Το contouring είναι ξεπερασμένο! To strobing είναι η νέα τεχνική μακιγιάζ που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις!

Υπάρχει ένας όρος στην ομορφιά που δειλά- δειλά έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του τελευταία. Πρόκειται για το strobing! Και προτού σου εξηγήσω όλα τα πώς και τα γιατί να σου πω αυτό που προφητικά μου αρέσει να λέω πάντα όταν το beauty ένστικτό μου, μου λέει πως όντως έτσι έχουν τα πράγματα: δώσε την προσοχή σου! Γιατί το strobing θα το ακούς ξανά και ξανά στο εξής αλλά θα θυμάσαι ότι το διάβασες πρώτα εδώ!

Το strobing είναι το νέο contouring!

Τα τελευταία ένα- δύο χρόνια ασχοληθήκαμε πολύ έντονα με την τεχνική του contouring, κυρίως γιατί ήταν μια τεχνική που αγαπούσε πολύ η Kim Kardashian και την έκανε διάσημη μέσα από τις photos που ανέβαζε στο instagram της. Το contouring είναι αυτή η τεχνική με τις φωτοσκιάσεις, που χρησιμοποιείς πολύ σκούρα make up και πολύ ανοιχτά σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου ώστε να δώσεις τρισδιάστατη όψη.

Κι ενώ το contouring γράφει πολύ ωραία στις φωτογραφίες, το να είσαι face to face με μια γυναίκα που έχει κάνει contouring στο πρόσωπό της (ειδικά όταν το έχει κάνει μόνη της!) είναι κάπως… μη αληθινό! Γιατί στην πραγματικότητα ποια έχει γεννηθεί έχοντας δύο διαφορετικές αποχρώσεις στο πρόσωπό της;

Επειδή, λοιπόν, όσο πάμε και επιστρέφουμε στην φυσικότητα, την δροσιά και την υγεία της επιδερμίδας έπρεπε να βρεθεί μια νέα τεχνική που να πρεσβεύει όλα αυτά. Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο strobing!

Τι είναι το strobing!
Η τεχνική strobing προέρχεται από το strobe light. Κι επειδή μου αρέσει να γίνομαι όσο πιο αναλυτική και περιγραφική γίνεται, φέρε στο μυαλό σου τα μεγάλα φώτα που υπάρχουν στις συναυλίες και πέφτουν πάνω στους τραγουδιστές (αν πήγες και στον Robbie Williams θα το έχεις και πολύ φρέσκο!).

Η τεχνική strobing αυτό που προάγει είναι το φως και τη λάμψη της επιδερμίδας. Άρα, ουσιαστικά πρόκειται για shimmering πούδρες ή υγρά προϊόντα λάμψης (ανάλογα με το τι βολεύει εσένα) τα οποία τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Τα σωστά βήματα για το τέλειο strobing!
– Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου πολύ καλά. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα επένδυσε σε μια ενυδατική σε μορφή gel ώστε να μην σου “κάθεται” βαριά (εδώ μπορείς να βρεις την τέλεια ενυδατική ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου).
– Φόρεσε είτε ένα πολύ λεπτόρρευστο foundation όπως το Maestro του Giorgio Armani είτε μια κρέμα BB ή CC. Το βαρύ make up και το strobing είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αν δεν έχεις κάτι από τα παραπάνω μπορείς απλώς να αναμείξεις ίση ποσότητα make up και ενυδατικής.
– Αφού ολοκληρώσεις με το μακιγιάζ σου τοποθέτησε λάμψεις ψηλά στα ζυγωματικά, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, κάτω από τα φρύδια, στο V των χειλιών σου και το πηγούνι! Προσοχή: τοποθέτησε λίγη ποσότητα κάθε φορά και χτίσε τις λάμψεις σταδιακά. Ο χρυσός κανόνας στο μακιγιάζ εν γένει είναι καλύτερα να προσθέτεις παρά να πρέπει να αφαιρέσεις!
– Στα μάγουλά σου βάλε ένα ροζ ρουζ για να πετύχεις ένα φυσικό αναψοκοκκίνιμα.

Strobing: είναι για όλες;
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα μίνι δεν ταιριάζουν σε όλες και το strobing έχει την ίδια λογική. Δεν είναι καν το… μικρό μαύρο φόρεμα του μακιγιάζ σου αφού πρέπει να γίνεται κάτω από προϋποθέσεις. Πότε, όμως, το strobing είναι απαγορευτικό;
– Αν έχεις κάποιες έντονες ρυτίδες στο πρόσωπό σου, για παράδειγμα οι λεγόμενες ρυτίδες στο πόδι της χήνας, δηλαδή στα πλαϊνά των ματιών θα πρέπει να το αποφύγεις καθώς σε ό,τι ρίχνεις φως τονίζεται περισσότερο.
– Αν έχεις αρκετά στρογγυλό πρόσωπο ή μαγουλάκια. Το strobing αντανακλά το φως και προσθέτει όγκους.
– Αν πρόκειται να βγάλεις πολλές φωτογραφίες. Αν, ας πούμε, πρόκειται να γίνεις νύφη σύντομα και τελικά οι φωτογραφίες θα σου μείνουν να ξέρεις πως οι φωτοσκιάσεις και το contouring είναι πιο safe!

Μερικά must have για το strobing: διάλεξε και πάρε!

1. Instant Smooth Compact Highlighter, Natural, Clarins, €20.00
2. Paris Experience Golden Infusion Face, Pupa, €18.00
3. Mary-Lou Manizer Luminizer, The Balm, €19.00
4. High Beam, Benefit, αποκλειστικά στα Sephora, €34.50
5. Touche Eclat Radiance Touch, YSL, €36.00


Read More

And More