Twisted bun! Το πιο εύκολο mini trend που σε πάει από το γραφείο στην βραδινή σου βόλτα!

Ανάμεσα στο chic σινιόν και το πρόχειρο top knot που έχει μια πιο χαλασμένη και χαλαρή διάθεση υπάρχει η τάση του twisted bun. Πρόκειται για αυτό τον κλασικό κότσο ο οποίος, όμως, έχει μια… στριμμένη κλίση (με την καλή έννοια!). Πρόσεξε: μπορεί η διαφορά με ότι έχουμε μάθει μέχρι τώρα να είναι ελάχιστη αλλά στην ομορφιά όλα κρίνονται από την λεπτομέρεια. Και υιοθετώντας στον κότσο σου την σωστή κλίση θα δείξεις πόσο ενημερωμένη είσαι.

Αλλά, επειδή, μια εικόνα τα λέει πάντα καλύτερα, παρακάτω σου συγκεντρώσαμε μια σειρά από τέτοιες για να δεις το επόμενο εύκολο χτένισμα που πρέπει να κάνεις στα μαλλιά σου από το γραφείο μέχρι την βραδινή βόλτα!

Στο χειμερινό fashion show του οίκου Philosphy είδαμε ένα twisted bun πιασμένο προς την κορυφή του κεφαλιού και αρκετά sleek, όπως ακριβώς επιβάλει η τάση. Βεβαίως, για το συγκεκριμένο hair look το μυστικό είναι ο κότσος να μην έχει όγκο και να εφάπτεται όσο το δυνατόν με το κεφάλι. Στον οίκο Hakaan το twsited bun θύμιζε μπαλαρίνα.

Στους οίκους Diane Von Furstenber και Alberta Ferretti τα twisted bun ήταν αρκετά όμοια. Και τα δύο έγιναν χαμηλά στο κέντρο του αυχένα, η υφή των μαλλιών ήταν πολύ sleek και για γυαλιστερή ενώ η διαφορά του δεύτερου από το πρώτο look ήταν το φιλέ που έδινε μια πιο επίσημη αίσθηση.

Στην Stella Mc Cartney τα μαλλιά πιάστηκαν στο ύψος του αυτιού σε ένα twisted bun ενώ στον Peter Som το bun έγινε πιο περίτεχνο αποκτώντας λίγο περισσότερο όγκο.

Το twisted bun μπορεί να πιαστεί σε οποιοδήποτε ύψος ή σημείο του κεφαλιού. Στον Marc Jacobs αρχικά πιάστηκε σε πλεξίδα κι έπειτα σταθεροποιήθηκε στο πλάι ενώ στον Arora το είδαμε στο μπροστινό μέρος των μαλλιών. Βεβαίως, η τελευταία επιλογή είναι αρκετά θεατρική και δύσκολα κάποια θα την επιλέξει στην καθημερινότητά της.

Το twisted bun δεν είναι μόνο επιλογή των hair stylists για το catwalk αλλά και των celebrities για το red carpet. H Heidi Klein και η Angelina Jolie το υιοθέτησαν πολύ όμορφα σετάροντάς το με ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια.

Πώς θα κάνεις το twisted bun
1. ΄Απλωσε στα μαλλιά σου ένα spray λάμψης ή ένα λάδι.
2. Χτένισε τα μαλλιά σου όλα προς τα πίσω.
3. Με ένα λαστιχάκι πιάσε ένα σφιχτό ponytail στο χαμηλό ύψος που θες.
4. Χτένισε την αλογοουρά σου και άπλωσε πάνω τους λάδι ή spray λάμψης στριφογυρίζοντάς τα.
5. Φερ’τα περιμετρικά της βάσης της κοτσίδας στερεώνοντας με τσιμπιδάκια.
6. Ψέκασε με λακ για να σταθεροποιήσεις. Έτοιμη!

Παρακάτω ο Δημήτρης Γιαννέτος, official make up artist και hair stylist της L’Oreal Paris μας δείχνει πώς να κάνουμε ένα twisted bun! Ακολούθησε τα βήματά του!

Read More

And More