Πίσω στην κορυφή της σελίδας
28.09.2016 | 16:50
Νατάσα Μπερέκου - Tweet me @berekoukou

Είναι κακό να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά;

Είναι κακό να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Ανήκω σε αυτή την κατηγορία ανθρώπου που λούζομαι το βράδυ πριν πέσει για ύπνο. Και σε εκείνη την υπο-κατηγορία που δεν στεγνώνει τα μαλλιά σου αλλά φοράει πιτζάμα και ξαπλώνει κατευθείαν με ολοβρεγμένα μαλλιά. Αλλά να α) που τελευταία παρατήρησα ότι τα μαλλιά μου λαδώνουν ευκολότερα έτσι, κάτι τύπου μέχρι το επόμενο πρωί είναι σε κακή κατάσταση, και β) μέχρι να το παρατηρήσω η διευθύντριά μου έπεσε πάνω σε αυτό το post και μου το προώθησε.

Στην ερώτηση, λοιπόν, αν είναι κακό να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά η απάντηση είναι: Ναι, είναι!

Η Jessica J. Krant, διάσημη αισθητική γιατρός- δερματολόγος στην Νέα Υόρκη είπε στο Style.Mic τα εξής: "Το να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά δεν κάνει κακό στην τρίχα αυτή καθαυτή αλλά στην εμφάνισή της. Έτσι, το επόμενο πρωί τα μαλλιά σου δείχνουν φριζαρισμένα, θαμπά και όχι λεία και απαλά. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν κάνεις πιστολάκι κλείνεις τα λέπια της τρίχας και άρα προκαλείται λείανση. 'Οταν δεν κάνεις τα λέπια παραμένουν ανοιχτά και υπάρχει έντονη τριβή με το μαξιλάρι η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι και τραχιά στην υφή τους εκτός από την εμφάνιση που έχουν". Και ήταν ακόμη περισσότερο παραστατική αφού εξήγησε πως η επιφάνεια της τρίχας μοιάζει με μικρά κεραμίδια που πρέπει να έχουν την ίδια κατεύθυνση ώστε να δείχνει όμορφη η οροφή του σπιτιού. Αυτό που κάνει ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά είναι να... ανακατεύει τα κεραμίδια!

Άρα: αν μόλις διάβασες αυτό το post/ έχεις βρεγμένα μαλλιά/ σκοπεύεις να κοιμηθείς έτσι, βάλε οπωσδήποτε το πιστολάκι στη πρίζα!Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10