Hair tuck! Γιατί όλες βάζουν τα μαλλιά τους μέσα από το πουλόβερ και πώς να το κάνεις σωστά!

Στην ομορφιά συμβαίνει το εξής: πολλά πράγματα υπήρχαν από καταβολής beauty κόσμου αλλά ξαφνικά απέκτησαν ένα συγκεκριμένο όνομα και έγιναν trend. Για να γίνω πιο σαφής, σου παραθέτω το πιο τρανταχτό παράδειγμα: οι φωτοσκιάσεις υπήρχαν πάντα στον κόσμο της ομορφιάς αλλά όταν η Kim Kardashian ανέβασε μια selfie της με πολύ σκούρο και πολύ ανοιχτό makeup και είπε πως έκανε contouring (φωτοσκιάσεις, δηλαδή) ξαφνικά είχαμε beauty alert.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το hair tuck. Θυμάμαι περίπου 8 χρόνια πριν την Sarah Jessica Parker να έχει τα μαλλιά της μέσα από το παλτό της και να δίνει αυτή την αίσθηση του ψεύτικου καρέ. Αλλά τότε αυτό που έκανε η Sarah Jessica Parker δεν είχε όνομα. Επίσης, τότε δεν υπήρχαν τα social media, ή τουλάχιστον η δυναμική τους δεν ήταν τόση, ώστε να παρακολουθείς τα στιλ άλλων κοριτσιών, να επηρεάζεσαι τόσο από αυτά, να αντιγράφεις και τελικά να καταλήγετε πολλά κορίτσια να έχετε το ίδιο στιλ. Εντάξει! Εντάξει! Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου!

Το hair tuck, λοιπόν, υπήρχε σχεδόν όσο υπάρχουν τα μαλλιά και τα πουλόβερ, αλλά φέτος είναι στις πρώτες θέσεις των hair trends αφού το βλέπουμε παντού. Όμως, δεν αρκεί να αφήσεις τα μαλλιά σου μέσα από το πουλόβερ. Υπάρχουν μικρά μυστικά για να το κάνεις σωστά. Και αυτά σου παραθέτουμε παρακάτω!

Go messy or go home!

Όταν βάζεις τα μαλλιά σου μέσα από τα ρούχα σου σκοπός είναι να δημιουργείται μια messy και cosy αίσθηση σαν να μην έχεις καταβάλει καμία προσπάθεια γι΄αυτό. Όμως, ανάμεσα στο να μην βγεις στιλιζαρισμένη και το να βγεις ξεμαλλιασμένη υπάρχουν ένα σωρό σοφές επιλογές. Αυτό που πρέπει να κάνεις σε κάθε περίπτωση είναι να βάλεις κάποιες μπροστινές τούφες στατηγικά να πέφτουν μπροστά στο πρόσωπό σου!

Second day hair και ο όγκος που πρέπει να προσθέσεις!

Αυτά τα μαλλιά απαιτούν όγκο και κίνηση. Γι’αυτό και είναι ιδανικό χτένισμα όταν δεν είσαι φρεσκολουσμένη οπότε και συνήθως τα μαλλιά είναι λεία και γλιστράνε. Πριν, λοιπόν, φορέσεις το ζιβάγκο σου, το leather jacket σου ή το κασκόλ σου για να βγεις από το σπίτι, με ένα ψαλίδι δώσε κίνηση στα μαλλιά σου και με ένα dry shampoo εξασφάλισε όγκο από την ρίζα και εξαφάνισε τη λιπαρότητα. Ένα άλλο κόλπο είναι αν σκοπεύεις να κάνεις αυτό το hair look την επόμενη μέρα να ψεκάσεις τις ρίζες των μαλλιών σου με dry shampoo από το προηγούμενο βράδυ και να πιάσεις χαλαρά ένα top knot.

Το σωστό ζιβάγκο για το σωστό αποτέλεσμα

Ο ιδανικός σύντροφος αυτού του hair trend που δίνει την αίσθηση ενός ψεύτικου καρέ είναι το ζιβάγκο. Αλλά προσοχή: δεν πρέπει να είναι πολύ στενό γιατί αφενός θα δυσφορείς έχοντας τα μαλλιά σου μέσα από ένα τόσο στενό ρούχο (το στενό ζιβάγκο από μόνο του προκαλεί σε κάποιες μας δυσφορία) αφετέρου θα δημουργείται ξαφνικά ένας μεγάλος όγκος που δεν θα δείχνει καθόλου ρεαλιστικός.

Κασκόλ: ένας ακόμη τέλειος σύντροφος

Αυτό το χτένισμα είναι το ιδανικό όσο προχωράμε προς τον χειμώνα και προσθέτουμε extra layers στο ντύσιμό μας. Φρόντισε, όμως, κάθε φορά που τυλίγεις το κασκόλ γύρω από το λαιμό σου να μην το κάνεις σφιχτά αλλά να δίνεις ένα περιθώριο στα μαλλιά σου να έχουν κίνηση.

Μαντήλια: ένας άλλος τρόπος για να υιοθετήσεις το hair tuck και το βράδυ!

Αν αποφάσισες να κάνεις αυτό το χτένισμα το signature χτένισμά σου για φέτος και να το έχεις 24/7 (φήμες θέλουν κάποιες να βάζουν τα μαλλιά τους ακόμη και μέσα από την πιτζάμα) θα πρέπει να βρεις μια λύση για τις βραδινές σου εξόδους όπου το turtleneck και το leather jacket είναι απαγορευτικά κυρίως λόγω θερμοκρασίας. Το ιδανικό σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, είναι να περάσεις από τους ώμους σου ένα μαντήλι ή να τυλίξεις γύρω από τα μαλλιά και το λαιμό σου ένα μαντήλι.

Παρακάτω, μερικά must have για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Επίσης, θα ξέρω ότι αν σε δω κάπου έξω με αυτά τα μαλλιά θα έχεις διαβάσει αυτό το άρθρο. Και πως εγώ που το έγραψα θα κάνω τα μαλλιά μου απόψε κιόλας!

1. Σίδερο κωνικού σχήματος BaByliss PRO €49.70, Ikonomakis hair

2. Μακρύ γυαλιστερό μαντήλι από βελούδο, €12.95, Zara

3. Volume Mousse Syoss. Αν πρόκειται να κάνεις το hair tuck σε φρεσκολουσμένα μαλλιά φρόντισε πριν τα στεγνώσεις να απλώσεις mousse στα μαλλιά σου για να τους δώσεις όγκο

4. Σαμπουάν που δίνει όγκο σε λεπτά και αδύναμα μαλλιά Dercos Densi- Solutions της Vichy

5. Ξηρό σαμπουάν Dry Me από την σειρά EIMI της Wella

Read More

And More