4 πράγματα που δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να κάνεις με μια σπασμένη σκιά!

Ακολουθεί βιωματικό post (no456): Αν μπορούσα να με χαρακτηρίσω με μια λέξη θα επέλεγα το “άγαρμπη”. Γιατί μέσα στην ημέρα μου πέφτουν διάφορα πράγματα και φυσικά το νεσεσέρ μου (που το λες και προέκταση του χεριού μου). Και από ένα… πεσμένο νεσεσέρ πάντα βγαίνει μια σπασμένη σκιά. Σκηνικό που επαναλήφθηκε καναδυό μέρες πριν. Κι επειδή την… αγαρμποσύνη μου δεν μπορώ να την διορθώσω, έψαξα και βρήκα τρόπους για να διορθώσω την σπασμένη σκιά. Και δεν θα πιστέψεις πόσα πράγματα βρήκα ότι μπορείς να κάνεις με μια σπασμένη σκιά. Να μερικές ιδέες…

Ιδέα no 1: ανάμειξέ το με βαζελίνη για να το κάνεις lip gloss (ή κάτι σαν lip gloss)!

Αν η σκιά ή το ρουζ σου που έσπασε είναι σε ροδαλές ή ποροκαλί αποχρώσεις μπορείς άνετα να το μετατρέψεις σε lip gloss ή, καλύτερα, κάτι ανάμεσα σε lip gloss και κραγιόν. Ανάμειξε την σπασμένη σου σκιά με ελάχιστη βαζελίνη, ανακάτεψε καλά και έπειτα από πάνω συμπίεσέ το με ένα κέρμα το οποίο θα έχεις τυλίξει με μια χαρτοπετσέτα ώστε να πάρει ομοιόμορφο σχήμα. Για να μην λερώσεις (και λερωθείς!) μπορείς να αγοράσεις από καταστήματα καλλυντικών (ο Δάφνης έχει σίγουρα τέτοια) άδεια διαφανή pots σε μεγαλύτερο μέγεθος. Ρίξε στο pot την σκιά και ανάμειξέ την εκεί με την βαζελίνη. Αν φοβάσαι ότι μπορείς να… φας το προϊόν, να σε ενημερώσω ότι τα συστατικά της σκιάς και του κραγιόν είναι εξίσου ασφαλή.
Bonus info: την ίδια διαδικασία μπορείς να την κάνεις και με ένα διαφανές lip gloss αλλά σαφέστατα η βαζελίνη είναι πιο οικονομική!

Ιδέα no 2: ανάμειξέ το με baby oil για να το κάνεις glossy lip gloss ή highlighter

Στα backstage των fashion shows και στις φωτογραφήσεις πολλοί make up artists χρησιμοποιούν lip gloss στα μάτια για να πετύχουν αυτό το glossy αποτέλεσμα. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις αν αναμείξεις την σπασμένη σου σκιά με ελάχιστο baby oil. Αν η σκιά είναι σε χρυσό χρώμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μείγμα και ψηλά στα κόκαλα του προσώπου για να κάνεις γυαλάδες.
How to: Είσαι περίεργη να δεις πώς θα δείχνουν τα glossy μάτια. Τσέκαρε αυτό το how to με τον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ιδέα no 3: ανάμειξέ το με top coat για να το κάνεις βερνίκι

Είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να βάλεις σκιά στα νύχια; Κι όμως! Και μάλιστα το αποτέλεσμα δείχνει τέλειο! Αλλά να δύο πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου πριν σκεφτείς να το κάνεις: η σπασμένη σου σκιά είναι προτιμότερο να είναι σε σκούρο χρώμα ώστε να βγει πιο πλούσιο το χρώμα και είναι καλό να το αναμείξεις σε ένα πιατάκι και σταδιακά ώστε να τσεκάρεις την πυκνότητα χρώματος.
How to: Η Άννα Αλμπάνη μας είχε δείξει πρώτη αυτό το trick εδώ. Δες πώς να το κάνεις βήμα- βήμα!

Ιδέα no 4: ανάμειξέ το με οινόπνευμα. Λειτουργεί σαν κόλλα!

Αν κάνεις μια πρόχειρη αναζήτηση στο google για “broken eyeshadows” τα περισσότερα αποτελέσματα θα σε παροτρύνουν να αναμείξεις την σκιά σου με οινόπνευμα. Ποια, όμως, είναι η διαδικασία; Βγάλε την σκιά σου και τοποθέτησέ την μέσα σε ένα polybag και σπάσ’την περισσότερο. Πρέπει σχεδόν να την θρυματίσεις για να κάνει σωστά την δουλειά του το οινόπνευμα. Έπειτα, ξανατοποθέτησέ την στην αρχική της συσκευασία ή μέσα σε ένα διαφανές pot που θα έχεις αγοράσει από κατάστημα καλλυντικών και βάλε ελάχιστο οινόπνευμα. Αφού το αφήσεις μερικές ώρες να στεγνώσει κάνε και πάλι το κόλπο με το κέρμα. Δηλαδή, πάρε ένα κέρμα, τύλιξέ το με μια χαρτοπετσέτα και πίεσε απαλά το επάνω μέρος. Έτσι, η σκιά θα αποκτήσει ξανά το αρχικό της σχήμα!

And More