Πώς θα βάψουμε τα μάτια μας την Άνοιξη; Δες όλες τις τάσεις της νέας σεζόν!

Ξέχασε όσα ήξερες για το μακιγιάζ των ματιών σου! Η Άνοιξη είναι εδώ και έρχεται με ολοκαίνουρια χρώματα και τεχνικές για να την… δεις αλλιώς! Παστέλ αποχρώσεις μπαίνουν στο νεσεσέρ μας, το smoky μας ξανασυστήνεται, η πτυχή του ματιού (εκείνη η καμπύλη στο άνω βλέφαρο) αποκτά άλλη αξία. Μέχρι και κουμπιά μπαίνουν στα μάτια μας!
Μετά από πολλές ώρες beauty μελέτης καταλήξαμε στις πιο must τάσεις της ‘Ανοιξης! Μάθε την θεωρία και σύντομα θα επανέλθουμε με… εργαστήρια για how to!

Χρωματιστές σκιές

Από αριστερά: Butler, Chai, Vivienne Westwood
Μην είσαι διστακτική με το χρώμα! Αυτή την σεζόν επιβάλλεται να πειραματιστείς με τις παστέλ αποχρώσεις τις οποίες πλέον βλέπουμε παντού. Βαθύ κίτρινο, παιχνιδιάρικο ροζ ή και συνδυασμοί πράσινου είναι μερικές μόνο ιδέες που μπορείς να πάρεις για να ανανεωθείς. Άπλωσε τις χρωματιστές σκιές σε όλο το κινητό βλέφαρο και συνέχισε με ένα παχύ στρώμα στην ρίζα του κάτω βλεφάρου. Επειδή, όμως, το χρώμα από μόνο του κλέβει τα βλέμματα κινήσου με ήσυχες επιλογές στο υπόλοιπο πρόσωπο. Φυσικά χείλη, μια σωστή και λαμπερή βάση και φρύδια ανοδικά χτενισμένα θα σε οδηγήσουν στην τελειότητα!

Γραμμικό σχέδιο!



Από αριστερά: The Blonds, L’huillier, Antonio Marras

Τα τελευταία χρόνια ακούω από τους make up artists το εξής: Το μολύβι πρέπει να σβήνεται Μόνο το eyeliner επιτρέπεται να μένει ατόφιο στα μάτια σαν μια ξεκάθαρη γραμμή. Και η ανοιξιάτικη σεζόν έχει μπόλικο eyeliner και ακόμη περισσότερες γραμμές οι οποίες προεκτείνονται πολύ προς την εξωτερική γωνία του ματιού μας. Μια άλλη πρόταση είναι να συνδυάσεις το eyeliner με μια ακόμη γραμμή από χρώμα. Μπλε- τιρκουάζ και πράσινο- κυπαρισσί είναι δύο από τις χαρακτηριστικότερες προτάσεις των οίκων!

Heavy metals!

Από αριστερά: Akcermann, Emillio Pucci, Chanel
Η Άνοιξη και το Καλοκαίρι είναι η περίοδος που ευνοούνται οι υγρές και μεταλλικές υφές. Εξάλλου, ταιριάζουν περισσότερο με την χρυσαφένια όψη που αποκτά το δέρμα μας τους επόμενους μήνες. Όσον αφορά το πώς μπορείς να φορέσεις μεταλλικές σκιές, οι τρόποι είναι πολλοί: είτε σε όλο το κινητό βλέφαρο, είτε συνδυασμένο με μια σκιά δύο τόνους πιο σκούρα στην πτυχή του ματιού προκειμένου να τονίσεις το βάθος ή ακόμη και μια ασημί σκιά συνδυασμένη με μια λεπτή γραμμή eyeliner στο κινητό βλέφαρο. Η τελευταία επιλογή, μάλιστα, είναι πιο safe και chic!

To νέο smokey



Από αριστερά: Gucci, Moschino, Iceberg

Για τον ρόλο που θα παίξει το smoky την Άνοιξη σου έχω ξαναμιλήσει. Με δύο λέξεις: είναι σημαντικός αλλά όχι πρωταγωνιστικός. ‘Οταν μιλάμε για ανοιξιάτικο smoky μιλάμε κυρίως για υγρές ή μεταλλικές υφές και όχι ματ που κάνουν το αποτέλεσμα πιο σκοτεινό, μουντό και χειμερινό. Και σίγουρα, όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι, το smoky θα παραχωρεί διακριτικά τη θέση του προς το χρώμα. Προς το παρών, ας το χαρούμε!
Και για να δεις πώς γίνεται, κάνε κλικ εδώ!

Νέες τεχνικές ή αλλιώς… η ομορφιά ευνοεί τις τολμηρές!

Από αριστερά: Phili[p Lim, Givenchy, Pringle of Scotland
Ανάμεσα στους πιο κλασικούς τρόπους μακιγιάζ του ματιού, στα ανοιξιάτικα catwalks είδαμε και κάποια πιο ιδιαίτερα looks. Για παράδειγμα το socket eye στον οίκο Philip Lim που βάφτηκε με μεταλλική γκι- γαλάζια σκιά. Βεβαίως, για να είμαι ακριβής, η αρχή για το συγκεκριμένο make up έγινε τον περασμένο χειμώνα μόνο που αντί για σκιά χρησιμοποιούνταν μαύρο μολύβι. Στον οίκο Givenchy το κέντρο του κινητού βλεφάρου αλλά και η ρίζα του κάτω ντύθηκαν με κουμπιά ενώ στον Pringle of Scotland το μακιγιάζ περιορίστηκε σε μια “παρένθεση” στην εξωτερική γωνία του ματιού με χρώμα.

Read More

And More