Τα δύο μοναδικά μακιγιάζ που σου επιτρέπουμε να κάνεις στη ζέστη!

Θα έβγαινες ποτέ έξω, με αυτόν τον καιρό που έχει τώρα και την τόση ζέστη φορώντας φανελάκι, πουκάμισο, φούτερ και τζάκετ; Γιατί να το κάνεις με το πρόσωπό σου; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάτω από τις στρώσεις make up, την πούδρα, ένα bronzer που θα βάλεις πιθανότατα από πάνω η επιδερμίδα σου αναπνέει με δυσκολία, ζεσταίνεται και αυτά τα δύο μεταφράζονται σε α) σπυράκια που θα δημιουργηθούν αργότερα και β) ιδρώτας που θα εμφανιστεί την ίδια στιγμή.

Πώς, όμως, μπορείς να βαφτείς υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες για να δείχνεις όμορφη χωρίς υπερβολές; Παρακάτω σου έχουμε δύο έτοιμα beauty looks και προϊόντα για να κοπιάρεις τα looks. Αλλά πριν από αυτό σημείωσε μερικούς βασικούς κανόνες για το μακιγιάζ της ζέστης!
1. Αντικατάστησε το βαρύ make up που χρησιμοποιείς όλη την υπόλοιπη σεζόν με μια κρέμα ΒΒ με δείκτη προστασίας. Έτσι, αντί να κάνεις layering με ενυδατική, αντηλιακή και make up θα φοράς μόνο ένα προϊόν.
2. Φόρεσε λιγότερη ποσότητα και πριν την απλώσεις στο πρόσωπό σου ζέστανέ την ανάμεσα στις παλάμες σου ώστε να απλωθεί πιο σωστά το προϊόν.
3. Πρόσωπο με ατέλειες; Αντί να εφαρμόζεις σε όλο σου το πρόσωπο παχύρρευστα make up δημιουργώντας εφέ μάσκας κάλυψε απλώς τοπικά σημάδια και σπυράκια με ένα concealer στον φυσικό σου τόνο.
4. Πες όχι στις πολλές σκιές, τα μολύβια και τα σβησίματα. Αν θες να τονίσεις κάτι το καλοκαίρι προτίμησε να κάνεις focus στα χείλη σου! Ένα πορτοκαλί ή ένα φούξια κραγιόν θα κάνει εντυπωσιακή διαφορά!
5. Αν δεν αντέχεις τις αδιάβροχες μάσκαρα οι οποίες φεύγουν πολύ, πολύ δύσκολα φόρεσε απλώς στις βλεφαρίδες σου ένα διαφανές gel (θα δεις παρακάτω το προϊόν) ίσα για να τις διαχωρίσεις. Και η Victoria Beckham και η DKNY έβγαλαν τα κορίτσια στην πασαρέλα χωρίς μάσκαρα στις βλεφαρίδες τους.
6. Προτίμησε τα κρεμώδη προϊόντα που μπορείς να δουλέψεις και να γίνουν ένα με την επιδερμίδα σου παρά αυτά σε μορφή πούδρας που αν ιδρώσεις λίγο θα κάνουν λασπωμένο εφέ!

Το look της Victoria Beckham

Πάρε μικρή ποσότητα κρέμας BB όπως η BIG Easy της The Balm που θα βρεις στα Sephora (4) και άπλωσέ την σε όλο το πρόσωπό σου με φορά από το κέντρο της μύτης και προς τα έξω, σβήνοντας στο περίγραμμα του προσώπου και χαμηλά.
Έπειτα, με τα δάχτυλά σου και ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή σχημάτισε μικρές τελίτσες στα μήλα και σβήσε ανοδικά. Χρησιμοποίησε το ίδιο προϊόν και σαν σκιά στο καπάκι του ματιού ακολουθώντας ταμποναριστές κινήσεις. Το trick αυτό θα σου δώσει ένα glossy και υγιές αποτέλεσμα στα μάτια. Δοκίμασε το Creamy Blush Soft Copper της Max Factor (3), μια απόχρωση πασπαρτού που πάει σε όλες!
Με μια διάφανη μάσκαρα χτένισε τα φρύδια σου ανοδικά και πέρασε τις βλεφαρίδες σου ίσα για να πετύχεις έναν διαχωρισμό. Πολύ καλή είναι η Waterproof Brow Pro Longwear Waterproof Brow Set Clear της MAC, €17.00 (2).
Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ σου με ένα lip balm το οποίο μπορείς να απλώσεις και κάτω από τα φρύδια, στην κορυφή της μύτης, στο V των χειλιών και ψηλά στα κόκαλα των ζυγωματικών για να δημιουργήσεις γυαλάδες. Λατρεύουμε τα Baby Lips της Maybelline New York, €3.49 (1).

Το look της DKNY

Στον αντίποδα του φυσικού μακιγιάζ της Victoria Beckham υπάρχουν και οι πιο flashy επιλογές. Και το μυστικό εδώ είναι το έντονο ρουζ που σετάρεται με εξίσου έντονο κραγιόν, όχι απαραίτητα στον ίδιο τόνο. Για παράδειγμα ο συνδυασμός πορτοκαλί κραγιόν με ροζ ρουζ είναι πολύ ενδιαφέρον και διαφορετικός!
Και σε αυτή την περίπτωση αντικατάστησε το make up σου με μια BB. Και η Hydreane BB Cream της La Roche Posay, €17.50 (4) αφήνει και μια υπέροχη γυαλάδα στο πρόσωπο.
Χτένισε τα φρύδια σου ανοδικά με μια μάσκαρα με χρώμα όπως το αγαπημένι μας Eyebrow Perfection Gel της Beauty is Life, €22.00 (3). Θυμήσου: τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου και αν τα τονίσεις αμέσως το πρόσωπό σου θα αλλάξει.
Με τα δάχτυλά σου άπλωσε ένα compact ρουζ ακριβώς πάνω στα μήλα και σβήσε ανοδικά. Μπορείς να βάλεις και ελάχιστη ποσότητα κάτω από τα φρύδια σου ώστε να δώσεις χρώμα. Το blush no 700 του ck one color (1) είναι αγαπημένο μας.
Προχώρησε στις λάμψεις με το Cream Color Base απόχρωση Shell της MAC, €20.00 (5). Τοποθέτησέ το στην κορυφή της μύτης, στο V των χειλιών και ψηλά στους κροτάφους χωρίς, όμως, να πλησιάζεις πολύ κοντά στα μάτια γιατί έτσι ενδέχεται να τονίσεις τις όποιες μικροατέλειες ή ρυτιδούλες μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή.
Ολοκλήρωσε το ένα πορτοκαλί χρώμα στα χείλη. Για το καλοκαίρι οι top εταιρίες καλλυντικών λάνσαραν κραγιόν σε μορφή μολυβιού. Και το Pure Color από την σειρά Bronze Goddess της Estee Lauder (2) είναι αγαπημένο μας!

Read More

And More