7 πράγματα που κάνουν με το μακιγιάζ τους οι γυναίκες που δείχνουν μικρότερες από την ηλικία τους!

Πριν από λίγο καιρό το αμερικάνικο Harper’s Bazaar είχε βγάλει αυτό το θέμα με την 41χρονη Lure Hsu η οποία μοιάζει περισσότερο με έφηβη παρά με ένα κορίτσι που έχει κλείσει τα 40.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 許路兒 (@lurehsu) στις

Στ’αλήθεια είναι 41!

Δύο πράγματα συνέβησαν αντανακλαστικά: α) άρχισε να μην με αγχώνει πια όλο αυτό με την ηλικία γιατί να που τελικά υπάρχουν γυναίκες που κάνουν τα 41 να δείχνουν όντως τα νέα… 21! Και β) άρχισα να ερευνώ καλύτερα όλες εκείνες τις… Benjamin Button περιπτώσεις κοριτσιών που έδειχναν πολύ μικρότερες. Τι έκαναν με το μακιγιάζ τους και το ενίσχυαν αυτό. Παρακαλούθησα για μεγάλο διάστημα stars του Hollywood αλλά κυρίως κορίτσια που ζούσαν ανάμεσά μας. Φίλες μου, συναδέλφους beauty editors, κορίτσια που έβλεπα στο δρόμο ή που συναντούσα στις βραδινές μου βόλτες. Το κοινό σημείο αναφοράς όλων αυτών; Δεν το παράκαναν με το μακιγιάζ τους! Τι έκαναν, όμως, συγκεκριμένα με το μακιγιάζ τους; Την αναλυτική λίστα θα την βρεις παρακάτω…

1. Φροντίζουν την επιδερμίδα τους πριν το μακιγιάζ!

Είναι πολύ βασικό πριν ξεκινήσεις να κάνεις το μακιγιάζ σου να έχεις βάλει τις κρέμες σου και να έχεις κάνει το απαραίτητο μασάζ για να διεγείρεις την μικροκυκλοφορία και το πρόσωπό σου να δείχνει πιο ροδαλό και… αφράτο! Ένα serum λάμψης όπως το (3) Radiance Serum Complexion Correcting της Caudalie θα σου εξασφαλίσει αυτό που θες. Επίσης, τα ίδια κορίτσια δεν αμελούν ποτέ την κρέμα ματιών τους. Για πολλούς λόγους. Για αρχή γιατί όταν ξυπνάμε τα μάτια μας είναι πρησμένα. Μια κρέμα με καφεϊνη θα λειτουργήσει σαν… καφές για την επιδερμίδα μας τονώνοντάς την αμέσως. Η (2) GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff της Origins (€29.50) έχει τέλεια δράση και κατά των μαύρων κύκλων και κατά των πρησμένων ματιών. Και φυσικά, τα κορίτσια που δείχνουν μικρότερα από την ηλικία τους φροντίζουν να έχουν και ένα primer που συσφίγγει τους πόρους και δίνει μια εν γένει σφριγηλότητα, όπως το (3) Photo Finish Foundation Pore Minimizing Primer της Smashbox (€29.50).

2. Δεν χρησιμοποιούν βαριά foundation!

Το κοινό χαρακτηριστικό της φρεσκάδας και της νιότης είναι το flawless skin. Για να το πετύχεις δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς βαριά makeup. Το αντίθετο, μάλιστα. Τα βαριά makeup έχουν την τάση να στεγνώνουν, να εισχωρούν στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και τελικά να τις τονίζουν περισσότερο. Μια ενυδατική με χρώμα θα σου δώσει το αποτέλεσμα που θες. Ένα από τα πιο αγαπημένα μας προϊόντα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι το (2) tinted moisturizer oil free spf20 της Laura Mercier (€48.40).

3. Δεν κάνουν έντονο μακιγιάζ ματιών!

Εκεί γύρω την εφηβεία μου έκανα το μακιγιάζ του Marilyn Manson στα μάτια. Αν γύριζα πίσω και είχα την γνώση που έχω τώρα, εκεί γύρω στην εφηβεία μου δεν θα βαφόμουν ποτέ. Θα έβαζα μόνο αντηλιακή. Μεγαλώνοντας, λοιπόν, συνειδητοποιείς ότι πρέπει να διατηρείς το μακιγιάζ σου σε minimal επίπεδα. Και οπωσδήποτε να μην κάνεις smokey με σκούρες σκιές που σου βαραίνει το βλέμμα! Για το μακιγιάζ ματιών σου τράβηξε απλώς μια λεπτή γραμμή eyeliner κατά μήκος του κινητού βλεφάρου και ανασήκωσέ την ελαφρώς προς την εξωτερική γωνία. Το trick αυτό θα δώσει αμέσως ανοδικότητα στο βλέμμα σου. Και ένα ανοδικό βλέμμα είναι ένα νεανικό βλέμμα. Δοκίμασε το (4) Gandiose Liner της Lancome (€38.00). Του δίνεις εσύ κλίση που θες και το “δουλεύεις” πολύ πιο εύκολα.

