Γιατί το κραγιόν της Δούκισσας ήταν λάθος; Σετάρουμε κραγιόν και φόρεμα; Ο Γ. Μιχαηλίδης απαντά!

Ναι, η Δούκισσα Νομικού στην πρεμιέρα του Dancing With The Stars ήταν ε-κθα-μβω-τι-κή! Αλλά υπήρξε εκείνη η μικρή λεπτομέρεια την οποία πολλοί είδαν, ελάχιστοι κατάλαβαν. Και στους ελάχιστους ανήκουν οι beauty maniacs! Η Δούκισσα στην έναρξη του Dancing είχε το τέλειο make up! Και φορούσε το τέλειο κόκκινο φόρεμα! Τα οποία μεμονωμένα μας άρεσαν πολύ. Αλλά ο συνδυασμός του κόκκινου φορέματος με το baby pink κραγιόν ήταν απαγορευτικός (πράγμα που άλλαξε μετά και το πρώτο διαφημιστικό break).

Και παρακάτω ένα απόσπασμα της έναρξης σε περίπτωση που ήσουν από τις λίγες που δεν είδε Dancing…

Γιατί, όμως, το κραγιόν της ήταν λάθος; Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, official make up artist της MAC, μας εξηγεί τον λόγο και μας δίνει όλους τους επιτρεπτούς και απαγορευτικούς συνδυασμούς κραγιόν- φορέματος. Τι κραγιόν, λοιπόν, να επιλέξεις αν φορέσεις κόκκινο, μαύρο, λευκό και nude φόρεμα; Voila!

“Το κραγιόν που θα επιλέξουμε έχει να κάνει με το χρώμα του ρούχου που θα φορέσουμε σε ποσοστό 70%. Το κραγιόν της Δούκισσας δεν ήταν το σωστό γιατί φορούσε ένα φόρεμα σε ζεστό τόνο, όπως είναι το κόκκινο, με ένα ροζ ανοιχτό κραγιόν το οποίο συγκαταλέγεται στα ψυχρά χρώματα”, λέει ο Γιάννης Μιχαηλίδης.
Όμως, ποιο κραγιόν ταιριάζει με το κόκκινο gown; “Με κόκκινο φόρεμα ταιριάζει όλη η σειρά από κόκκινα. Δηλαδή, το κόκκινο που έχει λίγο πορτοκαλί, το κόκκινο που έχει και λίγο μπλε και το κόκκινο μπορντώ που φορούσε και η Κατερίνα Στικούδη στο Dancing. Επίσης, ένα απλό διάφανο gloss εάν τα χείλη είναι μεγάλα και έχουν χρώμα από φυσικού τους είναι ό,τι πρέπει!”.
Και ποια είναι τα χρώματα που δεν ταιριάζουν με ένα κόκκινο φόρεμα; “Σίγουρα δεν ταιριάζει το nude. Φαντάσου ότι χωρίζουμε το πρόσωπο και το μπούστο σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος είναι από την αρχή του μετώπου μέχρι τα μάτια τα οποία συνήθως τονίζουμε με ένα smoky. Έπειτα, είναι το σημείο από τα μάτια μέχρι το πηγούνι και αν βάψουμε τα χείλη nude αυτό το σημείο θα είναι εντελώς άχρωμο. Και τέλος έχουμε από το πηγούνι μέχρι το μπούστο που έχουμε ένα πολύ έντονο χρώμα όπως είναι το κόκκινο. Αν έβλεπες μόνο το πρόσωπο με το nude κραγιόν δεν θα ήταν άσχημο! Σε σχέση, όμως, με το κόκκινο φόρεμα δεν ταιριάζει! Επίσης, απαγορευτικό σε ένα κόκκινο ρούχο είναι το καφέ και το πολύ ανοιχτό ροζ, αυτό που λέμε baby pink ή το ροζ της Barbie αλλά και το πορτοκαλί. Το τελευταίο ε ίναι το ίδιο έντονο σαν χρώμα και κάνει άσχημη αντίθεση με το κόκκινο ρούχο. Αν το κόκκινο φόρεμα είχε λίγο καφέ μέσα κι έσπαγε, δεν ήταν κατακόκκινο, θα μπορούσε να βάλει μια κυρία πορτοκαλί κραγιόν”.
Και μιλώντας για τις ιδανικές αποχρώσεις, ο Γιάννης Μιχαηλίδης προτείνει τις εξής: “Ruby Woo, MAC Red, Cyber και Rebel, όλα MAC. Τα δύο τελευταία, μάλιστα, μπορούν να δώσουν ένα πιο μυστηριώδες και sexy αποτέλεσμα όπως της Marilyn Monroe”.

“Όπως είπαμε, το κραγιόν που θα επιλέξουμε έχει να κάνει κατά 70% με το χρώμα του φορέματός μας. Όμως, επηρεάζει σαφώς και το χρώμα της επιδερμίδας συνδυαστικά με το χρώμα των μαλλιών. Δηλαδή, ένα λευκό φόρεμα σε μια κατάξανθη πλατινέ γυναίκα με λευκό δέρμα χρειάζεται απαραίτητα ένταση στα χείλη. Με ένα λευκό φόρεμα ταιριάζουν τα πιο ζεστά ή έντονα χρώματα ενώ τα ανοιχτόχρωμα θεωρούνται απαγορευτικά”.

“Σε ένα μαύρο φόρεμα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μεσαία κατάσταση. Θα πας είτε σε ένα τελείως nude χείλη με έντονα μάτια είτε θα πας σε ένα τελείως μπορντώ- κόκκινο με βαμμένες μόνο τις βλεφαρίδες, δηλαδή άχρωμα μάτια”, προτείνει ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

“Στο nude φόρεμα ταιριάζει το nude κραγιόν. Γιατί είναι ανοιχτό σαν χρώμα αλλά δεν είναι το εντελώς λευκό. Το nude πηγαίνει πιο πολύ με ζεστά χρώματα όπως το καφέ, το ροζ- καφέ (π.χ. το Angel της MAC) ή τελείως nude (πχ.το Myth). Στο μπεζ φόρεμα δεν θα πήγαινε κόκκινο κραγιόν γιατί κινείται σε πιο γήινους τόνους κι έχει μέσα καφέ”

And More