9 stylish χτενίσματα για να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα του καλοκαιριού!

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου: πηγαίνουμε διακοπές, κάνουμε βουτιές, η επιδερμίδα μαυρίζει, το μανικιούρ γίνεται πιο φωτεινό. Βεβαίως, υπάρχει αυτός ο αντίλογος (κάθε-ένα-καλοκαίρι!) με τα κορίτσια του γραφείου που συνήθως λένε: το καλοκαίρι είναι η χειρότερη εποχή του χρόνου: πηγαίνουμε διακοπές ούτε δύο βδομάδες, μέχρι να πάμε βράζουμε από την ζέστη, η επιδερμίδα μαυρίζει και τα μαλλιά φριζάρουν.

Ας κρατήσω το τελευταίο part και επιτρέψτε μου, κορίτσια να σας περάσω στην αντίπερα όχθη του καλοκαιριού: αυτή που βλέπεις μόνο τα θετικά!

Μιλώντας για το φριζάρισμα, λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά (βεβαίως, εδώ σε επίπεδο pampering μαλλιών θα βρεις μερικά πανέξυπνα tips όπως να σκουπίζεις τα μαλλιά σου με ένα παλιό σου t-shirt), αλλά γιατί να μην κρατήσεις τα θετικά ενός… φριζαρίσματος; Όπως το να εκμεταλλευτείς το φριζάρισμά σου για να κάνεις μερικά υπερτέλεια χτενίσματα στα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα έμπαινες στον κόπο;

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα πιο stylish χτενίσματα που κερδίζουν το φριζάρισμα! Scroll down για να διαλέξεις το αγαπημένο σου (ή και όλα)!

Top knot

Είναι το πιο κλασικό χτένισμα που κάνουμε όταν ζεσταινόμαστε ή όταν φριζάρουν τα μαλλιά μας. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα λαστιχάκι και ούτε καν καθρέφτη αφού η λογική αυτού του χτενίσματος είναι να πιάνεις τα μαλλιά σου ψηλά όπως- όπως!

Boxer braids

Η beauty τρέλα με τα boxer braids είχε ξεκινήσει δύο χρόνια πριν και τις είχαμε πρωτοδεί στην Bella Hadid, παρά το γεγονός ότι όλοι έδωσαν πολύ αργότερα το credit στην Kim Kardashian. Οι boxer braids γίνονται είτε με γαλλικές πλεξίδες είτε με ανάποδες γαλλικές, είναι ultra stylist, αφήνουν το τέλειο κυματισμό αφού λύσεις τις πλεξίδες σου και εδώ σου δείχνουμε πώς να τις κάνεις.

Half up

Αν παρά την ζέστη θέλεις να αφήνεις τα μαλλιά σου κάτω αλλά δεν ξέρεις και πώς να καμουφλάρεις το φριζάρισμα, το half up είναι η τέλεια και πολύ stylish λύση. Μάλιστα, αν το σετάρεις και με ένα ζευγάρι hoops σκουλαρίκια και θα έχεις το τέλειο 90’s αποτέλεσμα που αγαπούν η Bella, η Gigi και η Kendall.

Low bun

Είναι η πολύ πιο chic εκδοχή του top knot! Ένας κότσος πιασμένος χαμηλά στον αυχένα θα δώσει στιλ στο look σου και θα καμουφλάρει και το φριζάρισμα. Μπορείς να το κάνεις, μάλιστα, είτε με χωρίστρα (μέση ή πλάι) είτε με τραβηγμένα τα μαλλιά προς τα πίσω. Για να δώσεις, μάλιστα, ένα wet touch άπλωσε στα βρεγμένα σου μαλλιά μια γενναιόδωρη ποσότητα gel για wet look.

Boxer braids για καρέ

Αν έχεις πιο κοντά μαλλιά και αγαπάς τις boxer braids κάνε αυτό το tip πιάνοντας τις άκρες των μαλλιών σου με τσιμπιδάκια.

Διπλά bun

Είναι ένα χτένισμα που ανήκει επίσης στην λογική “αν και τους καλοκαιρινούς μήνες σου αρέσει να αφήνεις τα μαλλιά σου κάτω, κάνε αυτό”. Πρόκειται για ένα χτένισμα που μοιάζει με space buns αλλά τα μισά μαλλιά είναι αφημένα κάτω.

Μαντήλια (με πολλούς τρόπους)

Τα μαντήλια είναι για τα φριζαρισμένα μαλλιά ότι και το makeup για το πρόσωπό μας. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να κρύψουμε αυτό που δεν μας αρέσει. Μπορείς να το φορέσεις μάλιστα με πολλούς τρόπους: να το περάσεις από την χαμηλή κοτσίδα σου, από το σινιόν σου ή να το φορέσεις σε όλο το κεφάλι σου (αν είσαι αρκετά τολμηρή).

Read More

And More