηλυκά κουρέματα και αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον. Βεβαίως, όλη αυτή η τάση αντλεί την έμπνευσή της κατά το μεγαλύτερο μέρος από τους punk!

Τα παστέλ μαλλιά είχαν πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια του οίκου Givenchy δύο χρόνια πριν!

Σε ποιες ταιριάζει;
Σε κορίτσια με πιο bohemian look. Θέλεις να στο κάνω εικόνα; Η Kate Moss, οι αδερφές Olsen ή η Alexa Chung θα μπορούσαν να το υποστηρίξουν τέλεια!

Και τώρα η αγαπημένη μας ώρα! Τι λες; Σε έπεισα να κάνεις μια τρέλα με τα μαλλιά σου; Ναι ή όχι;

Read More

And More