8 περιέργα πράγματα που δεν γνώριζες για τα φρύδια σου!

Το θέμα φρύδια το έχουμε πιάσει από 52110 διαφορετικές οπτικές!
Σε αυτό το βίντεο σου έχουμε δείξει πώς να βγάλεις τα φρύδια σου σωστά
Εδώ σου έχουμε δείξει πώς να βάψεις τα φρύδια σου σωστά ώστε να τα παχύνεις
Μέχρι και τι χρώμα πρέπει να βάφεις τα φρύδια σου σου έχουμε πει εδώ για να ταιριάζουν με το χρώμα των μαλλιών σου

Αλλά ποτέ μα ποτέ μέχρι σήμερα δεν σου έχουμε αποκαλύψει αυτά τα 8 πράγματα που δεν γνώριζες για τα φρύδια σου. Γιατί δεν τα γνωρίζαμε ούτε εμείς μέχρι που ψάξαμε και μάθαμε. Διάβασε παρακάτω (και ναι, όσο διαβάζεις τα φρύδια σου θα συμμετέχουν! Σκέψου το: όταν μαθαίνεις κάτι που δεν γνώριζες ή κάτι πολύ, πολύ περίεργο τα φρύδια σου δεν ανασηκώνονται από ενθουσιασμό;).

1. Τα φρύδια υπάρχουν για να βλέπουμε καλύτερα!
Ο πραγματικός λόγος που υπάρχουν τα φρύδια μας (εκτός από το να δείχνουμε ακόμη πιο όμορφες!) είναι για να κρατάνε ιδρώτα, βροχή ή ό,τι τέλος πάντων, μακριά από τα μάτια μας. Και αυτό το σχήμα τόξου αυτό ακριβώς εξυπηρετεί. Σκέψου το: έστω ότι τρέχεις στον διάδρομο και ιδρώνεις. Μπορεί στα πλαϊνά του προσώπου σου και το μέτωπό σου να τρέχει άφθονος ιδρώτας, αλλά τα μάτια σου είναι πάντα προστατευμένα!

2. Τα φρύδια μας έχουν κύκλο ζωής.
Τα φρύδια μας δεν ζουν για πάντα! Ο μέσος όρος ζωής κάθε τρίχας στα φρύδια μας είναι τέσσερις μήνες από την στιγμή που βγαίνει μια τρίχα μέχρι την στιγμή που θα πέσει.

3. Υπάρχουν πολλές τρίχες εκεί πέρα!
Ο μέσος άνθρωπος έχει 250 τρίχες σε κάθε φρύδι. Αλλά κάποια στατιστικά έχουν δείξει ότι κάποιος που δεν έχει πειράξει ποτέ τα φρύδια του (πάρε για παράδειγμα τα αγόρια) μπορεί να φτάσουν συνολικά τις 1100!

4. Είναι απαραίτητα για να σε αναγνωρίσουν!
Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει παλιότερα από το MIT, κάποιοι είχαν τεράστια δυσκολία να αναγνωρίσουν ανθρώπους που γνώριζαν όταν τους παρουσιάζονταν σε φωτογραφίες ή σκίτσα χωρίς φρύδια. Και κάπως έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα φρύδια ενδεχομένως να είναι πιο σημαντικά από τα ίδια τα μάτια ως προς την αναγνώριση κάποιου ανθρώπου.

5. Τα φρύδια μας ελέγχονται από την… φωνή μας! Ή κάπως έτσι, τέλος πάντων!
Τα φρύδια μας είναι μέσο έκφρασης. Όταν ξαφνιάζεσαι τα φρύδια σου ανασηκώνονται. Όταν λυπάσαι τα φρύδια σου πέφτουν προς τα κάτω (σκέψου τα… emoticons!). Και η σχέση τους με την φωνή μας είναι επίσης πολύ, πολύ ιδιαίτερη! Όταν ο τόνος της φωνής μας αυξάνει τα φρύδια μας ανασηκώνονται επίσης και το αντίθετο.

6. Θηλαστικά, φρύδια και άλλες ιστορίες…
Πολλά θηλαστικά έχουν φρύδια και τα χρησιμοποιούν για να εκφράζουν συναισθήματα, αλλά οι άνθρωποι είμαστε οι μόνοι που έχουμε φρύδια πάνω σε γυμνό δέρμα!

7. Φρύδια: κάθε εποχή και άλλη τάση!
Δεν είμαστε οι πρώτοι που ανακαλύψαμε το βγάλσιμο των φρυδιών ή το τσιμπιδάκι! Ή πιο απλά, σε ό,τι έχει να κάνει με τα φρύδια και την περιποίησή τους δεν ανακαλύψαμε και την… πυρίτιδα! Για παράδειγμα, στην Φλωρεντία κατά την Αναγέννηση άντρες- γυναίκες ξύριζαν τα φρύδια τους. Ευτυχώς, ζούμε στο τώρα!

8. Τα φρύδια σου αποκαλύπτουν πράγματα για τον χαρακτήρα σου!
Σύμφωνα με το βιβλίο “Amazing Face Reading” του Mac Fuller το σχήμα των φρυδιών σου μαρτυρά ποιος είσαι! Τα φρύδια με καμπύλη και χωρίς έντονο τόξο μαρτυρούν έναν άνθρωπο επιλεκτικό στους ανθρώπους που συναναστρέφεται και πρακτικό. Τα ίσια φρύδια μαρτυρούν έναν άνθρωπο ευθύ και λογικό ενώ τα φρύδια με έντονη γωνία είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που δεν επιτρέπουν στο συναίσθημα να κυριαρχήσει της λογικής.

Αλήθεια, εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

And More