5 προϊόντα μακιγιάζ χωρίς χρώμα που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει!

Είμαι σίγουρη πως αυτός ο τίτλος σε έχει ιντριγκάρει αρκετά. Τι εννοεί η beauty editor όταν λέει προϊόντα μακιγιάζ χωρίς χρώμα; Για αρχή, μακιγιάζ χωρίς χρώμα γίνεται; Αχά! Η ίδια beauty editor που σε μπέρδεψε τόσο η ίδια beauty editor θα σε ξεμπερδέψει!

Φαντάσου ένα σπίτι που χτίζεται χωρίς θεμέλια. Αυτό το σπίτι μπορεί να είναι όμορφο αλλά θα καταρρεύσει πολύ εύκολα. Τα διαφανή προϊόντα μακιγιάζ, λοιπόν, είναι τα θεμέλια του μακιγιάζ σου. Αυτά που θα σου εξασφαλίσουν και πιο ωραίο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διάρκεια! Και να ποια είναι τα πέντε βασικά (σου λέω από τώρα, ότι κάποια από αυτά μπορεί να τα έχεις ήδη αλλά δεν τους έχεις δώσει την σημασία που τους αξίζει!).

1. Primer
Το primer είναι το προϊόν που μπαίνει πριν το make up σου και μετά την ενυδατική σου. Είναι προϊόν από σιλικόνη που γεμίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και δημιουργεί μια πιο ομοιόμορφη βάση στην επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα το make up που θα βάλεις μετά να απλωθεί πιο ομοιόμορφα. Ειδικά, αν έχεις σημάδια στο πρόσωπο και η επιδερμίδα σου δεν είναι λεία θα το χρειαστείς. Σκέψου έναν δρόμο με λακούβες. Το primer “γεμίζει” τις λακούβες αυτές!
Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις, όμως, είναι ότι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ένα primer θα φράξει τους πόρους και θα εντείνει την λιπαρότητα. Οπότε σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποίησέ το σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα, πριν από ένα ρομαντικό date.
Πολύ καλό και οικονομικό είναι το primer Base Lissante et Matifiante των Sephora (€11.90).
Για περισσότερα primer κάνε κλικ εδώ

2. Διάφανο μολύβι χειλιών
Αντί να ξοδεύεσαι αγοράζοντας 10 διαφορετικά μολύβια χειλιών που θα έχουν το ίδιο χρώμα με τα κραγιόν που θέλεις κάθε φορά να βάφεις τα χείλη σου, επένδυσε σε ένα διάφανο μολύβι χειλιών. Έτσι, θα κάνεις το τέλειο περίγραμμα, θα μεγαλώνεις τα χείλη σου χωρίς το αποτέλεσμα να είναι ψεύτικο, ενώ το κραγιόν δεν θα ξεφεύγει από την οριοθετημένη περιοχή.
Plus: αφού απλώσεις το κραγιόν σου σχημάτισε πιο έντονα με το μολύβι αυτό το “V” των χειλιών σου για πιο sexy αποτέλεσμα!
Διάφανο μολύβι χειλιών Milani Anti-Feathering Lip Liner

3. Primer σκιάς
Σε όλες μας έχει συμβεί: έχουμε κάνει το τέλειο smokey, βγαίνουμε έξω και μετά από μερικές ώρες (ή κάποιες φορές αρκεί και μία ώρα) η σκιά έχει συσσωρευτεί στο κινητό βλέφαρο και κάνει αυτές τις αντιαισθητικές οριζόντιες γραμμές. Ή κάποιες άλλες, έχουμε κάνει την τέλεια βάση και πάμε να βάλουμε σκιά στα μάτια. Η σκιά πέφτει κάτω από τα μάτια, μουντζουρωνόμαστε και πρέπει να κάνουμε την βάση οοοοοοληηηη από την αρχή. Όχι, αν έχουμε βάλει πριν primer σκιάς στο κινητό βλέφαρο. Φαντάσου το κάτι σαν κόλλα πάνω στην οποία θα κολλήσει τέλεια η σκιά και δεν θα κουνηθεί από εκεί μέχρι να αποφασίσεις εσύ να κάνεις ντεμακιγιάζ!
Το τέλειο primer ματιών το βρήκαμε στην Beauty is Life και είναι Sparkle Primer Transparent (€17.00). Μπορείς να το παραγγείλεις εδώ

4. Top coat
Από την στιγμή που το μανικιούρ έχει μπει τόσο δυναμικά στην ζωή μας, ναι το top coat μπορεί να θεωρηθεί και προϊόν μακιγιάζ! Πρόκειται για εκείνο το διαφανές βερνίκι που μπαίνει σαν τελευταίο στρώμα και βοηθάει το μανικιούρ σου να κρατήσει περισσότερο, να δείχνει πιο λαμπερό και να στεγνώσει και πιο γρήγρα.
Επίσης, ένα πολύ καλό κόλπο είναι να περνάς το top coat στα βαμμένα σου νύχια ανά δύο- τρεις μέρες. Ειδικά αν έχεις κάνει ημιμόνιμο μανικιούρ θα κρατήσει πολύ, πολύ περισσότερο και θα είναι σαν φρεσκοβαμμένα.
Δεν υπάρχει τελειότερο top coat από το Seche Vite που έχει βραβευτεί ως το πιο γρήγορο στεγνωτικό στον κόσμο.

5. Διάφανο lip balm
Μαγικό προϊόν που κάνει για πολλές χρήσεις! Ενυδατώνει τα χείλη σου και είναι απαραίτητο πριν απο κάθε ματ κραγιόν που θα απλώσεις (όλες ξέρουμε ότι τα ματ κραγιόν, που ειδικά φέτος είναι huge τάση δεν γράφουν καθόλου καλά σε ξηραμένα χείλη!). Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να τιθασεύσεις τα φρύδια σου ή ακόμη και να χρησιμοποιήσεις γυαλάδες ψηλά στα κόκαλα του προσώπου και στην κορυφή της μύτης. Ένα trick που ακολουθούν πολλοί make up artists στα διεθνή fashion shows. Και γυαλάδες με lip balm, λοιπόν, με πολύ χαμηλό budget!
Υπάρχει πάντα στο νεσεσέρ μου το super ενυδατικό lip balm με μέλι της Apivita.

Λοιπόν, πόσα από αυτά τα προϊόντα έχεις ήδη και ξαφνικά άρχισαν να σου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα; Ε; Ε;

Read More

And More