10 πράγματα που δεν σου έχει πει κανείς για τα πινέλα μακιγιάζ (και που πρέπει να ξέρεις)!

Υπάρχουν εκεί έξω στην αγορά τόσα πινέλα μακιγιάζ σχεδόν όσες και οι… τρίχες στο κεφάλι μας. Και είναι πολύ λογικό να μπερδεύεσαι (συμβαίνει και στις καλύτερες beautiezzz), να μην είσαι σίγουρη αν τα έχεις όλα ή να πέσεις στην παγίδα να αγοράζεις κάθε τόσο ένα άλλο πινέλο, ξοδεύοντας κάμποσα ευρώ. Επίσης, πολλές ακόμη φορές δεν ξέρεις και τι να προτιμήσεις: ένα πινέλο από φυσική τρίχα ή όχι; Λέγεται ότι τα πρώτα είναι πάντα καλύτερα, όμως δεν είναι καθόλου έτσι.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, σου λύνουμε κάθε μα κάθε απορία σου για μια από τις σημαντικότερες beauty αγορές: εκείνες των πινέλων!

1. ‘Ολα! Θέλω να τα έχω όλα! #not
Όπως σου είπα υπάρχουν εκεί έξω άπειρα πινέλα. Λοιπόν, δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα, το οποίο είναι και αρκετά ανακουφιστικό με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για μια οικονομική αγορά. Τα βασικά πινέλα που πρέπει να έχεις για να μην σου λείπει τίποτα είναι: Πινέλο make up, πινέλο πούδρας, πινέλο ρουζ, πινέλο για να απλώνεις το concealer, ένα πινέλο για την σκιά, πινέλο για το σβήσιμο της σκιάς και τέλος, ένα πινέλο χειλιών.
Πώς θα τα αναγνωρίσεις; Δες σε αυτό το βίντεο τα βασικά πινέλα και το σχήμα τους!

2. Πρέπει οπωσδήποτε να πλένεις τα πινέλα σου!
Είτε τα πετάς χύμα μέσα στο νεσεσέρ σου είτε τα έχεις τακτοποιημένα μέσα σε ένα ποτήρι πάνω στο boudoir σου, τα πινέλα σου λερώνονται! Και τα λερωμένα πινέλα μπορούν να μεταφέρουν στο πρόσωπό σου βακτήρια και μικρόβια τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν από σπυράκια μέχρι πολύ σημαντικότερα προβήματα. Σκέψου το: όπως δεν πρέπει να πιάνεις το πρόσωπό σου με λερωμένα χέρια έτσι και τα πινέλα που ακουμπάς στο πρόσωπό σου δεν πρέπει να είναι λερωμένα. Άρα, είναι σημαντικό να πλένεις τα πινέλα σου μια φορά την εβδομάδα. ‘Ορισε μια μέρα ώστε να μην ξεχνιέσαι. Η δική μου τέτοια μέρα είναι η Κυριακή.

3. Και με τι τα πλένεις;
Στην αγορά υπάρχουν ειδικά υγρά για τον καθαρισμό των πινέλων. Αλλά δεν χρειάζεται να ξοδευτείς! Δεδομένου ότι τα πινέλα έχουν τρίχες, ένα σαμπουάν κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Το βασικό που πρέπει να προσέξεις είναι όταν τα ξεπλένεις να μην βγαίνει το παραμικρό ίχνος χρώματος.

4. Μην τα… μουλιάζεις!
Ναι, καλά άκουσες! Είναι λάθος να γεμίζεις τον νιπτήρα με νερό και να αφήνεις τα πινέλα σου μέσα εκεί με τις ώρες. Και αυτό γιατί έτσι ξεκολλάει το υλικό που ενώνει τις τρίχες με το υπόλοιπο μέρος του πινέλου. Εκτός αυτού, πολλά πινέλα είναι από ξύλο το οποίο μέσα στο νερό ανοίγει και καταστρέφεται.

5. Και κάτι για το στέγνωμα…
Αφού πλύνεις τα πινέλα σου στρώσε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθέτησέ τα πάνω σε αυτό για να στεγνώσουν. Είναι λάθος να στεγώνεις τα πινέλα σου όρθρια μέσα σε ένα ποτήρι, ας πούμε. Και αυτό για δύο λόγους: 1. οι τρίχες έχουν βαρύνει από το νερό και ανοίγουν και 2. το νερό πηγαίνει από τις τρίχες προς τη βάση και θα χαλάσει. Ειδικά αν είναι ξύλινη.


6. Όχι στο μπάνιο!

Μην στεγνώνεις τα πινέλα σου σε μέρος με υγρασία, όπως για παράδειγμα στο μπάνιο. Το ιδανικό μέρος είναι κοντά σε φως. Και αυτό γιατί σε αντίθετη περίπτωση, τα πινέλα θα αποκτήσουν εκείνη την αποκρουστική μυρωδιά όπως τα ρούχα που έχεις ξεχάσει στο πλυντήριο για καναδυό μέρες (σου έχει συμβεί ποτέ;).

7. Συνθετική VS φυσική τρίχα.
Υπάρχουν δύο κατηγορίες πινέλων: τα πινέλα από φυσική τρίχα που είναι φτιαγμένα από τρίχες ζώων και τα πινέλα από συνθετική τρίχα που φτιάχονται από νάιλον ή άλλα συνθετικά υφάσματα. Τα πρώτα είναι και ακριβότερα.

8. Και τι να προτιμήσω;
Τα πινέλα από φυσική τρίχα είναι τέλεια για προϊόντα σε μορφή πούδρας όπως σκιές, ρουζ σε σκόνη και bronzers. Για τα υγρά προϊόντα όπως τα make up προτίμησε πινέλα από συνθετική τρίχα και αυτό γιατί δεν απορροφούν προϊόν και χρησιμοποιείς κάθε φορά τόσο όσο χρειάζεσαι. Έτσι, κάνεις οικονομία και έχεις και ακρίβεια στην εφαρμογή.

9. Το μέγεθος μετράει!
Όσο πιο μακριές είναι οι τρίχες ενός πινέλου τόσο πιο απαλή και ελαφριά- φυσική κάλυψη θα έχεις. Αντίθετα, ένα πινέλο με κοντές τρίχες θα σου δώσει μεγαλύτερη κάλυψη. Το θέμα, λοιπόν, είναι εσύ τι ζητάς!

10. Και πότε πρέπει να πετάξεις ένα πινέλο;

Αν φροντίζεις τα πινέλα σου και κάνεις όλα όσα είπαμε παραπάνω θα τους εξασφαλίσεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Όμως, τίποτα δεν κρατάει για πάντα! Αν το χερούλι του πινέλου σου έχει ανοίξει ή αν απλώνεις προϊόν στο πρόσωπό σου και μαζί με το προϊόν σου μένουν και άπειρα τριχάκια από το πινέλο σου τότε ξέρεις πως ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς!

And More