7 πράγματα που τα κορίτσια με τέλεια φρύδια πάντα κάνουν!

Τα φρύδια έχουν γίνει τόσο huge τάση τα τελευταία χρόνια που αν δεν έχεις τα σωστά φρύδια καλύτερα να κόψεις αφέλειες! Γιατί τα σωστά φρύδια, αυτά που είναι πυκνά, ανοδικά χτενισμένα και κάπως messy μπορεί να δείξουν και πόσο ενημερωμένο κορίτσι είσαι. Έτσι! Χωρίς εσύ να χρειαστεί να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι.

Πώς θα τα πετύχεις; Συνέχισε να διαβάζεις γιατί παρακάτω σου έχω βασικά μυστικά που εφαρμόζουν τα κορίτσια με τέλεια φρύδια και τα έχω υιοθετήσει όλα (μετά από την εξής μια ερώτηση που έχω κάνει σε 596463 διαφορετικά κορίτσια και έχω πάρει τις 7 παρακάτω απαντήσεις. Α! Η ερώτηση: τι κάνεις στα φρύδια σου και είναι τόσο ωραία;).

Τα κορίτσια με ωραία φρύδια, λοιπόν…

1. Τα αφήνουν να μεγαλώσουν!

Ακούγεται προφανές αλλά θέλει να εξοπλιστείς με υπομονή και να δώσεις μεγάλη μάχη με τον εαυτό σου για να μην πιάσεις το τσιμπιδάκι όταν μια μέρα βάφεσαι μπροστά από τον καθρέφτη σου και βλέπεις ακατάστατα τριχάκια να πετάνε δεξιά και αριστερά και να είναι… φυτρωμένα το ένα εδώ και το άλλο εκεί. Για να βγουν τα φρύδια σου όλα πρέπει να περάσει ένα διάστημα 12 εβδομάδων ώστε να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής της τρίχας. Αν, λοιπόν, είσαι αποφασισμένη να τους δώσεις το τέλειο σχήμα θα πρέπει να είσαι και αποφασισμένη για τρεις μήνες να μην πιάσεις στα χέρια σου τσιμπιδάκι. Το είχα κάνει ένα καλοκαίρι! Δες εδώ πώς είχαν γίνει! Και συνεχίζω: για να επιταχύνεις την διαδικασία εξοπλίσου με το σωστό προϊόν όπως το Full Lash Serum της Shiseido που είναι και για τα φρύδια, τα θρέφει και τα βοηθά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

2. Κλείνουν ραντεβού για να φτιάξουν τα φρύδια τους
Με τον ίδιο τρόπο που ένας colorist θα σου δώσει σκάλες τελειότερο χρώμα στα μαλλιά σου σε σχέση με το αν το έκανες μόνη σου, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο ένας επαγγελματίας θα σου δώσει καλύτερο σχήμα στα φρύδια σου. Αν έχεις μπει στον κόπο να αφήσεις τα φρύδια σου να μεγαλώσουν κι έχεις περάσει οοοολη την άχαρη φάση no 1 κλείσε ραντεβού σε έναν επαγγελματία για να τα φτιάξεις. Τουλάχιστον την πρώτη φορά ώστε να σου δώσει το σωστό σχήμα πάνω στο οποίο θα πατάς όλες τις επόμενες φορές που θα τα βγάζεις μόνη σου.

3. Κάνουν trimming

Ήξερες ότι υπάρχουν ειδικά “ξυραφάκια” για τα φρύδια; Λοιπόν, τα κορίτσια με τέλεια φρύδια το γνωρίζουν ήδη! Η τεχνική είναι χτενίζεις τα φρύδια σου ανοδικά και με ένα ειδικό ξυραφάκι φρυδιών παίρνεις τις πολλές τριχούλες που είναι πολύ πιο μακριές από τις υπόλοιπες! Στην Make Me Up βρήκαμε ένα τέτοιο σετ (€10.50) από την Japonesque.

4. Βάφουν τα φρύδια τους πριν τα βγάλουν!
Δεν μιλάμε για βαφές κομμωτηρίου αλλά για ειδικές βαφές φρυδιών που βρίσκεις σε εξειδικευμένα eyebrow corners. Και έχοντάς το κάνει μια φορά μπορώ να σου πω ότι αλλάζει εντελώς τον τρόπο που δείχνουν τα φρύδια σου μετά. Και όταν μιλάμε για βαφή (ή σωστότερα) tinting φρυδιών εννοούμε να τα σκουρύνεις καναδυό τόνους. Εγώ τα είχα βάψει μαύρο σκούρο και ήταν το καλύτερο φρύδι που είχα ποτέ!

5. Δίνουν βάση στα… sprouts!

Δεν ξέρω αν υπάρχει ακριβής ελληνικός όρος. Τα sprouts, πάντως, είναι εκείνα τα τριχάκια που βρίσκονται στις εσωτερικές γωνίες των φρυδιών και που η νέα τάση θέλει να πετάνε και να μην τα κόβουμε εντελώς μιας και πρόκειται για δείγμα νεότητας (βλ. Lily Collins). Για να τα τονίσεις επένδυσε σε μια μάσκαρα φρυδιών όπως το Speed Brow της Benefit (€17.00) και χτένισε ανοδικά.


6. Χρησιμοποιούν ειδικό highlighter

Για να τονίσεις ακόμη περισσότερο τα φρύδια σου αφού ολοκληρώσεις με το γέμισμα και το ανοδικό χτένισμα πάρε ένα ειδικό προϊόν και πέρασέ το στο κόκκαλο του φρυδιού από κάτω και ακριβώς από πάνω στο τόξο. Έπειτα, σβήσε πολύ καλά με το δάχτυλό σου. Τέτοιο είναι το Instant Attitude της Too Faced (€16.70).

7. Περνάνε τα φρύδια τους πάντα με λοσιόν!
Είναι γεγονός και κάθε κορίτσι εκεί έξω με τέλεια φρύδια το γνωρίζει και το εφαρμόζει: η ενυδατική, η αντηλιακή, το foundation και όποιο άλλο προϊόν ακουμπάει κατά λάθος τα φρύδια μας αλλά δεν προορίζεται γι’αυτή την χρήση φράζει τους πόρους και εμποδίζει τα φρύδια να μεγαλώσουν. Άρα κάθε βράδυ αφού ολοκληρώνεις το beauty routine σου βάλε σε ένα βαμβάκι λοσιόν και πέρασέ τα τοπικά ώστε να απομακρύνεις τυχόν προϊόν.

Αλήθεια, εσύ εφαρμόζεις κάποιο από τα tips που διάβασες εδώ και αν ναι, ποιο;

And More