Flawless skin! Τι είναι και 6 μυστικά για να το πετύχεις!

Αν κάτι απολαμβάνω σε αυτή την δουλειά είναι να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους (ok! Είναι πολλά αυτά που απολαμβάνεις ως beauty αλλά ας μείνω σε αυτό!). Και ειδικά όταν αυτοί είναι beauty experts, έρχονται από το εξωτερικό και δουλεύουν δίπλα σε ανθρώπους- μύθους που τα προϊόντα τους πωλούνται σωρηδόν ανά τον κόσμο ξέρεις πως θα φύγεις με δέκα σελίδες σημειώσεις.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Πριν λίγες μέρες είχα λάβει αυτή την πρόσκληση ότι επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα η Tayaba Jafri, director of Artistry and Promotion της Laura Mercier. Το press event ήταν κλειστό και σε group που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι θα είχες όλο το χρόνο να κάνεις όσες ερωτήσεις σου κατέβουν στο μυαλό και να της ζητήσεις να εφαρμόσει και καναδυό από αυτά τα υπέροχα μυστικά που ξέρει πάνω σου! Και πριν συνεχίσω την ανάλυση, καναδυό συστάσεις που πρέπει να γίνουν!

Ποια είναι η Laura Mercier!
H Laura Mercier ξεκίνησε ως make up artist, στην πορεία δίπλα από την λέξη make up artist προστέθηκε και η λέξη celebrity μιας και συνεργάστηκε με κορυφαίες stars όπως η Mariah Carey, η Celine Dion και η Madonna ώσπου το 1996 (ευτυχώς για εμάς!) αποφάσισε να λανσάρει την δική της σειρά μακιγιάζ. Σήμερα, τα προϊόντα Laura Mercier βρλισκονται σε 28 χώρες και σημεία σταθμοί σε όλη αυτή την πορεία είναι τα εξής:
– Ήταν η πρώτη που δημιούργησε primer, το προϊόν που μπαίνει πριν την βάση για να καλύπτει τις ατέλειες.
– Ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε την ενυδατική με χρώμα όταν λέξεις όπως BB ή Alphabet formulations ήταν ανύπαρκτες στο beauty λεξικό!
– Ήταν η πρώτη που μίλησε για το flawless skin στα early 90’s!

Τι είναι το flawless skin!

Flawless skin είναι η τάση της αψεγάδιαστης επιδερμίδας, εκείνης που δείχνει φρέσκιας, λαμπερής και αμακιγιάριστης. Σαν να ξύπνησες με αυτό το πρόσωπο ενώ στην πραγματικότητα έχεις δουλέψει σκληρά για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα. Το Flawless skin ως trend παίζει δυνατά τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια και fan του flawless skin είναι οι οίκοι Chloe, Calvin Klein, Jason Wu.

Τα μυστικά της Tayaba Jafri για το τέλειο flawless αποτέλεσμα!


1. Ξεκίνησε πάντα με το primer!

Το primer, όπως είπαμε, είναι εκείνο το προϊόν που μπαίνει πριν το foundation για να δημιουργήσει μια ενιαία βάση χωρίς… ups and downs, με μια έννοια (σκέψου τι κάνει η άσφαλτος στις λακούβες του δρόμου! Κάπως έτσι λειτουργεί και το primer!). Τα περισσότερα primer περιέχουν σιλικόνη πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι σωστό να τα χρησιμοποιείς καθημερινά γιατί μπορούν να φράξουν τους πόρους. Σε κάποιες εταιρίες, όμως, μπορείς να βρεις primer super ενυδατικά!

2. Μουντζούρωσε τα χέρια σου!
Όση ώρα η Tayaba Jafri μας αποκάλυπτε τα μυστικά της εγώ χάζευα τα χέρια της. Όπως θα δεις παρακάτω, κάθε προϊόν (foundation, concealer ακόμη και eyeliner) πριν το βάλει στο πρόσωπο με το πινέλο, το περνάει πρώτα από την άνω μεριά του χεριού της. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι για να μείνει εκεί η περιττή ποσότητα! Η Tayaba Jafri μου έμαθε πως μια πολύ μικρή τελίτσα concealer αρκεί για να καλύψει κάθε ατέλεια κάτω και από τα δύο μάτια.

3. Το foundation πρέπει να απλώνεται όπως το… βερνίκι!
Αυτό που ακούς ξανά και ξανά από τις nail artist, ότι δηλαδή για να σου διαρκέσει το μανικιούρ θα πρέπει να βάλεις δύο πολύ λεπτές στρώσεις βερνίκι αντί για μια και παχιά, βρίσκει εφαρμογή και στο make up: όσο πιο λεπτές είναι οι στρώσεις των προϊόντων που θα βάλεις στο πρόσωπό σου, τόσο πιο πολύ θα σου κρατήσει!

4. Setting! Setting! Setting!
Φεύγεις από τις 8 το πρωί από το σπίτι σου και επιστρέφεις στις 8 το βράδυ (συμβαίνει σε όλες μας!). Ένα πολύ καλό tip, λοιπόν, για μακιγιάζ που δεν θα σε προδώσει αυτές τις 12 ώρες (και που μας αφορά όλες μας!) είναι να επενδύσεις σε μια setting powder, δηλαδή μια πούδρα σε σκόνη, και να την περνάς πάνω από το foundation. Ο σωστός τρόπος είναι αφού βάλεις το σφουγγαράκι τύπου pom- pon μέσα στην πούδρα να το διπλώσεις για να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω στο σφουγγαράκι, να φύγει η περιττή ποσότητα κι έπειτα να το απλώσεις πάνω στο πρόσωπό σου ταμποναριστά.



5. Βάλε ρουζ μόνο από τη μια μεριά του πινέλου!

Ο λόγος; Για να απλώσεις από τη μια μεριά το ρουζ και για να το σβήσεις και να πάρεις την περίσσεια του προϊόντος από την άλλη!

6. Tight line: το μεγάλο must!

Για το τέλος σου αφήσα την αγαπημένη μου τεχνική και μυστικό της Laura Mercier! Το tight line είναι μια τεχνική για να βάφεις την ρίζα των βλεφαρίδων και που το αποτέλεσμα είναι τα μάτια σου να δείχνουν πολύ, πολύ έντονα χωρίς όμως να καταλαβαίνει κανείς ότι είναι βαμμένα. Μάλιστα, αν είσαι από τις τυχερές με ανοιχτόχρωμα μάτια, αυτή η τεχνική θα κάνει το χρώμα τους να δείχνει ακόμη πιο έντονο! Παίρνεις ένα πλακέ πινέλο, μια μαύρη compact σκιά (μπορείς να το κάνεις ακόμη και με μολύβι ή eyeliner), ανασηκώνεις το βλέφαρο και τοποθετείς το προϊόν ταμποναριστά από την εσωτερική μεριά. Το ίδιο κάνεις και ακριβώς πάνω στη ρίζα των βλεφαρίδων. Μάλιστα, η Laura Mercier έχει και ειδικά προϊόντα γι’αυτή την tight line τεχνική, τα Laura Mercier Tightline Cake Eye Liners.

Λοιπόν, πώς σου φάνηκαν τα παραπάνω tips; Ποιο από αυτά είναι το αγαπημένο σου και σκέφτεσαι να εφαρμόσεις άμεσα; Στείλε comment!

And More