Τεράστιες βλεφαρίδες! 10 κόλπα για να πάρεις το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη μάσκαρά σου!

Μακάρι να υπήρχε ένα μαγικό ραβδί να τα αλλάξει όλα (απλώς ήθελα να το πω!). Στην ομορφιά υπάρχει ένα μαγικό ραβδί που λέγεται μάσκαρα. Και που αν χρησιμοποιήσεις σωστά το βουρτσάκι της (αυτό για να ακριβολογώ είναι το μαγικό ραβδί) θα δεις τις βλεφαρίδες σου να γίνονται πυκνές, τεράστιες, πλούσιες, με υπέροχη καμπύλη.

Και μιας και διανύουμε κι εκείνη την περίοδο που δεν θέλουμε τίποτα να πηγαίνει χαμένο, να 10 έξυπνα κόλπα που μπορείς να κάνεις με τη μάσκαρά σου για να πάρεις το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από αυτή!

Η κίνηση της… μεθυσμένης στη μάσκαρα!
Δεν αρκεί να παίρνεις τη μάσκαρά σου και να την απλώνεις ακολουθώντας την φυσική φορά των βλεφαρίδων σου. Ο πιο σωστός τρόπος είναι να την τοποθετήσεις όσο πιο κοντά στην ρίζα των βλεφαρίδων σου γίνεται, να επιμείνεις εκεί στην βάση για μερικά δευτερόλεπτα κι έπειτα να συνεχίσεις στο υπόλοιπο μήκος κάνοντας κινήσεις ζικ- ζακ. Επιπλέον, όταν τοποθετείς τη μάσκαρά σου τόσο κοντά στην ρίζα είναι σαν να έχεις βάλει την τέλεια λεπτή γραμμή eyeliner στο κινητό σου βλέφαρο!

Μάσκαρα από… κάτω;
Οι περισσότερες κάνουμε αυτό το λάθος, μέχρι να παρακολουθήσουμε έναν make up artist να βάζει μάσκαρα και να διαπιστώσουμε ποοοοοσοοοο λάθος το κάναμε.
Τι κάνουμε εμείς: τοποθετούμε μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες μας τοποθετώντας το βουρτσάκι μας μόνο από την κάτω μεριά των άνω βλεφαρίδων.
Τι κάνουν οι make up artist: βάφουν πρώτα τις άνω βλεφαρίδες από την επάνω τους μεριά ώστε να τις χρωματίσουν κι έπειτα προχωράνε στην υπόλοιπη επιφάνεια των βλεφαρίδων, δηλαδή και από την κάτω μεριά.

Τέλειο, τέλειο, τέλειο trick!
Να ένας τρόπος να απλώνεις τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου όπως μας έδειξε το The Cut αν θες πιο φυσικό αποτέλεσμα και για το οποίο (κόλπο) μπορείς να καυχιέσαι και στις φίλες σου. Απλώς δες παρακάτω και θα καταλάβεις…

Βήμα 1

src=/files/Image/BEAUTY/2015/BEAUTY_NEWS/JULY/3_7/4-new-ways-to-apply-mascara-1.w529.h352.2x.gif

Βήμα 2

src=/files/Image/BEAUTY/2015/BEAUTY_NEWS/JULY/3_7/4-new-ways-to-apply-mascara-2.w529.h352.2x.gif

Βαθμοί… τριμήνου!
Η σωστή beauty addict γνωρίζει πολύ καλά ότι για να αποφύγει τυχόν μόλυνση στα μάτια θα πρέπει να αλλάζει τη μάσκαρα κάθε τρεις μήνες. Όμως, όλες έχουμε δει εν τω μεταξύ την μάσκαρά μας να γίνεται πιο πηχτή (οφείλεται στο γεγονός ότι βάζεις και βγάζεις απότομα το βουρτσάκι στη μάσκαρα και μπαίνει αέρας). Αν σου συμβεί ζέστανε νερό και βύθισε τη μάσκαρά σου μέσα σε αυτό για αρκετά λεπτά. Όταν τη βγάλεις θα έχει γίνει πιο υγρή.

