9 διαφορετικές αφέλειες για να διαλέξεις ποιες θα κάνεις (γιατί ξέρουμε πως το σκέφτεσαι)!

Τον Σεπτέμβριο σκεφτόμαστε πάντα να αλλάξουμε κάτι πάνω μας. Που αυτό το κάτι είναι πάντα τα μαλλιά μας. Και αν δεν είμαστε σίγουρες ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι με τα μαλλιά μας, τότε είναι που αρχίζουμε να φλερτάρουμε έντονα με τις αφέλειες. “Το πολύ, πολύ αν δεν μου αρέσουν θα τις μακρύνω ξανά και θα τις πιάνω με τσιμπιδάκια”, σκέφτεσαι, οπότε… λες να το κάνω; Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει 9 διαφορετικά είδη- styling αφέλειας για να περάσεις από το “λες” στο “γεια σας, θα ήθελα να κλείσω ένα ραντεβού για κούρεμα!”.

Γαλλικές

Είναι η πιο effortless εκδοχή της αφέλειας και η πιο τέλεια εκπρόσωπός της είναι η Γαλλίδα Caroline de Maigret (την ξέρεις από το How to be a Parisian). Είναι οι αφέλειες που είναι αρκετά πυκνές, ασύμμετρες και από αυτές που μπορείς να πάρεις το ψαλίδι και να τις κόψεις μόνη σου χωρίς να σε νοιάζει να είναι τέλειες. Στο κάτω- κάτω οι Γαλλίδες αυτό κάνουν!

Αραιές

Μπορεί να μοιάζουν με τις γαλλικές αλλά είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας. Είναι αυτές που κάνεις δειλά- δειλά για να δεις αν σου ταιριάζουν, είναι αρκετά μακριές σε πρώτη φάση ώστε αν δεν σου αρέσουν να μπορείς να τις μακρύνεις και είναι πολύ πιο αραιές, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για κορίτσια που δεν έχουν πολύ πλούσια μαλλιά.

Πυκνές και signature

Αυτές είναι οι αφέλειες για αποφασισμένα κορίτσια. Βαριά και με ένα μήκος. Τις έχουν σχεδόν από τότε που θυμούνται τον εαυτό της, ή από την στιγμή που τις αποκτήσουν θα ξέρουν πως θα ζήσουν με αυτές για πάντα. Στα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς αν αποφασίσεις να κάνεις τέτοιες αφέλειες: η επίσκεψή σου στο κομμωτήριο τουλάχιστον ανά τρεις εβδομάδες. Είναι ολόισιες και απαιτούν μεγάλη ακρίβεια αν αποφασίσεις πως θα τις κόβεις μόνη σου.

Κοντές

Είναι οι αφέλειες που σταματούν μερικά εκατοστά πάνω από τα φρύδια σου, σετάρονται τέλεια με ένα pixie cut όπως της Cara Delevingne και είναι η τέλεια επιλογή αν σκέφτεσαι να κόψεις αφέλειες αλλά έχεις μικρό μέτωπο.

Baby bangs

Ενώ οι κοντές αφέλειες σταματούν μερικά εκατοστά πάνω από τα φρύδια σου, οι baby bangs σταματούν αρκετά εκατοστά πιο πάνω. Για να τις υιοθετήσεις δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από μπόλικξ αυτοπεποίθηση.

Σγουρές

Το shag είναι ένα κούρεμα που επανήλθε στις ζωές μας τρία- τέσσερα χρόνια πριν. Και το shag είναι ένα κούρεμα που ανέδειξε το στιλ στα… σγουρά κεφάλια χάρη στα άνισα μήκη και τις έντονες αφέλειες. Προσοχή! Προσοχή! Αν έχεις σγουρά μαλλιά και αποφασίσεις να κάνεις αφέλειες ο κομμωτής σου καλό είναι να σε κουρέψει με στεγνά μαλλιά έτσι ώστε να ξέρεις το πραγματικό μήκος της αφέλειας και να μην σε περιμένει καμία δυσάρεστη έκπληξη αφού τα στεγνώσεις!

Στο πλάι

Υπήρχε μια εποχή που οι μακριές αφέλειες στο πλάι ήταν μεγάλη τάση. Όμως, ήταν και μια καθόλου πρακτική τάση. Εκτός αν έχεις σπαστά μαλλιά, όπως της Reese Witherspoon. Plus: αν δεν έχεις κόψει ποτέ στη ζωή σου αφέλειες και αν δεν είσαι και πολύ σίγουρη ότι σου πηγαίνουν, δοκίμασέ το!

Shagy bangs

… Ή αλλιώς οι τύπου Bardot αφέλειες. Οι αφέλειες αυτές που χωρίζονται στο κέντρο και φτάνουν στο ύψος των ζυγωματικών τους δίνουν και ένα τέλειο ανασηκωμένο εφέ. Οπότε: αν θες να κάνεις κάτι για να ανορθώσεις τα χαρακτηριστικά σου αλλά αυτό το κάτι να μην είναι botox, δοκίμασε αυτό!

Ψεύτικες

Αν σου αρέσουν οι αφέλειες αλλά δεν είσαι εκείνη που μπορεί να μείνει σταθερή και να στηρίξει τις επιλογές της, έχουμε καλά νέα: δεν θα χρειαστεί να πάρεις καμία εφ’ όρου ζωής απόφαση. Τουλάχιστον όχι όσο υπάρχουν οι κουμπωτές αφέλειες! Μάθε τα πάντα εδώ!

Read More

And More