Πώς να κάνεις φωτοσκιάσεις στο πρόσωπο αξιοποιώντας το καλοκαιρινό σου make up!

Στα δεκάδες How to μακιγιάζ που έχουμε φωτογραφήσει στο στούντιο του TLIFE όλοι οι make up artists μου έχουν επισημάνει το εξής: “Η βάση είναι το Άλφα και το Ωμέγα για ένα σωστό μακιγιάζ”. Το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών είναι τα υπόλοιπα γράμματα, συμπληρώνω εγώ!

Μια βάση, μια σωστή βάση δεν αποτελείται μόνο από make up και πρόχειρα τοποθετημένο concealer όπως όλες μας μπορεί να κάνουμε όταν στεκόμαστε μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου μας. Για να μην βγει ένα flat πρόσωπο, αλλά ένα πρόσωπο που διαθέτει γωνίες απαραίτητο είναι να γίνουν οι σωστές φωτοσκιάσεις.

Τι σημαίνει η λέξη φωτοσκίαση;
Φωτοσκίαση= φως+ σκίαση. Όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις, η φωτοσκίαση είναι η διαδικασία του να ρίχνεις σκιές καλύπτοντας κάποια σημεία του προσώπου σου. Και είναι κάτι που το κάνεις με ένα σκούρο make up. Φως από την άλλη, δίνεις με highlighter ή concealer αν δεν διαθέτεις το πρώτο προϊόν, τοποθετημένο σωστά στα σημεία που θέλεις να αναδείξεις.

Αξιοποίησε το καλοκαιρινό σου make up


Το καλοκαίρι λόγω της ηλιοθεραπείας και της έκθεσής μας στον ήλιο η επιδερμίδα μας σκουραίνει έναν με δύο τόνους το λιγότερο. Άρα, αν χρησιμοποιείς make up και το καλοκαίρι σίγουρα πρέπει να αντικαταστήσεις το χειμερινό σου με ένα πιο σκούρο. Το οποίο αυτή την εποχή θα έχεις βάλει στο βάθος της τσάντας σου για να το ξαναχρησιμοποιήσεις σε μερικούς μήνες. Βεβαίως, τότε θα έχει λήξει αφού τα περισσότερα make up έχουν 12 μήνες το πολύ διάρκεια από την ημέρα που θα ανοιχτούν.
Εν κατακλείδι, βγαλ’ το από το βάθος του νεσεσέρ σου και χρησιμοποίησέ το για να κάνεις τις φωτοσκιάσεις σου και να δημιουργήσεις γωνίες στο πρόσωπό σου.

Πώς μπορώ να κάνω φωτοσκιάσεις;
Ο Γρηγόρης Πυρπύλης, official make up artist της Maybelline New York, μας δείχνει εδώ πώς να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Πώς, δηλαδή, να κάνουμε φωτοσκιάσεις σαν επαγγελματίες μόνες μας με προϊόντα που έχουμε στην τσάντα μας!

And More