Κραγιόν ή ρουζ; 6 πολυχρηστικά προϊόντα που κάνουν και τα δύο!

Θέλω την προσοχή σου! Έστω ότι θες να αγοράσεις κραγιόν και ρουζ. Και έστω ότι έχεις να διαθέσεις 50 ευρώ (τυχαίο budget). Γιατί να μην αγοράσεις ένα πολυχρηστικό προϊόν που είναι και για τα μάγουλα και για τα χείλη, να δώσεις τελικά περίπου 30 και να κρατήσεις τα 20 για ένα ημιμόνιμο μανικιούρ (επαναλαμβάνω: το budget είναι εντελώς τυχαίο, γιατί παρακάτω σου έχουμε πολύ, πολύ οικονομικές προτάσεις!).

Η ερώτηση είναι ρητορική και φυσικά πρέπει να φερθείς έξυπνα και σε οικονομικό και σε πρακτικό επίπεδο (μια άλλη ερώτηση θα ήταν: γιατί να φορτώνεις το νεσεσέρ σου με τα διπλάσια προϊόντα;).

Παρακάτω, λοιπόν, σου έχω έξι τέτοια προϊόντα που φοριούνται και σαν κραγιόν και σαν ρουζ. Και τα έχω τεστάρει όλα και τα έχω αγαπήσει εξίσου όλα! Και παρόλο που όλα εξυπηρετούν το ίδιο σκοπό, έχουν διαφορετικές υφές, τιμές και χρώματα που θα σε βοηθήσουν να κατασταλάξεις και στο δικό σου αγαπημένο.



1. Kiss & Blush no 7, Yves Saint Laurent (€35.00). Αυτό
το ολοκαίνουριο λανσάρισμα από τον Yves Saint Laurent στάθηκε η αφορμή και για αυτό το θέμα. Τα νέα Kiss & Blush έχουν μια τέλεια βελούδινη υφή που μόνο αν τα δοκιμάσεις θα καταλάβεις πόσο ελαφριά είναι. Θα τα βρεις σε 9 αποχρώσεις αλλά αυτή η σχεδόν κοραλί είναι η δική μου αγαπημένη και ταιριάζει τέλεια σε μαυρισμένες επιδερμίδες (και απλώς κάνω υπομονή μέχρι να μαυρίσω!).

2. Posietint της Benefit (€33.90), αποκλειστικά στα Sephora. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι σε υγρή μορφή tint, έχει μια τέλεια pop- ροζ απόχρωση και δεδομένου ότι είναι tint, ποτίζει τα χείλη με χρώμα και έτσι μπορείς να πίνεις άφοβα τα cocktail σου.

3. Fine One One της Benefit (€33.90), αποκλειστικά στα Sephora. Αυτό το πολυχρηστικό προϊόν για τα χείλη και τα μάγουλα συνδυάζει τρεις διαφορετικές αποχρώσεις που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις και τους δικούς σου συνδυασμούς χρωμάτων στα χείλη και στα μάγουλα. Κι επειδή λατρεύω το color block, μου αρέσει να συνδυάζω το ροζ ανοιχτό στα μάγουλα (δίνει ζωηρόχρωμο, fresh και αναψοκοκκινισμένο εφέ) και το πορτοκαλί στα χείλη.

4. Lip & Cheek Stain, The Body Shop (€11.00). Η απόχρωσή του θυμίζει κάτι από κρασί ενώ αν το απλώσεις στα χείλη σου δίνει αυτό το effect του φρεσκοφιλημένου. Ένα καλό trick που μπορείς να κάνεις με αυτό το προϊόν είναι να το απλώσεις στο σημείο που ενώνονται τα χείλη σου και μόνο εκεί. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο sexy!

5. Casual Colour, απόχρωση For Your Amusement από την συλλεκτική σειρά Playland της MAC (€22.00). Λατρεύω αυτό το χρώμα όπως αποτυπώνεται στα χείλη και στα μάγουλα, δροσερό και πολύ καλοκαιρινό. Plus: αν σου αρέσουν τα ματ κραγιόν δεν υπάρχει περίπτωση να μην το λατρέψεις. Bonus info: Χρησιμοποίησε ελάχιστη ποσότητα και για το τόξο των φρυδιών!

6. Bobbi Brown Pot Rouge for Lips and Cheeks (€32.00). Είναι ένα από τα best sellers της Bobbi Brown και όχι άδικα αφού από την στιγμή που θα το βάλεις στο νεσεσέρ σου θα το αγοράζεις ξανά και ξανά. Αν και pot έχει υφή που απλώνεται εύκολα χωρίς να αφήνει στάμπες στα δάχτυλα.

Βαλ’το στα SOS: Αν αποφασίσεις να επενδύσεις σε ένα τέτοιο προϊόν, υπάρχει μια μικρή παγίδα να το παρακάνεις με το χρώμα στα μάγουλα. Και αυτό γιατί δεν είμαστε εκπαιδευμένες σε τέτοιου είδους προϊόντα. Ο σωστός και πιο ασφαλής τρόπος να τα χρησιμοποιείς είναι να σχηματίσεις 2 τελίτσες σε κάθε μάγουλα και να σβήσεις με τις άκρες των δαχτύλων σου ανοδικά. Καν’το αμέσως γιατί ειδικά τα stain ποτίζουν το δέρμα και δεν είναι εύκολο να τα σβήσεις μετά. Αν δεις ότι το χρώμα δεν είναι όσο έντονο θα ήθελες, επανάλαβε με μια τελίτσα αυτή τη φορά. Και κάτι τελευταίο και πολύ, πολύ σημαντικό: πριν ακουμπήσεις το πρόσωπό σου θα πρέπει να έχεις πλύνει τα χέρια σου. Δεν έχεις ιδέα πόσο μικρόβια μεταφέρονται!

And More