Οι πιο SOS απορίες σου για τέλεια επιδερμίδα λύνονται εδώ! (Μέρος Γ)

Στο έχουμε ξαναπεί: το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο κύτταρο του οργανισμού μας γι’ αυτό και θέλει ειδική μεταχείριση. Όμως, κάποιες φορές το τελευταίο δεν ανταποκρίνεται στα δικά μας… χάδια! Βγάζει σπυράκια, ρυτίδες, συσχρωμίες κι ένα σωρό άλλα θέματα που μας απασχολούν. Στη συνάντησή μου με την διευθύντρια εκπαίδευσης της Clinique, Μαρίκα Παπαδοπούλου συζητήσαμε πολλά. Και φυσικά μετέφερα και τις δικές σου ερωτήσεις.

Γεια σας! Ακόμη ένα ωραίο θέμα! Συγχαρητήρια! Λοιπόν, εγώ έχω πολυκυστικές ωοθήκες άρα έχω ακμή δυστυχώς… Υπάρχει κάποια κρέμα, λοσιόν που να την χρησιμοποιώ και να δω αποτέλεσμα; Δηλαδή, μπορούν να μειωθούν τα σημάδια ακμής; Το δέρμα μου είναι αρκετά λιπαρό και καθημερινά βάφομαι. Ευχαριστώ πολύ.

