Ο απόλυτος οδηγός για να βάζεις το ρουζ σωστά! Από την Μαρία Μαρκαντωνάτου!

Μπορεί μια από τις δυνατότερες τάσεις της νέας σεζόν να μας υποχρέωνε να βάλουμε κάτω τα ρουζ (δες εδώ) αλλά, σοβαρά τώρα, ποια από εμάς θα ακολουθήσει αυτό το trend όταν με δύο πινελιές στα μάγουλα μπορεί να αποκτήσει τέλειο πρόσωπο; Από την άλλη, όμως, το ρουζ είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία: πού πρέπει να το τοποθετήσεις και πώς; Τι φορά πρέπει να έχει το πινέλο που θα κρατάς; Από τα μάγουλα προς τα ζυγωματικά ή το αντίθετο; Και τι ρουζ πρέπει να διαλέξεις; Ματ ή με γυαλάδες;

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που ξεσήκωσαν τα κορίτσια εδώ στο TLIFE όταν αποφάσισα να κάνω την λάθος ερώτηση: “Φοράτε ρουζ;”. Και για τέτοιες λάθος ερωτήσεις έχω πάντα την τέλεια πηγή που θα μου δώσει τις πιο σωστές απαντήσεις! Όπου “τέλεια πηγή” η make up artist της Τατιάνας και δική μας αγαπημένη εδώ στο TLIFE, Μαρία Μαρκαντωνάτου.
Στο λέω: η Μαρία ήταν τόσο αναλυτική στο θέμα ρουζ που το παρακάτω θέμα είναι από τα κατατοπιστικότερα (και απολαυστικότερα) που έχεις διαβάσει ποτέ σε αυτή τη στήλη!

“Το ρουζ είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο μακιγιάζ. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αλλάξει μια χλωμή επιδερμίδα σε ένα ζεστό και λαμπερό πρόσωπο. Ένα από τα χειρότερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες είναι να βάζουν το ρουζ σε λάθος σημείοόπως επίσης και το γεγονός ότι κάνουν και υπερβολική χρήση. Είναι σημαντικό οι γυναίκες να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά το ρουζ και να ενισχύουν την ομορφιά τους. Το σχήμα του προσώπου τους θα τους καθοδηγήσει. Αν και το πρόσωπο κάθε ατόμου είναι μοναδικό είναι γενικά αποδεκτό πως ταξινομούνται σε επτά βασικά σχήματα: το οβάλ, το στρογγυλό, το τετράγωνο, το τριγωνικό, το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, το στενόμακρο και το διαμάντι”, μου εξηγεί από την άλλη άκρη της γραμμής η Μαρία Μαρκαντωνάτου. Παρακάτω σε βοηθάμε να βρεις το σχήμα του προσώπου σου αλλά και πώς να τοποθετήσεις το ρουζ σωστά!



Έχεις οβάλ πρόσωπο αν:
Αυτό το σχήμα προσώπου είναι το ιδανικό! Το οβάλ σχήμα προσώπου είναι σωστά ισσοροπημένο, δεν έχει υπερβολικές γωνίες, δεν είναι πολύ στρογγυλεμένο, ενώ το πλάτος του μετώπου είναι σχεδόν ίσο με το πλάτος του σαγονιού.
Έχεις στρογγυλό πρόσωπο αν: Τα χαρακτηριστικά ενός στρογγυλού προσώπου είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: στρογγυλό. Το φαρδύτερο σημείο του είναι στα ζυγωματικά και λίγο στενεύει στο μέτωπο και το σαγόνι. Δεν έχει καθόλου γωνίες και είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το τυπικό οβάλ.
Bonus info: Αν έχεις αυτό το σχήμα προσώπου προτίμησε ένα ματ ρουζ και όχι κάποιο με γυαλάδες. Ο λόγος; Ένα στρογγυλό πρόσωπο έχει ήδη όγκο και αν χρησιμοποιήσουμε λαμπερά προϊόντα θα κάνουμε αυτόν τον όγκο εντονότερο. Ο κανόνας που ισχύει γενικά με το μακιγιάζ είναι ο εξής: Ότι σκουραίνεις του μειώνεις τον όγκο και ότι φωτίζεις το μεγαλώνεις. Δεν θέλουμε ένα στρογγυλλό πρόσωπο να το κάνουμε ακόμη πιο μεγάλο.


Έχεις τετράγωνο πρόσωπο αν:
Το τετράγωνο πρόσωπο το χαρακτηρίζει το τετράγωνο μέτωπο. Έχει περίπου το ίδιο πλάτος με τα ζυγωματικά και την γραμμή του σαγονιού. Στο σαγόνι επίσης παρουσιάζει έντονες γωνίες.

Έχεις τριγωνικό πρόσωπο αν: Είναι πιο στενό στο μέτωπο και έχει πλατύ σαγόνι. Το σαγόνι μπορεί να είναι επίπεδο ή να σχηματίζει καμπύλη.

Έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς αν: Αυτό το σχήμα είναι μεγαλύτερο στο μέτωπο και στενεύει προς το σαγόνι. Το σαγόνι είναι η πιο στενή περιοχή του προσώπου. Το σαγόνι, όμως, μπορεί να είναι στρογγυλεμένο ή να κάνει και γωνίες.

Έχεις στενόμακρο πρόσωπο αν: Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του σχήματος είναι πως είναι περισσότερο μακρύ παρά πλατύ. Το μέτωπο και το σαγόνι έχουν το ίδιο πλάτος.

Έχεις πρόσωπο- διαμάντι αν: Δεν είναι τόσο συχνό. Χαρακτηρίζεται από στενό μέτωπο και στενό σαγόνι και τα ζυγωματικά είναι το πιο πλατύ σημείο του προσώπου.
Και μερικά ακόμη tips για το ρουζ
– Προτίμησε πινέλα με στρογγυλεμένο σχήμα και φυσική τρίχα
– Ο φωτισμός πρέπει να είναι πολύ καλός. Άπλωσε το ρουζ σου κατά προτίμηση κάτω από φυσικό δως.
– Απόφυγε τις υπερβολές. Είναι καλύτερο να προσθέτεις λίγη ποσότητα την φορά παρά να έχεις τοποθετήσει πολύ ρουζ και να χρειαστεί να αφαιρέσεις!
Κι επειδή στο TLIFE λαμβάνουμε καθημερινά άπειρες ερωτήσεις που αφορούν την Μαρία Μαρκαντωνάτου σημείωσε τις παρακάτω διευθύνσεις ώστε να έρθεις απευθείας σε επαφή μαζί της μέσω Facebook, Twitter και Instagram:
– Facebook: Maria Markantonatou
– Twitter: @MMarkantonatou
– Instagram: MMarkantonatou

And More