Έκανα extension φρυδιών και δες τι έγινε!

“To ξέρεις ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα extensions για τα φρύδια; Αυτό το θέμα πρέπει να το κάνουμε!”. Πριν λίγες μέρες, ένα Σάββατο είχε χτυπήσει το τηλέφωνό μου και στην άλλη άκρη της γραμμής η Ξένια (aka Ιωάννου, aka διευθύντρια του TLIFE) είχε μοιραστεί μαζί μου αυτό το info γεμάτη ενθουσιασμό! Σχεδόν περισσότερο ενθουσιασμένη κι από εμένα!

Το να τσεκάρουμε και να κάνουμε στους εαυτούς μας τα περισσότερα πράγματα για τα οποία σου γράφουμε εδώ δεν είναι κάτι νέο (βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις παθαίνεις beauty εθισμό, βλ. τι μου συνέβη μετά την πρώτη φορά που έβαλα extensions στις βλεφαρίδες μου! Είμαι αισίως στην πέμπτη φορά και κάτι μου λέει πως θα το κάνω για πάντα). Και θα τρέξουμε ειδικότερα όταν πρόκειται για κάτι για το οποίο διαβάζω συνεχώς σε sites του εξωτερικού και που δεν πολυκυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Μερικές μέρες μετά, είμασταν με τον φωτογράφο του TLIFE, Αλέξανδρο Μακρή, στο Celebrities Eyelashes. Στην περίπτωση των extensions φρυδιών είμαι το ιδανικό μοντέλο χάρη σε εκείνα τα ράμματα που κουβαλάω από έξι χρονών και που μου δημιούργησαν ένα κενό ανάμεσα στα φρύδια που όμως έχω μάθει να αγαπάω (αυτά τα signature στοιχεία πάνω σου!). Βεβαίως, πριν περάσουμε από την θεωρία στην πράξη, μερικές ερωτήσεις στην Νανά Αγγελοπούλου, ιδιοκτήτρια του Celebrities Eyelashes, ήταν απαραίτητες!


Photo: Αλέξανδρος Μακρής

Τι ακριβώς είναι τα extensions φρυδιών και σε ποιο κοινό απευθύνονται;
Ακριβώς όπως τα extensiοns βλεφαρίδων έτσι και τα extensions φρυδιών είναι τριχούλες που κολλάμε πάνω στο δέρμα με ειδική υποαλλεργική κόλλα και είναι κάτι που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και στις εξής περιπτώσεις:
– Όταν έχουμε κενά στα φρύδια μας και δεν θέλουμε να πάμε στο τατουάζ αλλά θέλουμε να καλύψουμε και να έχουμε ένα αποτέλεσμα για περίπου δέκα μέρες.
– ‘Όταν έχουμε κάνει ήδη το τατουάζ μας το οποίο έχει αχνίσει και θέλουμε να παρατείνουμε λίγο το διάστημα μέχρι να το ξανακάνουμε.
– Όταν έχουμε μια ιδιαίτερη εμφάνιση να κάνουμε, ένα σημαντικό κάλεσμα και δεν θέλουμε να μπούμε στην διαδικασία με το μολύβι γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι φυσικό ούτε, όμως, να κάνουμε κάτι πιο μόνιμο όπως το tattoo φρυδιών.
– Όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε tattoo στα φρύδια μας και θέλουμε να έχουμε μια εικόνα του τελικού αποτελέσματος προτού προβούμε στο tattoo.

– Όταν διανύουμε αυτή την άχαρη διαδικασία που αφήνουμε τα φρύδια μας να παχύνουν ξανά, ένα διάστημα που δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Με τα extensions φρυδιών και καμουφλάρουμε τα τριχάκια που βγαίνουν από κάτω και σιγά- σιγά αρχίζουμε να αποκτάμε το τέλειο σχήμα.
– Σε περίπτωσεις αλωπεκείας
Ποια είναι η διαδικασία;
Θα κάνουμε το σχήμα με το μολύβι, θα αποφασίσουμε πως αυτό το σχήμα είναι που μας αρέσει και είναι κοντινό στο πρόσωπό της κυρίας και αυτό το σχήμα θα το γεμίσουμε με τριχούλες της απόχρωσης που πρέπει. Οι βασικές αποχρώσεις είναι δύο που καλύπτουν από πολύ ξανθό μέχρι ένα καστανόξανθο χρώμα και η άλλη απόχρωση είναι που καλύπτει τις μελαχρινές.
Είναι πολύ βασικό να πούμε πως το χρώμα πρέπει να συνδυάζεται με τα μάτια και όχι με τα μαλλιά μας. Κάποτε ίσχυε το σετάρισμα με τα μαλλιά. Τώρα το έχουμε απορρίψει και πάμε με την επιδερμίδα μας, με το χρώμα της κόρης του ματιού και αυτά τα στοιχεία. Γιατί τα μαλλιά μπορεί να είναι κατάξανθα αλλά δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να έχουμε και κατάξανθα φρύδια. Εξάλλου, οι χρωματικές αντιθέσεις ανάμεσα στο χρώμα των μαλλιών και το χρώμα των φρυδιών είναι τεράστια τάση!
Έπειτα, θα καθαρίσουμε την περιοχή του φρυδιού με μια λοσιόν που απορροφά τη λιπαρότητα, φτιάχνουμε το σχήμα και εκεί επάνω παίρνοντας μικροσκοπικές τριχούλες (2-3 τη φορά) αρχίζουμε και τοποθετούμε στα σημεία, προσέχοντας την φορά του δικού της φρυδιού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Δεν βάζουμε οπουδήποτε τρίχες! Τα φρύδια προχωρώντας από τον έσω κανθό προς τα έξω αλλάζει η φορά τους. Σε κάποια σημεία είναι πιο καθοδικές οι τρίχες, σε κάποια είναι ανοδικές. Πρέπει να ακολουθήσουμε τη φορά τους, λοιπόν, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην φαίνεται ψεύτικο! Η διαδικασία διαρκεί μιάμιση ώρα περίπου.

Πόσο κοστίζει το extensions φρυδιών;
Το κόστος των extensions φρυδιών είναι 35 ευρώ.

Και τώρα η ερώτηση του εκατομμυρίου: πόσο καιρό διαρκούν τα extesions φρυδιών; Όταν έφυγα από το Celebrities Eyelashes είχα πάρει μερικές σαφείς οδηγίες: να μην βρέξω τα φρύδια μου για δύο μέρες, να είμαι πολύ προσεκτική με το να τα τρίβω οπουδήποτε (βλ. πάνω στην πετσέτα μετά το πλύσιμο, όταν σκέφτομαι- ναι, έχω αυτό το κακό!) και αν ήταν δυνατό να άλλαζα και τον τύπο της επιδερμίδας μου μιας και η λιπαρότητα δεν βοηθάει. Λοιπόν, είχα τρία στα τρία αλλά παρόλα αυτά τα extensions μου διήρκησαν επτά μέρες. Αν θα το ξανάκανα; Όπως σου είπα, αυτό το σημάδι στο φρύδι το αγαπώ και μου αρέσει να το βλέπω. Αλλά για την αδερφή μου που έχει κενά ανάμεσα στα φρύδια και διστάζει να κάνει tattoo έχω κλείσει ήδη ραντεβού!

And More