Γεωργία
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ορμονικές διαταραχές κι επειδή έχουμε και ακμή συνιστούμε δερματολόγο. Αυτό που προτείνει η Clinique για μείωση των στιγμάτων είναι η σειρά Anti Blemish η οποία απευθύνεται σε επιδερμίδες με σπυράκια. Σε περιπτώσεις πιο έντονης ακμής, όμως, σαφώς και πρέπει να γίνει μια θεραπεία που προτείνει ο δερματολόγος, πιθανότατα από το στόμα, δηλαδή με χάπια. Συνδυαστικά δε, με την σειρά Anti Blemish τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά.
Εκτός από αυτό, όμως, επειδή η Γεωργία είπε και για τα σημάδια από τα σπυράκια, θα ήθελα να πω ότι στην Clinique υπάρχει ειδικό προϊόν, το Even Better Clinical. Πρόκειται για έναν ορό ο οποίος μειώνει τα σημάδια από τα σπυράκια, σε πολλές περιπτώσεις εξαφανίζονται κιόλας πολύ πιο γρήγορα, αλλά παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο να μετατραπούν αυτά τα σημάδια σε πανάδες και δυσχρωμίες. Πώς το κάνει αυτό; Ελέγχει την μελανίνη. Αυτή είναι, λοιπόν, μια λύση εάν και εφόσον έχει προηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία για την ακμή.
Κάποιες φορές βγάζω στο πρόσωπο κοκκινίλες οι οποίες μετά από κάποιες μέρες αρχίζουν να ξεραίνονται και να βγαίνουν πετσούλες. Που μπορεί να οφείλεται αυτό; Έχω ευαίσθητο δέρμα κι επίσης δίπλα στο πηγούνι βγάζω ανά διαστήματα σπυράκια τα οποία ο δερματολόγος μου είπε ότι είναι λόγω ορμονών. Πώς μπορώ να τα αντιμετωπίσω;
Ευαγγελία
Καταρχήν, αυτές οι κοκκινίλες που μετατρέπονται μετά σε ξεφλουδίσματα μπορεί να είναι εκζέματα. Αυτό σημαίνει ότι η Ευαγγελία πρέπει να επισκεφτεί δερματολόγο για να της πει τι μπορεί να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα. Στην Clinique υπάρχει εξειδικευμένη σειρά για την ερυθρότητα και είναι η σειρά Redness. Στην συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση δεν μιλάμε για μια απλή ερυθρότητα. Η περίπτωση της Ευαγγελίας έχει να κάνει περισσότερο με εκζέματα και αυτό δεν μπορεί να φύγει παρά μόνο με θεραπεία που θα δώσει ο δερματολόγος. Όσον αφορά στα σπυράκια, επειδή αυτά εμφανίζονται κάθε φορά σε συγκεκριμένο σημείο, συμφωνώ με την άποψη του γιατρού ότι είναι λόγω ορμονικών διαταραχών. Άρα, ναι μεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την σειρά Anti Blemish ή το Anti Blemish Spot Gel που μπαίνει τοπικά, αλλά αν είναι θέμα ορμονών πρέπει να της συστήσει μια θεραπεία και ο δερματολόγος της για καλύτερο αποτέλεσμα.
Γεια σας! Τα self tan για το σώμα μπορούμε να τα βάλουμε και στο πρόσωπο ή πρέπει να αγοράσουμε ξεχωριστό για το πρόσωπο; Έχετε να μου προτείνετε ένα καλό; Υπάρχει περίπτωση να μου προκαλέσει διχρωμίες; Κι επίσης, μπορώ να χρησιμοποιώ ορό ενυδάτωσης για extra ενυδάτωση εκτός από την ενυδατική μου; Είμαι 16. Ευχαριστώ πολύ!
Ειρήνη
Γενικά καλό είναι τα προϊόντα που βάζουμε στο σώμα μας να μην τα βάζουμε και στο πρόσωπό μας. Ο λόγος είναι ότι το δέρμα του σώματος είναι διαφορετικό από το δέρμα του προσώπου. Καταρχήν, το δέρμα του προσώπου είναι πολύ πιο ευαίσθητο γιατί είναι πιο εκτεθειμένο στον ήλιο και γενικά στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Άρα, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το πρόσωπό μας πρέπει να είναι ακόμη πιο ελεγμένα. Επίσης, τα προϊόντα που βάζουμε στο πρόσωπο τα χρησιμοποιούμε πολλές φορές και γύρω από τα μάτια, άρα πρέπει να είναι και οφθαλμολογικά ελεγμένα. Και σίγουρα, τα προϊόντα σώματος δεν είναι οφθαλμολογικά ελεγμένα! Άρα, λοιπόν, η απάντηση είναι όχι. Πρέπει να αγοράσουμε ένα self tan για το πρόσωπο.
Όσον αφορά τον ορό ενυδάτωσης, σε αυτή την ηλικία το πιο σημαντικό είναι να έχουμε σωστό καθαρισμό του δέρματος και μια πολύ απλή ενυδάτωση. Ο λόγος είναι ότι βρισκόμαστε σε μια ηλικία που ο οργανισμός μπορεί να αντεπεξέλθει από μόνος του. Οπότε, το ιδανικότερο σε αυτή την ηλικία είναι το 3 Step της Clinique σε συνδυασμό με το αντηλιακό City Block, ώστε να κάνουμε πρόληψη και να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουμε νέες για περισσότερο.
Καλησπέρα σας. Είμαι 24 ετών και το πρόβλημά μου είναι ότι όταν βάζω concealer στα μάτια μου συγκεντρώνεται ποσότητα από κάτω και κάνει γραμμές. Μου είπαν να βάζω πούδρα, αλλά όταν την βάζω μου δημιουργούνται ρυτιδούλες και χάνεται η φρεσκάδα από το πρόσωπο, παρόλο που δεν βάζω πολύ και βάζω πούδρα σε σκόνη. Έχω και πολύ ξηρό δέρμα και δεν ξέρω αν φταίει αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Ηρώ
Το πιο πιθανό είναι να οφείλεται το αποτέλεσμα αυτό στην έλλειψη ενυδάτωσης και στην ξηρότητα του δέρματος. Το πιο σημαντικό στο μακιγιάζ των ματιών είναι να έχουμε μια σωστή προετοιμασία πριν χρησιμοποιήσουμε το concealer, όπως εξάλλου συμβαίνει και στο πρόσωπο! Γι’ αυτό θα πρέπει πρώτα να χρησιμοποιείς μια πλούσια σε ενυδάτωση κρέμα ματιών. Εγώ θα πρότεινα την All About Eyes Rich η οποία είναι ένα ενυδατικό προϊόν με πλούσια υφή που καταραϋνει την αίσθηση της ξηρότητας και έχει και αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα. Επίσης, μια καλή βάση μακιγιάζ την οποία τοποθετούμε σε μικρή ποσότητα στο κόκαλο του ματιού ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα, περιμένουμε να απορροφηθεί κι έπειτα τοποθετούμε λίγη ποσότητα από concealer με ταμποναριστές κινήσεις. Όσον αφορά στην πούδρα, χρειάζεται μικρή ποσότητα πούδρας σε σκόνη ταμποναριστά πάνω στο κόκαλο. Με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα δείχνει πολύ πιο βελτιωμένο!
PS: Αυτό είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης που πήρες εσύ στην ειδικό! Σύντομα, θα κλείσω ραντεβού και με επόμενο ειδικό για να του μεταφέρω τις δικές σου ερωτήσεις. Τι σε απασχολεί περισσότερο; Ποιον θα ήθελες να… συναντήσεις; Αισθητικό, make up artist, hair stylist; Στείλε το σχόλιό σου εδώ!

And More