Sexy makeup! Πώς να το κάνεις βήμα- βήμα από τον Γιάννη Μαρκετάκη!

Διανύουμε εκείνη την περίοδο στην ομορφιά που μαθαίνουμε νέους όρους. Μαθαίνουμε πώς να είμαστε διαφορετικές, πώς να είμαστε δυναμικές, πώς να διατηρούμε την ταυτότητά μας χωρίς, ας πούμε, να ισιώνουμε τα μαλλιά μας αν είμαστε σγουρομάλλες. Και συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά! Εξάλλου, είμαι αυτή που φροντίζω να τα επαναλαμβάνω σε κάθε μου άρθρο.

Αλλά να που μέσα σε μια τέτοια περίοδο και μια άλλο τόσο έντονη καθημερινότητα έχουμε βάλει στην άκρη έννοιες όπως ποθητή, sexy, ελκυστική, γυναίκα με την παλιά έννοια του όρου. Έτσι όπως αποδίδονταν μέσα από τα θεαματικά και total makeup των stars του παλιού κινηματογράφου όπωςη Brigitte Bardot ή η Marilyn Monroe και μέσα από την τραβηγμένη γραμμή eyeliner.

Και κάπως έτσι αποφασίσαμε: ας επαναφέρουμε το sexy μακιγιάζ! Το επόμενο βήμα ήταν να επικοινωνήσουμε με τον αγαπημένο μας Γιάννη Μαρκετάκη, official makeup artist της Max Factor, που ξέρει πώς να κάνει μια γυναίκα sexy (Ζέτα Μακρυπούλια, Έλενα Παπαρίζου είναι μερικες μόνο από τις αγαπημένες μας που μεταμορφώνονται στα χέρια του). Επισκεφτήκαμε, λοιπόν, την σχολή του στο κέντρο της Αθήνας (aka Make Up Lab by Yiannis Marketakis) και μας έδειξε βήμα- βήμα ένα sexy μακιγιάζ- πασπαρτού!

Για την βάση: η μύτη στο τέλος!

Ξεκινάμε να απλώνουμε το makeup από τα πλαϊνά της μύτης. Είναι το σημείο που θέλουμε να τοποθετήσουμε την περισσότερη ποσότητα καθώς εκεί συγκεντρώνονται οι ατέλειές μας. Σβήνουμε προς τα έξω και μέσα στις φύτρες των μαλλιών για να μην δημιουργήσουμε το λεγόμενο εφέ μάσκας. Την μύτη την αφήνουμε για το τέλος, περνώντας από πάνω της ότι έχει μείνει στο πινέλο μας.

Για το concealer: μπορείς να κάνεις contouring με αυτό!
Απλώνουμε το concealer δημιουργώντας ένα τρίγωνο κάτω από τα μάτια. Το πιο βασικό, όμως, είναι ότι σχηματίζουμε μια γραμμή προς το πλάι στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σαν φυσική συνέχεια του κάτω βλεφάρου. Με ένα μακρύ τρίχινο πινέλο σβήνουμε με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω αλλά και στο τρίγωνο. Με αυτόν τον τρόπο ανορθώνονται τα ζυγωματικά μας σαν να έχουμε κάνει contouring!

Ρουζ: ποιες είναι οι σωστές κινήσεις για να το απλώσουμε;
Επιλέγουμε ένα ρουζ στο χρώμα της υγείας. Το ροζ είναι ένα τέτοιο χρώμα. Το τοποθετούμε ακριβώς πάνω στα μάγουλά μας κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Στον κύκλο που σχηματίζουμε με το πινέλο μας να θυμάσαι πάντα πως η πρώτη κίνηση είναι προς τα πάνω. Γενικά δουλεύουμε ανοδικά καθώς σκοπός του μακιγιάζ είναι να ανορθώσει τα χαρακτηριστικά μας!
Ζυγωματικά όπως των μοντέλων!
Με ένα άλλο πινέλο και με ένα ζεστό ρουζ σε taupe τόνο ζεσαίνουμε τα ζυγωματικά μας ψηλά. Το κόλπο εδώ είναι να “ρουφήξουμε” τα μάγουλά μας προς τα μέσα και να απλώσουμε το taupe κάνοντας λίγο blending με το ροζ ρουζ.
Highlight
Τοπόθέσησε highlighter με τα δάχτυλά σου ταμποναριστά ψηλά στους κροτάφους έτσι ώστε όταν πέφτει το φως να δημιουργούνται όμορφες αντανακλάσεις.

Για τα μάτια

Τοποθέτησε σε όλο το κινητό βλέφαρο μια shimmering σκιά. Έπειτα, βάλε στο κόκαλο του ματιού μια καφέ ματ και σβησ’το με μικρές κυκλικές κινήσεις. Με τον τρόπο αυτό δίνει βάθος στα μάτια.

3D eyeliner: το κόλπο της Madonna

Αυτό το κόλπο το κάνει η Madonna συστηματικά και δίνει την αίσθηση του τρισδιάστατου eyeliner. Αρχικά, λοιπόν, σχηματίζεις μια γραμμή με καφέ μολύβι αφήνοντας πάντα κενό στην εσωτερική γωνία του ματιού ώστε να μην κλειδώσεις το σχήμα. Έπειτα, σχηματίζεις μια πιο λεπτή γραμμή με μαύρο μολύβι και ολοκληρώνεις με μια εντελώς λεπτή σύρριζα στο κινητό βλέφαρο. Φυσικά τραβάς την γραμμή προς τα έξω για να εξασφαλίσεις αυτό το σχιστό αποτέλεσμα.

Last but not least: το tip με την μάσκαρα!

Για να ενισχύσεις το γατίσιο βλέμμα κάνε αυτό το κόλπο με τη μάσκαρα. Άπλωσε δύο στρώσεις μάσκαρα σε όλες τις βλεφαρίδες και συνέχισε επιμένοντας στις ακριανές.

Το μακιγιάζ ολοκληρώθηκε και το beauty σύνθημά μας είναι ένα: Bring sexy back! Επίσης: κάνε αυτό το μακιγιάζ με την πρώτη ευκαιρία ή/και σήμερα κιόλας!

And More