Ήρθε το τέλος των πλατινέ; Τι μας είπε ο top hair colorist, Νικόλας Βιλλιώτης!

Ξέρω ότι πολλές από εσάς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές αγαπάτε τα πλατινέ μαλλιά. Ή έχετε πλατινέ μαλλιά. Όμως, δεν θα έκανα καλά την δουλειά μου αν δεν σε ενημέρωνα και δεν σου έλεγα ότι τα πλατινέ μαλλιά είναι… ξεπερασμένα. Ναι, τουλάχιστον αυτή η σεζόν θέλει τις καστανές να βγαίνουν κερδισμένες στο παιχνίδι των χρωμάτων. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Μόλις τελείωσαν οι εβδομάδες μόδας σε Παρίσι, Μιλάνο, Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Και μάντεψε: μερικά από τα μεγαλύτερα top models του κόσμου τούτου ανέβηκαν στις πασαρέλες και κουνούσαν επιδεικτικά τα ολοκαίνουρια… καστανά μαλλιά τους που ήρθαν να αντικαταστήσουν το προηγούμενο πλατινέ χρώμα τους.

Παράδειγμα no 1: Sasha Luss

/

Ένα από τα αγαπημένα κορίτσια των σχεδιαστών ανέβηκε στις πασαρέλες με το ολοκαίνουριο καστανό της. Και για να ενισχύσει και τον σοφιστικέ χαρακτήρα μιας καστανής, έκοψε τα μαλλιά της σε ένα μακρύ καρέ.

Παράδειγμα no 2: Aline Weber

/

Ένα ακόμη διάσημο κορίτσι στον κόσμο των catwalks αποποιήθηκε τον… ξανθό εαυτό της για ένα πιο chic strawberry blonde χρώμα.

Παράδειγμα no 3: Suki Waterhouse

/

Εντάξει, στην περίπτωση της Suki θα σου πω ότι την προτιμούσα ξανθιά ακριβώς για την τέλεια αντίθεση που έκαναν τα μαλλιά της με τα σκούρα καστανά φρύδια της. Κι εδώ μπορείς να διαβάσεις όλα όσα είπε ο colorist της για την αλλαγή της.

Παράδειγμα no 4: Elle Fanning

/

Δεν είναι μοντέλο αλλά είναι από τα it girls που ορίζουν τη μόδα. Οπότε ναι, το ότι η αδεφή της Dakota τα σκούρυνε είναι σημάδι ότι ήρθε το τέλος των πλατινέ.

Παράδειγμα no 5: Σμαράγδα Καρύδη

Και κάπου εδώ να σου πω ότι 1. η Σμαράγδα μας αρέσει πολύ με το νέο της hair look και 2. μάντεψε ποιος βρίσκεται πίσω από την θεαματική αλλαγή της! Yeap! Η ερώτηση είναι ρητορική (φυσικά και είναι ο Νικόλας Βιλλιώτης!) και κάποιες extra απαντήσεις που ήθελα για τα πώς και τα γιατί του νέου trend ήταν ένα speed dial μακριά. Και κάπως έτσι, ο top Έλληνας colorist και expert της Garnier, πήρε το λόγο. Να τι πρέπει να ξέρεις για το νέο hot χρώμα στα μαλλιά!

Τελικά ήρθε το τέλος των πλατινέ;
Ναι, ήρθε η εποχή που τα πλατινέ τελείωσαν. Υπάρχουν ξανθά, υπάρχουν τα μελόξανθα, υπάρχουν τα καραμελένια ξανθά αλλά δεν υπάρχουν τα πλατινέ. Και κάνουμε ένα comeback στο υπέροχο καστανό, σε όλα τα ύψη από το 5 μέχρι το 7.

Μια γυναίκα που θέλει να αλλάξει τα μαλλιά της από πλατινέ σε καστανά τι θα πρέπει να προσέξει;
Το βασικό είναι να διαλέξει ζεστές αποχρώσεις, καθόλου ψυχρές γιατί πάνω στα πλατινέ οι ψυχρές θα βγάλουν πάρα πολύ έντονα σαντρέ και θα γίνουν χακί. Οπότε διαλέγουμε όσο πιο ζεστές αποχρώσεις γίνεται, όπως για παράδειγμα του ντορέ και του χρυσοχάλκινου. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να βγει ένα ωραίο καστανό πάνω στα πλατινέ. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι μια γυναίκα που θα βάψει μόνη της τα μαλλιά της στο σπίτι θα πρέπει να επαναλάβει την βαφή τουλάχιστον δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πώς έγινε η αλλαγή στα μαλλιά της Σμαράγδας;
Η Σμαράγδα έκανε την αλλαγή για έναν ρόλο. Αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος. Βέβαια ήθελε και η ίδια να κάνει κάποια στιγμή αυτό το πράγμα, να κάνει μια μεγάλη αλλαγή και με την ευκαιρία του ρόλου έγινε.

Ποια τεχνική χρησιμοποίησες;
Αρχικά, στάρωσα τα μαλλιά (πρόκειται για μια κομμωτηριακή τεχνική κατά την οποία βάζεις ουσιαστικά ένα χρώμα από κάτω για να μπορέσεις να σταθεροποιήσεις το βασικό σου χρώμα) κι έπειτα αυτό που έκανα ήταν να “πατινάρω” τις βαφές από ένα καστανό στο ύψος του 6 και του 7 ώστε να εξασφαλίσω την απαραίτητη φυσικότητα.

Το καστανό είναι ένα εύκολο χρώμα για να το κάνουμε; Σε ποιες ταιριάζει;
Το καστανό είναι ένα φοβερό χρώμα γιατί πηγαίνει και στα σταρένια πρόσωπα και στις λευκές επιδερμίδες. Στην περίπτωση, ας πούμε της Σμαράγδας, που έχει λευκή επιδερμίδα έχουμε έναν πολύ ωραίο καμβά που μπορούμε να κάνουμε ότι χρώμα θέλουμε.

Και με τα καστανά που κοκκινίζουν τι γίνεται;
Αν αυτή η κοκκινίλα είναι ελάχιστη δεν θα πρέπει να την φοβηθούμε γιατί ίσα- ίσια δίνει μια ωραία γυαλάδα σε αντίθεση με τα σαντρέ κάνουν ματ. Και αυτή την γυαλάδα και το παιχνίδισμα του χρώματος τα θέλουμε. Δεν θέλουμε ομοιμορφία γιατί η φύση δεν έχει ομοιομορφία! Εξάλλου, έχει επανέλθει η φυσικότητα και όλα τα μαλλιά δεν έχουν υπερβολές πάνω, είναι ήσυχα. Είναι το ιδανικότερο χρώμα για να το κάνουν οι Ελληνίδες!

Για πες! Πώς σου φαίνεται το νέο trend στα μαλλιά; Είσαι τολμηρή αρκετά ώστε να το κάνεις;

Read More

And More