8 πράγματα που δεν είχες ιδέα ότι μπορείς να κάνεις με το κραγιόν σου!

Αν με έβαζες να διαλέξω το αγαπημένο μου προϊόν μακιγιάζ θα σου έλεγα το κραγιόν. Και μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι οι Ελληνίδες έχουμε αρχίσει να νιώθουμε κάπως πιο άνετα με αυτό το προϊόν μακιγιάζ και που περπατώντας στο δρόμο βλέπω κορίτσια να φοράνε έντονο κραγιόν από το πρωί. Well done, girlzzz!

Όμως, υπάρχουν κάποια κόλπα τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις σε σχέση με το κραγιόν σου και να απογειώσεις το αποτέλεσμα. Και στα συγκεντρώσαμε όλα παρακάτω…

1. Άπλωσε το κραγιόν σου με κοφτό πινελάκι!
Τα τελευταία χρόνια το κραγιόν απλώνονταν χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες, χωρίς να έχουμε σχηματίσει καν περίγραμμα. Όμως, την τελευταία σεζόν (και η Kylie Jenner έχει βάλει το χεράκι της σε αυτό) το κραγιόν απλώνεται με απόλυτη ακρίβεια. Για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα χωρίς να έχεις βάλει περίγραμμα άπλωσε το κραγιόν σου με ένα κοφτό πινελάκι, αυτό που χρησιμοποιείς για να βάλεις eyeliner. Το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα ακριβές σαν να έχεις βάλει μολύβι χειλιών ενώ θα κάνεις και το τέλειο σχήμα στο λεγόμενο Cupid’s bow που είναι αυτό το πολύ ερωτικό V που σχηματίζεται στο άνω χείλος.

2. Χαρτομάντηλο+ χρυσόσκονη= κραγιόν στο επόμενο level!

Όλες ξέρουμε αυτό το trick που παίρνουμε το ένα από τα δύο φύλλα του χαρτομάντηλου, το τοποθετούμε απαλά πάνω στα χείλη μας και πουδράρουμε από πάνω με διάφανη πούδρα έτσι ώστε να κάνουμε το κραγιόν μας ματ και πιο σταθερό. ΄Ομως, υπάρχει κι ένα άλλο trick που θα απογειώσει το κραγιόν σου: αντί για διάφανη πούδρα βάλε από πάνω χρυσόσκονη. Super!

3. Φτιάξε μόνη σου την τέλεια παστέλ απόχρωση!
Μπορείς να κάνεις ακόμη και το πιο έντονο φούξια ή πορτοκαλί κραγιόν σου παστέλ αρκεί να ακολουθήσεις αυτό το πανεύκολο trick: σχημάτισε το περίγραμμα των χειλιών σου με ένα λευκό ή μπεζ μολύβι και άπλωσε με το δάχτυλό σου το κραγιόν που θες. Τρίψε απαλά τα χείλη σου μεταξύ τους και από το blending θα έχεις κάνει την τέλεια παστέλ απόχρωση! Διόρθωσε το σχήμα τους με το κοφτό πινελάκι.
Bonus info: για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα μεταφέρεις βακτήρια από τα χείλη σου στα μάτια σου, έχε ένα ξεχωριστό τέτοιο μολύβι μόνο για τα χείλη σου!

4. Λεκές από κραγιόν; Να πώς θα τον ξεφορτωθείς!
Έχεις φορέσει το αγαπημένο σου λευκό T-shirt (εκείνο που αγόρασες με 5 ευρώ αλλά καμία σημασία δεν έχει γιατί είναι το αγαπημένο σου!), έχεις φορέσει το αγαπημένο σου κραγιόν, πέρασες τέλεια (εντάξει, όχι τόσο τέλεια! Το κραγιόν σου είναι ακόμη στα χείλη σου 😉 κι επιστρέφεις σπίτι. Την στιγμή που πας να βγάλεις το αγαπημένο σου T-shirt ένας τεράστιος λεκές από κραγιόν μένει εκεί. Τι κάνεις; Ψέκασε με αρκετή λακ πάνω στο λεκέ. Άφησέ την να στεγνώσει κι έπειτα τρίψε με μια βαμβακερή πετσέτα. Ο λεκές θα φύγει! Βάλε το T-shirt στο πλυντήριο και ξεμπέρδεψες!

5. Μην χρησιμοποιείς ποτέ τέλεια ξυσμένο μολύβι!
Το μολύβι σου έχει την τέλεια ξυσμένη μύτη; Συγχαρητήρια! Δεν μπορείς να το κάνεις τίποτα! Η πολύ μυτερή μύτη από ένα τέλεια ξυσμένο μολύβι έχει ως αποτέλεσμα το μολύβι να μην μπαίνει μέσα στην επιδερμίδα και το περίγραμμα να έχει κάτι μικρά… ζικ- ζακ και να δείχνει ψεύτικο. Αφού ξύσεις, λοιπόν, το μολύβι σου τρίψε απαλά τη μύτη του πάνω στο χέρι σου ώστε να μαλακώσει.

6. Το… υπερκόλπο για το berry κραγιόν!
Μόνο αν το berry κραγιόν είναι το αγαπημένο σου κραγιόν μπορείς να καταλάβεις πόσο ενοχλητικό είναι αυτό που συμβαίνει μετά από κάμποσες ώρες, που όλο το berry κραγιόν σου έχει φύγει κι έχει μείνει τελικά ποσότητα μόνο στο κέντρο. Για να αποφύγεις αυτή την εικόνα, κάνε το εξής… υπερκόλπο: άπλωσε το berry κραγιόν σου κανονικά κι έπειτα με ένα χαρτομάντηλο σκούπισε το κραγιόν στο κέντρο των χειλιών και τοποθέτησε ένα κόκκινο. Ένωσε απαλά τα χείλη σου ώστε να κάνεις blending στο χρώμα. Έτσι, όπως το berry κραγιόν θα φεύγει το κόκκινο που θα μείνει στο κέντρο των χειλιών δεν θα κάνει τόσο έντονο contrast.

7. Φτιάξε το τέλειο nude!
Το να βρεις το τέλειο nude κραγιόν δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως, μπορείς να το φτιάξεις! Άπλωσε στα χείλη σου με το δάχτυλό σου το make up που φοράς στο πρόσωπό σου και από πάνω πρόσθεσε ροζ ή peachy lip gloss!

8. Για το σπασμένο σου κραγιόν
Το αγαπημένο σου κραγιόν έσπασε; Μην ανησυχείς! Μπορείς να το ενώσεις χρησιμοποιώντας μόνο έναν αναπτήρα. Ζέστανε με τον αναπτήρα το κομμάτι που έφυγε και τοποθέτησέ το πάνω από το άλλο κομμάτι κρατώντας το για μερικά δευτερόλεπτα σταθερά.

LAST CHANCE INFO:
Φέτος το καλοκαίρι φοριέται πολύ το berry κραγιόν! Αν δεν θες να αγοράσεις ένα σου δείχνουμε εδώ πώς να το φτιάξεις μόνη σου!

Read More

And More