Lip oil! Το επόμενο big thing είναι τα λάδια χειλιών! Τι κάνουν, πού τα βρίσκεις!

Έχουμε αυτή την beauty εμμονή να ψάχνουμε με το μικροσκόπιο ποιο θα είναι το επόμενο big thing στον κόσμο της ομορφιάς. Κάπου εδώ, λοιπόν, ήρθε η ώρα να σε συστήσω στα λάδια χειλιών! Τα… ποια; Δώσε μου λίγο χρόνο και σου εξηγώ αμέσως.

Τα λάδια μας συστήθηκαν περίπου 4-5 χρόνια πριν όταν στον χώρο της κοσμετολογίας μπήκε το λάδι μαλλιών από ένα brand επιλεκτικής στην περιποίηση των μαλλιών. Γρήγορα τα λάδια επεκτάθηκαν σε λάδια προσώπου και λάδια σώματος: είναι προϊόντα super ενυδατικά και δεδομένου ότι πρόκειται για ξηρά λάδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και από τις πιο λιπαρές επιδερμίδες. Σήμερα, 4-5 χρόνια μετά, ελάχιστες γυναίκες δεν έχουν πειραματιστεί με ένα αντίστοιχο τέτοιο προϊόν.

Και αφού πιάσαμε τα λάδια στις… μεγάλες περιοχές (μαλλιά, πρόσωπο, σώμα) οι οίκοι καλλυντικών άρχισαν από φέτος να λανσάρουν λάδια για πιο εξειδικευμένες περιοχές, αρχής γενομένης από τα χείλη. Τα lip oils δεν είναι ούτε κραγιόν, ούτε lip balms, ούτε tinted balms, δηλαδή lip balms με χρώμα. Είναι μια εντελώς νέα τεχνολογία αρκεί να σκεφτείς πόσο δύσκολο είναι να ενώσεις το λάδι με το χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι πριν οι εταιρίες κάνουν ένα τέτοιο λανσάρισμα ξόδεψαν ώρες στα επιστημονικά εργαστήρια προσπαθώντας να αναπτύξουν εκείνη την τεχνολογία που θα τους επέτρεπε το λάδι και το χρώμα να γίνει ένα. Για παράδειγμα, στον Yves Saint Laurent η τεχνολογία αυτή ονομάστηκε Colour Link Infuser και βάσει αυτής της τεχνολογίας τα έλαια εξαφανίζονται σταδιακά από τα χείλη ενώ το χρώμα παραμένει.

Αλλά ξέρω πως έχεις και την εξής απορία: γιατί να πάρω ένα lip oil; Η απάντησή μου είναι κάπως έτσι: όταν πρωτοακούσαμε για τα λάδια μαλλιών λέγαμε αποκλείεται να τα βάλω ποτέ στο κεφάλι μου! Θα κάνουν τα μαλλιά μου τόσο λιπαρά! Σήμερα, δεν μπορούμε χωρίς αυτά!

Αλλά είναι τόσο νέα η τάση αυτή που στην Ελλάδα έχει έρθει από δύο εταιρίες: Yves Saint Laurent και Clarins. Όμως, επειδή το beauty ένστικτό μου δεν με προδίδει συχνά, υποψιάζομαι ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα lip oils (κράτησε πως διάβασες για το νέο must have πρώτα εδώ).

Εν τω μεταξύ, για να είσαι στην λίστα των ενημερωμένων εμείς ψάξαμε και βρήκαμε όλα εκείνα τα λάδια χειλιών που υπάρχουν τώρα στην αγορά ανά τον κόσμο και πού θα τα βρεις. Κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo και δες εκείνο που σου αρέσει περισσότερο!

BONUS INFO:
Έλαια για τα μαλλιά, το σώμα και το πρόσωπο! Στα έχουμε όλα για να διαλέξεις!

And More