7 βασικά λάθη στο μακιγιάζ του καλοκαιριού που όλες κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Αντί προλόγου: αφορμή για να γραφτεί αυτό το άρθρο είναι μια φωτογραφία από προπέρσινες διακοπές μου. Εγώ, βράδυ στο νησί, μαυρισμένη και από πάνω ένα δεύτερο στρώμα επιδερμίδας (εγώ την έφτιαξα) με bronzing πούδρα. Μα καλά, τι σκεφτόμουν; Πώς μπορεί όλο αυτό το μαύρο πάνω σου να σε δείχνει γοητευτική και όχι σαν τον άνθρωπο που γύρισε από τη ζέστη;

Και κάπως έτσι, επειδή δεν θέλω άλλες τέτοιες photos στο βιογραφικό μου, έβαλα κάτω όλα εκείνα τα λάθη που κάνουμε το καλοκαίρι στο μακιγιάζ μας χωρίς να τα καταλαβαίνουμε. Δες παρακάτω κι έλα να συζητήσουμε: εσύ ποιο λάθος κάνεις συχνότερα; Γιατί σίγουρα θα εντοπίσεις τουλάχιστον ένα!

1. Χρησιμοποιείς primer με σιλικόνη

Το primer είναι το μυστικό για να τα βάλει το μακιγιάζ σου με την ζέστη και να βγει νικητής. Όμως, οι περισσότερες από εμάς κάνουμε το λάθος να χρησιμοποιούμε primer με σιλικόνη που φράζει τους πόρους (μετάφραση: σπυράκια) και ξηραίνει την επιδερμίδα. Αναζήτησε, λοιπόν, στην συσκευασία την ένδειξη water-based για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και το μακιγιάζ σου εκεί! Τέλειο είναι το Foundation Primer Radiance της Laura Mercier, €34.47

2. Βάζεις λάμψεις στα ζυγωματικά που δεν ταιριάζουν στο χρώμα σου!

Καλοκαιρινό μακιγιάζ και λάμψεις είναι δύο έννοιες που πάνε μαζί. Αλλά να που δεν υπάρχει μια λάμψη πασπαρτού για όλες και άρα πρέπει να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει με την ίδια προσοχή που επιλέγεις το foundation σου αλλιώς θα πάνε όλα λάθος! Αν το καλοκαίρι η επιδερμίδα σου μαυρίζει επίλεξε ένα highlighter σκούρο όπως το Betty- Lou Manizer ενώ αν γίνεται πιο κόκκινη επίλεξε μια ροζ όπως η Cindy-Lou Manizer (€21.02). Από την The Balm και την Make Me Up.

3. Το foundation είναι το ίδιο που βάζεις και τον χειμώνα!

Είτε το θες είτε όχι τον καλοκαίρι παίρνεις χρώμα. Οπότε το να φοράς στο πρόσωπό σου το ίδιο make up με τον χειμώνα που είναι πολύ πιο λευκό (και όλες ξέρουμε ότι το λευκό πάνω από την μαυρισμένη σου επιδερμίδα θα δείξει γκρι!) είναι εντελώς λάθη. Επένδυσε, λοιπόν, σε ένα σκουρότερο make up αυτή την περίοδο ή τις ειδικές σταγόνες που ξανοίγουν ή σκουραίνουν το make up σου ανάλογα με το τι θες να πετύχεις. Έτσι, μάλιστα, βρίσκεις και τον ακριβή σου τόνο! Στο The Body Shop εντοπίσαμε τα Shade Adjusting Drops (€16.00) και σε σκούρο και σε ανοιχτό!

4. Σετάρεις την σκιά με τα ρούχα σου!

Όταν δανείζεις τις αποχρώσεις του ρούχου σου και για την σκιά σου το μόνο που θα καταφέρεις είναι σαν συνολική εικόνα τελικά να μην προσέχει κανείς το πρόσωπό σου! ‘Οταν φοράς ένα φόρεμα ή ένα top με έντονα χρώματα καλό είναι η σκιά που θα επιλέξεις να είναι σε φυσικό τόνο όπως η Pro Longwear Paint Pot, απόχρωση Stromy Pink και να κερδίσεις τις εντυπώσεις με ένα έντονο χρώμα στα χείλη σου όπως το MAC Lipstick στην απόχρωση Morange.

5. Το παρακάνεις με την bronzing πούδρα!

Είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του καλοκαιριού και μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία! Εκτός αν ρίξεις μια ματιά πιο προσεκτική παραπάνω. Εγώ θα πω απλώς το εξής: στ’αλήθεια πιστεύεις πως αν έχεις περάσει ολόκληρη τη μέρα σου στην θάλασσα το πρόσωπό σου θέλει κι άλλη bronzing πούδρα το βράδυ ή μήπως κάτι που θα το δροσίσει και θα το καταπραϋνει; Bingo! Το ενυδατικό και καταπραϋντικό after sun προσώπου του Κορρέ με γιαούρτι είναι πολύ καλύτερη επιλογή!

6. Βάζεις foundation σε όλο το πρόσωπο!

Είναι καλοκαίρι! Η επιδερμίδα σου θέλει να αναπνέει και το μακιγιάζ πρέπει να είναι ανάλαφρο και δροσερό. Το προτιμότερο είναι να πας τοπικά και να καλύψεις με ένα concealer τις ατέλειες ή να επενδύσεις σε ένα πολύ ανάλαφρο foundation όπως το Borning With This της Too Faced (€30.77).

7. Βάζεις πούδρα!

Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει: για να ματάρεις την επιδερμίδα σου και το make up που έχει αλλοιωθεί από την ζέστη ταμπονάρεις από πάνω με finishing powder. Αλλά μάντεψε: ο ιδρώτας ή η λιπαρότητα σε συνδυασμό με ένα προϊόν σε πούδρα έχουν το αποτέλεσμα… λάσπης. Τους καλοκαιρινούς μήνες προτίμησε τα blotting papers, δηλαδή τα ειδικά χαρτάκια που απορροφούν την λιπαρότητα όπως αυτά τα Jane Iredale (€6.00) από το πρόσωπό σου και απόφυγε τις πούδρες.

Αλήθεια, εσύ ποιο λάθος κάνεις στο καλοκαιρινό σου μακιγιάζ; Φυσικά-και-θα-υπήρχε-poll!

And More