Shhh! 10 επαγγελματικά μυστικά για να απλώνεις το κραγιόν σου τέλεια!

Θα μοιραστώ μαζί σου μια πολύ καλή beauty συμβουλή που μου έχει δώσει make up artist και καλός μου φίλος (και έκτοτε την ακολουθώ με ευλάβεια): αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις μακιγιάζ… ρίξε πάνω σου ένα έντονο κραγιόν και είσαι έτοιμη! Το έντονο κραγιόν είναι ότι και το lbd για την γκαρνταρόμπα σου: σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση, είναι ένα μακιγιάζ από μόνο του και το σημαντικότερο κομμάτι είναι πως είναι η τέλεια λύση αν έχεις ξενυχτήσει κι έχεις μαύρους κύκλους. Με τόσο έντονο χρώμα στα χείλη ποιος θα προσέξει τα κουρασμένα μάτια σου; Το κάνει και η Alexa Chung.

Επειδή, όμως, αν με αφήσεις να μιλάω για το έντονο κραγιόν θα μιλάω για ωωωωωρες (ή μάλλον εγώ θα γράφω για ώρες και εσύ θα διαβάζεις για άλλες τόσες!) ας επικεντρωθώ στο πρακτικό του πράγματος: πώς να φορέσεις το κραγιόν (όχι απαραίτητα μόνο το έντονο) έτσι ώστε να κρατήσει για περισσότερο και να δείχνει τέλειο πάνω σου. Και αυτά τα tips που θα δεις εδώ είναι σημειώσεις χρόνων από top επαγγελματίες. Αλλά shhh! Μην πεις ότι μοιράστηκα τα μυστικά τους μαζί σου!

1. Βάλε πρώτα το κραγιόν και μετά το περίγραμμα!
Όταν απλώνεις το μολύβι χειλιών μετά από το κραγιόν 1. ξέρεις ακριβώς που πρέπει να κάνεις το περίγραμμα (σε οδηγεί το κραγιόν) 2. το μολύβι γλιστράει πολύ καλύτερα πάνω στα χείλη και 3. αν το κραγιόν σου φύγει μετά από ώρες θα φύγει και το μολύβι. Μετάφραση: δεν θα μείνει αυτό το αντιαισθητικό, έντονο περίγραμμα γύρω από τα χείλη που διαπιστώνεις μόνη σου στον καθρέφτη γιατί τόση ώρα κανείς δεν σου έχει πει τίποτα!

2. Βάλε περίγραμμα στο χρώμα των χειλιών σου. Ο,τι χρώμα κραγιόν κι αν φοράς!

“Λατρεύω το μολύβι χειλιών και είναι μια λατρεία που ανακάλυψα πολύ πρόσφατα. Πάντα ήμουν μπερδεμένη ως προς το πώς και γιατί να χρησιμοποιεί κανείς μολύβι χειλιών. Μέχρι που ο Nick Barose (make up artist) μου έμαθε πως το μολύβι χειλιών δεν πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με το κραγιόν μου αλλά το ίδιο χρώμα με τα χείλη μου. Έτσι το περίγραμμα των χειλιών δείχνει πάντα τέλειο και το κραγιόν παραδόξως διαρκεί περισσότερο!”. Το είχε πει η Lupita Nyong’o σε συνέντευξή της, το τέσταρα και έκτοτε ορκίζομαι σε αυτό το tip!

3. Βάλε concealer γύρω από τα χείλη σου!
Αφού τελειώσεις την διαδικασία περίγραμμα- κραγιόν (με την κλασική σειρά) ή κραγιόν περίγραμμα (δες το tip no 1) πάρε ένα λεπτό πινέλο, ένα concealer και τοποθέτησέ το περιμετρικά εκεί που τελειώνει η γραμμή των χειλιών σου. Έτσι, τα χείλη σου θα φαίνονται μεγαλύτερα και το περίγραμμά τους θα είναι τέλειο! Μόνο μην το παρακάνεις με την ποσότητα!

4. Για μεγαλύτερη διάρκεια

Για να κάνεις το κραγιόν σου να κρατήσει όσο μια part time δουλειά (aka τέσσερις ώρες) κάνε πάντα αυτό: άπλωσε το κραγιόν, ταμπόναρε απαλά από πάνω με ένα χαρτομάντηλο, πέρασε ελάχιστη πούδρα, βάλε ξανά κραγιόν και ξαναταμπόναρε. Θα με θυμηθείς αφού το δοκιμάσεις!

5. The finger trick
Δεν υπάρχει μια γυναίκα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που να μην έχει φορέσει έντονο κραγιόν και να μην έχουν φορέσει… και τα δόντια της μαζί! Άκου: αφού βάλεις τον κραγιόν σου, βάλε τον δείκτη του δαχτύλου σου στο στόμα και τράβηξε απότομα. Έτσι, η περιττή ποσότητα που θα λέρωνε τα δόντια σου είναι πλέον στο δάχτυλό σου! Χαμογέλασε με αυτοπεποίθηση!

6. Έχεις λεπτά χείλη; Συνέχισε να διαβάζεις!
Έχε πάντα στο νου σου ότι τα ματ κραγιόν κάνουν τα χείλη να δείχνουν λεπτότερα. Προτίμησε κραγιόν με ενυδατική υφή ή σατινέ που αντανακλούν κάπως το φως και κάνουν τα χείλη σου να δείχνουν μεγαλύτερα. Και πάντα μα πάντα τοποθέτησε ένα touch lipgloss στο κέντρο του κάτω χείλους!

7. Τα χείλη σου έχουν κάθετες γραμμές;
Το κραγιόν κάθεται στις κάθετες αυτές γραμμές και το αποτέλεσμα τελικά δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Για να το αποφύγεις, ταμπόναρε τα χείλη σου με τα δάχτυλά σου! It’s a must και το κάνουν όλοι οι make up artists στα backstage των fashion shows!

8. Λευκό μολύβι στα χείλη; Μα γιατί;

Για να τονίσεις το V των χειλιών σου, φυσικά! Είναι ένα trick που είδαμε στο fashion show του οίκου Prada από την περσινή ανοιξιάτικη σεζόν, αλλά είναι τόσο χρήσιμο που το κρατάμε! Και αν το λευκό σου φαίνεται υπερβολικό, μπορείς πάντα να εμπιστευτείς το μπεζ!

9. Κάνε το περίγραμμά σου ενώ χαμογελάς!

Έτσι θα μεγαλώσεις τα χείλη σου τόσο όσο πρέπει και δεν θα το καταλάβει και κανείς γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φυσικό.
Δες εδώ το how to!

10. Last but not least!
Εννοείται πως αν φας δέκα burger και πιεις άλλα τόσα ποτήρια κρασί το κραγιόν σου θα φύγει. Ακόμη και αν είναι το πιο σταθερό κραγιόν του κόσμου τούτου! Τι κάνεις άρα; Αντί για burger παράγγειλε κάτι που μπορείς να φας με μαχαιροπήρουνο και πιες με ένα καλαμάκι (όχι το κρασί σου! Κάτι άλλο!). Υπάρχουν επαγγελματικά tricks αλλά κανένας επαγγελματίας δεν έχει εφεύρει ακόμη αυτό το trick που θα κάνει το κραγιόν σου να μείνει για πάντα στα χείλη σου!

And More