3 φορές που το μακιγιάζ σου μπορεί να είναι καλύτερο από σεξ

Είναι Παρασκευή, έρχεται τριήμερο και βάλε αυτό το τραγούδι για να διαβάσεις αυτό το BEAUTY-ΣΤΑΛΗΘΕΙΑ θέμα!

Το σεξ πουλάει ή, όπως μας έλεγαν στο Kαποδιστριακό υπάρχει αυτό το τρίπτυχο της δημοσιογραφικής επιτυχίας. Το αίμα-στέμμα-σπέρμα τρίπτυχο. Ας κρατήσουμε, λοιπόν, το τελευταίο part και ας κάνουμε focus στον κόσμο της ομορφιάς.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει οι τάσεις να εμπνέονται από όσα εσύ μπορείς να κάνεις τις πολύ προσωπικές σου στιγμές, ή καλύτερα, από το εφέ που αποκτά η επιδερμίδα σου, τα χείλη σου, τα μάτια σου μετά το σεξ. Μάλιστα, μόλις προχθές στο show του οίκου Preen για το φθινόπωρο του 2017 ο Val Garland μας έδειξε το trend του… snogging που μιμείται το εφέ που αποκτούν τα χείλη μας μετά από ένα πολύ παθιασμένο φιλί (δεν σημαίνει αυτό στην μετάφρασή του αλλά δεν μπορώ να γράψω και ακριβώς τι σημαίνει. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται). Με αφορμή, λοιπόν, αυτό προέκυψε και το συγκεκριμένο θέμα: 3 φορές που το μακιγιάζ σου είναι καλύτερο από σεξ. Ή έστω, 3 φορές που οι σπουδαιότεροι makeup artists του κόσμου, φαντάστηκαν τα κορίτσια που είχαν μπροστά τους για να τους κάνουν makeup… αλλιώς!


Έχεις βγει, έχεις κάνει το τέλειο μακιγιάζ ματιών με μολύβι και μάσκαρα και είσαι στο πρώτο- δεύτερο- τρίτο- τέταρτο-δεν-θα-σου-ορίσω-εγώ-τον-αριθμό ραντεβού το οποίο πηγαίνει εξαιρετικά καλά και καταλήγει ακριβώς όπως πρέπει να καταλήξει: με μουντζουρωμένα μάτια ;). Λοιπόν, αυτό το εφέ του after sex makeup μιμήθηκαν οι σχεδιαστές και φέτος (Balmain και Altuzara, κυρίως) και μπορείς να το πετύχεις και ως… single. Απλώς πάρε ένα μαλακό μαύρο μολύβι και γέμισε το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου και πολύ κοντά την ρίζα του άνω. Πίεσε τα μάτια σου να κλείσουν σφιχτά, άπλωσε δυο- τρεις στρώσεις μάσκαρα και ψέκασε από πάνω με ένα face mist για να ενισχύσεις αυτό το ultra sexy, ultra μουντζουρωμένο εφέ!
Must have:
1. Μάσκαρα Better Than Sex, Too Faced, Sephora (€27.20)
2. Μολύβι ματιών Black 10C, Beauty is Life (€14.11)
3. Mineralize Charged Water: Revitalizing Energy, MΑC (€23.00)

H έκφραση just-had-sex ακούγεται πολύ συχνά στα backstage των fashion weeks τις τελευταίες σεζόν και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι make up artists φαντασιώνονται (?) τα κορίτσια να έχουν κάνει μόλις σεξ, να θέλουν να κάνουν σεξ, να νιώθoυν μια ελαφριά συστολή και όλο αυτό να αποτυπώνεται στο πρόσωπό τους. Κάπως έτσι, προέκυψε και η blush better than orgasm έκφραση που πρώτα διαβάσαμε στο Into The Gloss της υπερταλαντούχας Emily Weiss. Και υπάρχει ένα μόνο προϊόν που μπορεί να αποδώσει τέλεια όλα αυτά στο πρόσωπό σου: το κρεμώδες ρουζ αλλά προσοχή, προσοχή, τοποθετημένο στις σωστές δόσεις σε πολύ καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Μπορείς να το απλώσεις είτε με τα δάχτυλά σου είτε με ένα λεπτό πινέλο για κρεμώδες ρουζ (προτίμησε συνθετικό πινέλο γιατί αυτό από φυσική τρίχα θα σου απορροφήσει το προϊόν) και δούλεψέ το καλά με ανοδικές κινήσεις ώστε “μπει” το χρώμα μέσα στην επιδερμίδα σου και να μοιάζει σαν να βγαίνει φυσικά μέσα από αυτή. Για αυτό το μακιγιάζ αποφεύγεις κάθε προϊόν σε μορφή πούδρας.
Must have:
1. Blush of Roses απόχρωση Rosa Calizia, Dolce & Gabbana (€50.83)
2. Lip & Cheek Bloom απόχρωση Poppy, Burberry (€27.22)
2. Small Duo Fibre Face Brush, MAC (€37.00)

Το snogging makeup είναι ένα mini trend στο μακιγιάζ που προέκυψε λίγες μέρες πριν από τον makeup artist Val Garland στο show του Preen και μιμείται ξεκάθαρα αυτό το αποτέλεσμα που έχουν τα χείλη μας όταν έχουμε ανταλλάξει μόλις το πιο παθιασμένο φιλί (θεωρητικά βρισκόμαστε στην αρχή μιας σχέσης ή μετά από έναν καβγά για να το οριοθετήσω χρονικά σε σχέση με τη… σχέση). Ο ίδιος δημιούργησε αυτό το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τα lip mix της MAC. Βεβαίως, στην πραγματικότητα καμιά μας δεν θέλει να βγει βράδυ για ποτό με αυτό το makeup όχι, όμως, και με το look των φρεσκοφιλημένων χειλιών (βλ. δεξιά photo). Ποια είναι η βασική τους διαφοροποίηση; Θα στο κάνω όσο πιο απλό γίνεται: στην μια περίπτωση ανταλλάζεις παθιασμένο φιλί φορώντας κατακόκκινο κραγιόν, στην άλλη χωρίς να έχεις καθόλου μακιγιάζ στα χείλη σου. Και υπάρχει ένα τέλειο προϊόν που θα σου δώσει αυτό το ωραίο φρεσκοφιλημένο εφέ! Βλ. no1!
Must have:
1. Benebalm Hydrating Lip Balm, Benefit (€21.80)
2. Lipmix, MAC
3. Color Collection 209 Lip Brush, Japonesque (€15.63)

And More