Τι είναι το mascara wardrobing!
Οι περισσότεροι make up artists τοποθετούν τουλάχιστον δύο διαφορετικές μάσκαρα στις βλεφαρίδες τους για να εξασφαλίσουν δύο διαφορετικά εφέ. Αν για παράδειγμα έχεις κοντές βλεφαρίδες άπλωσε πρώτα μια μάσκαρα για μήκος (lengthening) και από πάνω μια για να σου εξασφαλίσει γυριστές βλεφαρίδες (curling). Αυτό είναι το λεγόμενο mascara wardrobing (γκαρνταρόμπα μάσκαρα) ή mascara cocktailing (περισσότερα από… δύο ποτά στο ίδιο μείγμα!). Τώρα, όσον αφορά τα έξοδα του να πρέπει να αγοράσεις δύο διαφορετικές μάσκαρα, αν αναλογιστείς ότι θα χρησιμοποιείς λιγότερη ποσότητα είναι τελικά το ίδιο πράγμα!

Σπάσε τους κανόνες!
Οι περισσότερες από εμάς που χρησιμοποιούμε ψαλίδι για γυριστές βλεφαρίδες (για να είμαι ειλικρινής κάπως με… ανατριχιάζει αλλά είναι αναγκαίο κακό!) το κάνουμε πριν απλώσουμε τη μάσκαρα. Όμως, αν το κάνεις ΚΑΙ πριν ΚΑΙ μετά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο μεγάλες βλεφαρίδες. Γενικά ο κανόνας για τη μάσκαρα είναι: καν’το χωρίς φειδώ!

Μουντζουρωμένη μάσκαρα; Ένα… φσιτ και όλα αλλάζουν!
Δεν υπάρχει περίπτωση να απλώσεις μάσκαρα χωρίς να μουντζουρωθείς (φήμες λένε ότι μόνο ο Τσακ Νόρις το έχει καταφέρει!). Αν σου συμβεί συνέχισε κανονικά με το υπόλοιπο μακιγιάζ σου, περίμενε να ξεραθεί η μάσκαρα και έπειτα ψέκασε σε μια μπατονέτα άρωμα και αφαίρεσε τοπικά. Η μουντζουρωμένη μάσκαρα θα φύγει χωρίς να έχει δημιουργηθεί καινούρια!

Πιστολάκι+ ψαλίδι βλεφαρίδων= L.F.E.
Θα σου πω κάτι! Οι βλεφαρίδες είναι τρίχες. Τρίχες είναι και τα μαλλιά μας. Και όπως τα μαλλιά μας φορμάρονται με ζεστό αέρα έτσι και οι βλεφαρίδες μας θα αποκτήσουν την τέλεια καμπύλη αν κάνεις το εξής κόλπο: ζέστανε το ειδικό ψαλίδι για βλεφαρίδες με το πιστολάκι των μαλλιών σου για ελάχιστα δευτερόλεπτα (ΠΡΟΣΟΧΗ! Ε-ΛΑ-ΧΙ-ΣΤΑ ώστε να μην καείς) κι έπειτα συνέχισε κανονικά με την διαδικασία. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό!

Ποτέ δεν πετάμε το μαγικό ραβδί!
Ένα μεγάλο ποσοστό από το αποτέλεσμα που εξασφαλίζει η μάσκαρα στις βλεφαρίδες μας οφείλεται στο βουρτσάκι του (για μένα είναι το 90%)! Άρα αν δεν θες να ξοδέψεις πολλά χρήματα μπορείς να πάρεις μια οικονομικότερη μάσκαρα και απλώς να καθαρίσεις το βουρτσάκι της παλιάς σου αγαπημένης με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ. Σε κάθε περίπτωση, έτσι κι αλλιώς, όμως κράτησε το βουρτσάκι της παλιάς σου μάσκαρα αφού μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να χτενίσεις από πάνω τις βλεφαρίδες σου ή τα φρύδια σου ανοδικά!

ΘΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ TIPS;
Κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo και μάθε μερικά ακόμη θαυματουργά κόλπα και tips γι’αυτό το μαγικό ραβδάκι που όλες έχουμε ανάγκη τώρα!

And More