Τι μακιγιάζ να επιλέξω για ένα συνέδριο; Ο Γ. Μιχαηλίδης απαντά στην αναγνώστρια!

Στο TLIFE μας αρέσει να σε φροντίζουμε. Ή καλύτερα να σε κακομαθαίνουμε! Και ειδικά όταν φτάνουν ερωτήσεις στο κάθε τμήμα σου απαντάμε. Όπως για παράδειγμα, αυτή η ερώτηση της Χριστίνας που έχει ενδιαφέρον έτσι κι αλλιώς! Η Χριστίνα μας ρωτάει πώς να μακιγιαριστεί για ένα συνέδριο. Και τι καλύτερο από το να επιστρατεύσεις τους… καλύτερους! Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, senior make up artist της MAC, αναλαμβάνει!

Ε: Είμαι άνω των 40 με πολύ λιπαρό δέρμα, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ευτυχώς λίγες ριτίδες έκφραης στα μάτια, με ελαφρά καθοδικότητα, ξανθά μαλιά και καστανά μάτια, Θα ήθελα να μου προτείνεις πρωϊνό ελαφρύ μακιγιάζ που να κρατήσει, Πρόκειται να βρεθώ το Σάββατο σε ένα συνέδριο Γραμματέων οπότε το ντύσιμό μου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μαύρο παντελόνι, άσπρο πουκάμισο και ένα κόκκινο σακάκι, παπούτσια μάλλον φλατ. Η άλλη εναλλακτική ένα μπεζ φόρεμα με κοντό μανίκι. Θα ήθελα λοιπόν πρόταση για μακιγιάζ και για τα 2 αυτά ντυσίματα γιατί έχω αρκετές σκιές αλλά δεν ξέρω πως να της ταιριάξω σωστά. Smoky eye ταιριάζει και με τί χρώματα ή μήπως είναι βαρύ για πρωί? Ευχαριστώ πολύ και περιμένω απάντηση το συντομότερο.

Α: Δεν θα πρότεινα smokey look για το πρωί αφού έχεις και καθοδικό βλέμμα και είναι και βαρύ για την συγκεκριμένη ώρα. Θα σου πρότεινα μια σκιά στα χρώματα: γκρι, μπεζ ροζ, βιολέ και γενικά να κινηθείς στις ψυχρές αποχρώσεις. Ενα μαύρο μαλακό μολύβι στο επάνω βλέφαρο τονίζοντας αρκετά την εξωτερική γωνία του ματιού σου και να μην κλείσεις με το μολύβι όλο το μάτι από κάτω, να το φτάσεις περίπου μεχρι τη μέση και οχι έντονο. Αρκετή μαύρη μάσκαρα ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ (αυτό θα δώσει στο βλέμα σου μια ανοδική κίνηση). ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΗ MAKEUP…προτίμησε μια πούδρα makeup να σε βοηθήσει και στην λιπαρότητα, ΑΠΑΛΟ ΜΠΕΖ-ΡΟΖ ΡΟΥΖ… και θα σου πρότεινα για τα χείλη ένα κραγιόν που να ειναι φωτεινό σε χρώμα που να κοκκινίζει…ΟΧΙ ΚΑΤΑΚΚΟΚΙΝΟ, ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΟΡΝΤΩ ΣΚΟΥΡΟ. Δώσε περισότερο έμφαση στα μάτια χωρίς να δείχνεις “άγρια”!

Καλή επιτυχία!

And More