Αν δεν έχεις αχτένιστα μαλλιά αυτό το καλοκαίρι δεν είσαι καθόλου hot!

Μην τα βάζεις με τα μαλλιά σου όταν δεν στρώνουν σωστά! Γιατί αυτή την σεζόν αυτό είναι το ζητούμενο! Και για να είμαι ειλικρινής μαζί σου αυτό το… αχτένιστο χτένισμα που κάνει καριέρα στην πρώτη γραμμή των τάσεων με το όνομα messy hair, δεν το πετυχαίνεις αν απλώς βγαίνεις από το σπίτι σου χωρίς να έχει ακουμπήσει χτένα τα μαλλιά σου για δύο μέρες! Θέλει τεχνική και κυρίως τα σωστά προϊόντα.

Με ποια προϊόντα θα πετύχεις το messy hair!
…Όπου τα “σωστά προϊόντα” είναι δύο νέες κατηγορίες προϊόντων περιποίησης που μας έχουν συστηθεί τελευταία. Το ένα είναι το ξηρό σαμπουάν για να πετύχεις τον όγκο στην ρίζα (θα το βρεις στην L’Oreal Professionnel, στην Klorane και στα Sephora) και το άλλο τα sprays με θαλασσινό νερό (θα λατρέψεις το Surf spray της Bumble & Bumble το οποίο, όμως, έρχεται τον Ιούνιο στα Sephora. Εναλλακτικά μπορείς να αναζητήσεις ένα τέτοιο spray στο κομμωτήριο!). Με το τελευταίο ψεκάζεις τα μαλλιά σου νωπά ή στεγνά και στριφογυρίζεις τις τούφες, τρίβοντας παράλληλα με τις παλάμες σου για να κάνεις κάποια τριχάκια να πετάνε. Μια άλλη πρόταση είναι να ψεκάσεις με αυτό το προϊόν τα μαλλιά σου από το προηγούμενο βράδυ, να κάνεις πλεξίδες και το επόμενο πρωί να ξυπνήσεις έτσι!Ένα tip που μας είχε δώσει σε αυτό το live chat ο Τρύφωνας Σαμαράς.

Σε ποιους οίκους είδαμε τα messy hair!
Τα messy hair έπαιξαν στις καλοκαιρινές πασαρέλες σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές! Πολύ, πολύ messy και κάτω και άλλοτε πάλι με λιγότερες υπερβολές και πιασμένα σε πρόχειρους κότσους. Δες και διάλεξε το δικό σου αγαπημένο! Τώρα ξέρεις την τεχνική!

Από αριστερά: στην Diane Von Furstenberg τα messy hair ήταν πιο συμαζεμένα με ένα σπάσιμο που φαινόταν ότι ήταν τεχνητό και το οποίο ξεκινούσε από το ύψος του αυτιού και κάτω. Στον Peter Som είδαμε το messy look στην πιο grunge εκδοχή του και με μερικά παστέλ ξανοίγματα στις άκρες. Πάντως, το πιο… sexy messy το είδαμε στον οίκο Just Cavalli και είναι ένα look που πολλές θα θέλουμε να αντιγράψουμε.

Από αριστερά: Μια άλλη εναλλακτική των messy μαλλιών ήταν αυτά που ήταν πιασμένα χαμηλά σε κοτσίδα, επίσης ατημέλητη! ΄Αλλοτε τραβηγμένα χαλαρά προς τα πίσω όπως στον Issay Miyake κι άλλοτε με χωρίστρα στη μέση όπως στους Proenza Schouler και John Galliano.

Από αριστερά: Βεβαίως, δεν έλειψαν και οι πιο επιτηδευμένες εκδοχές των messy hair με πιασίματα που δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολα μόνες μας στο σπίτι. Η Vera Wang, o Valentino και ο οίκος Marni μας έδωσαν αρκετές επιλογές!

Read More

And More