Contouring! Τι είναι και πώς να το κάνεις από τον Φρέντυ Καλομπράτσο!

Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με το εξής: το TLIFE βρίσκεται ήδη δύο χρόνια στον αέρα. Που σημαίνει ότι από τα μάτια σου έχουν περάσει άπειρα how to, άπειρα εις την τρίτη άρθρα και έχω την απαίτηση (αυστηρό ύφος δασκάλας!) να είσαι διαβασμένη σε θέματα ομορφιάς!

Αφού, λοιπόν, διδαχθήκαμε- έως και εξαντλήσαμε- τα απλά, ήρθε η ώρα για μερικά μεταπτυχιακά στο beauty. Μάθημα νούμερο ένα του μεταπτυχιακού: τι είναι το contouring και πώς το κάνεις! Γι’ αυτό και επιστρατεύσαμε έναν από τους καλύτερους δασκάλους, τον Φρέντυ Καλομπράτσο!

Σε παλιότερο post που μιλήσαμε και πάλι για το contouring, το 21% των αναγνωστριών απάντησαν ότι το κάνουν καθημερινά, το 40% ότι το κάνει μόνο στο βραδινό του μακιγιάζ ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (περίπου 40%)απάντησε ότι δεν ξέρει καν τι είναι το contouring (δες εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα).

Τι είναι το contouring
Με πολύ απλά λόγια, γιατί ο Φρέντυ Καλομπράτσος τα λέει καλύτερα στο παρακάτω βίντεο, contouring είναι οι φωτοσκιάσεις, το να σκουραίνεις κάποια σημεία που θέλεις να καλύψεις και να ρίχνεις φως σε κάποια άλλα που θέλεις να αναδείξεις.

Το contouring ως τάση!

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η τεχνική του contouring στέκεται ως τάση και μόνη τους! Δηλαδή, τελειώνεις το contouring, βάζεις λίγη μάσκαρα, αν θες φωτίζεις τα χείλη σου με ένα gloss και είσαι έτοιμη να βγεις! Όμως, το contouring ως τάση και όχι ως τεχνική διαφοροποιείται και ως προς το εξής: Δουλεύουμε περισσότερο με σκούρες πούδρες και σκιές παρά με highlighter και πούδρες λάμψεις.
Acne, Isabel Marant και Mabille είναι από τους οίκους που επέλεξαν αυτό το trend.

Το contouring της Kim Kardashian

Η Kim Kardashian, ή καλύτερα ο make up artist των stars Scott Barnes, έχει μια ιδιαίτερη τεχνική contouring για την οποία σου έχουμε ξαναγράψει εδώ. Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται με την πιο σκουρόχρωμη και την πιο ανοιχτόχρωμη πούδρα που τοποθετείται σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου (photo αριστερά) και ολοκληρώνεται όταν από πάνω απλώσεις μια πούδρα στον τόνο του δέρματός σου με φαρδύ πινέλο. Έτσι καταλήγεις στο αποτέλεσμα που βλέπεις στην δεξιά photo. Η συγκεκριμένη τεχνική contouring απαιτεί πολύ χρόνο και άλλο τόσο επαγγελματικό ταλέντο.

Πώς κάνεις contouring στο πρόσωπο μόνη σου απλά και εύκολα!
Ζητήσαμε από τον Φρέντυ Καλομπράτσο να μας δείξει μια εύκολη τεχνική contouring που μπορεί να γίνει ακόμη και με ένα παλιό μας καφετί ρουζ ή ακόμη και με μια πούδρα τερακότα που μας ξέμεινε από το καλοκαίρι. Φυσικά, ο μετρ του μακιγιάζ δεν έμεινε εκεί! Αποκάλυψε πολλά, πολλά ακόμη μυστικά που μόνο οι επαγγελματίες γνωρίζουν! Πάτησε paly και αντίγραψέ το βήμα προς βήμα!


And More