4. Προτιμούν τα κρεμώδη προϊόντα για το μακιγιάζ τους!

Σε αντίθεση με τα προϊόντα σε μορφή πούδρας που στεγνώνουν πάνω στην επιδερμίδα και κάνουν στάμπες αν δεν τα δουλέψεις σωστά, τα προϊόντα σε κρεμώδη μορφή γίνονται ένα με το δέρμα και τελικά φαίνεσαι σαν να μην είσαι μακιγιαρισμένη. Ή/και σαν να μην έχεις ανάγκη να είσαι μακιγιαρισμένη! Και ίσως το σημαντικότερο κρεμώδες προϊόν που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου είναι ένα κρεμώδες ρουζ σε ροζ τόνο που θα σου δώσει αυτό το ζωηρό χρώμα υγείας, όπως το (3) Blush of Roses, απόχρωση Rosa Calizia από Dolce & Gabbana (€50.83).

5. Δεν το παρακάνουν με το concealer!

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να καλύψουμε μια ατέλεια, ένα σπυράκι ή τους μαύρους κύκλους μας, το παρακάνουμε με την ποσότητα με αποτέλεσμα αντί να καλύπτουμε να προκαλούμε τα βλέμματα να εστιάζουν στην περιοχή. Επιπλέον, τα πολύ βαριά concealer ή τα προϊόντα σε μορφή πούδρας εισχωρούν στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και τις τονίζουν. Το trick, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείς ταμποναριστά ένα ελαφρύ προϊόν και να κάνεις το μακιγιάζ σου σε φυσικό φως ώστε να έχεις εικόνα του τελικού αποτελέσματος όταν βγεις έξω. Αγαπημένο concealer που χαρίζει κάλυψη αλλά είναι ταυτόχρονα και ελαφρύ είναι το (1) Boi-ing Anticernes professionnel της Benefit (€25.50).

6. Αγαπούν το highlighter

Οτιδήποτε φωτίζει το πρόσωπό μας το θέλουμε! Με άλλα λόγια, το highlighter είναι ο καλύτερός μας φίλος. Τα κορίτσια που κάνουν τα 40s να μοιάζουν με 30s φοράνε highlighter στις εσωτερικές γωνίες των ματιών τους για να δείχνουν πιο φωτεινές και ξεκούραστες, κάτω από τα φρύδια και ψηλά στα ζυγωματικά. Όλο αυτό το φως στο άνω μέρος του προσώπου δίνει μια ανοδικότητα σε όλα τα χαρακτηριστικά. Και μεγαλώνοντας όλες ξέρουμε πως υπάρχει ένας νόμος που δεν μπορούμε να παραβούμε: ο νόμος της βαρύτητας. Η παλέτα με πούδρες λάμψης, (5) The Manizer Sisters της The Balm (€29.80) από την Make Me Up είναι οι αγαπημένες μας.

7. Χρησιμοποιούν ψαλίδι για βλεφαρίδες και έχουν παχιά φρύδια

Υπάρχει ένας συνδυασμός που δίνει νεανικό αποτέλεσμα στη στιγμή. Αυτό είναι οι γυριστές βλεφαρίδες προς τα πάνω και τα παχιά και πλούσια φρύδια που είναι δείγμα νιότης (σκέψου το: όσο είμαστε μικρές δεν βγάζουμε τα φρύδια μας και είναι πιο παχιά. Άρα τα παχιά φρύδια μας δημιουργούν αναπόφευκτα συνειρμούς με νεαρότερες ηλικίες). Από την άλλη, οι γυριστές βλεφαρίδες ανασηκώνουν το βλέμμα. Το trick, είναι λοιπόν να χρησιμοποιείς ψαλίδι για να τις γυρίζεις και να αποφεύγεις τη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες. Αν δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ψαλίδι για βλεφαρίδες (είμαι μια από αυτές) το (7) Heated mini pink της Japonesque (€15.62) που θα βρεις στη Make Me Up είναι σωτήριο. Είναι θερμαινόμενο και απλώς το ακουμπάς πάνω στις βλεφαρίδες σου πιέζοντας απαλά προς τα πάνω κι εκείνες ανασηκώνονται! Για τα φρύδια σου τσέκαρε τη (6) μάσκαρα Brown 04 W-C της Beauty is Life (€22.73) που από τη μια μεριά βάφει τα φρύδια και από την άλλη τα χτενίζει ανοδικά.

Last chance info: για να δεις πώς απλώνεις το serum και την κρέμα ματιών σου κάνε κλικ εδώ!

Read More

And More