Κοντά κουρέματα! 13 στιλάτες photo για να πάρεις έμπνευση αν σκέφτεσαι να τα κόψεις!

Ο Ιανουάριος μεταφράζεται ως ο μήνας των μεγάλων αποφάσεων και αλλαγών. Και για όλα τα κορίτσια αυτού του κόσμου στην κατηγορία μεγάλες αποφάσεις παύλα αλλαγές παίζει το να κόψουν τα μαλλιά τους. Δεν σου μιλάω για καναδυό πόντους αλλά για ριζικές αλλαγές και όπου ριζικές αλλαγές κοντά κουρέματα.

Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει πολλές διάσημες εκεί έξω να αποχωρίζονται τα super μακριά μαλλιά τους στον βωμό ενός stylish bob ή ακόμη κι ενός pixie cut (τελευταία ήταν η Kate Hudson που τα έκοψε καρέ και δήλωσε πως πρόκειται να τα κόψει κι άλλο!).

Αν είσαι σε αυτή την φάση της αναζήτησης σου έχουμε παρακάτω 13 υπερστιλάτα, υπερcool κοντά κουρέματα για να κάνεις print screen, να πας στον κομμωτή σου και να του πεις με το πιο κακομαθημένο σου ύφος: αυτό θέλω*!

Αν έχεις πυκνά μαλλιά και σπαστά μπορείς να κάνεις το blunt cut που βλέπεις παραπάνω. Πρόκειται για ένα καρέ με άνισες άκρες. Και φυσικά για το κούρεμά σου αυτό ο καλύτερος σύμμαχός σου είναι ένα spray αλατόνερου (δες εδώ τα αγαπημένα μας)

Αν σκέφτεσαι να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά, αλλά όχι πολύ κοντά, και αν είσαι από τις τυχερές με τα super sleek μαλλιά, επένδυσε σε ένα συμμετρικό καρέ. Είναι πολύ stylish, δείχνει τα μαλλιά λαμπερά και υγιή και δεν χρειάζεσαι και πολλά πολλά για να τα φτιάξεις!

Το pixie cut της Twiggy είναι ένα αγαπημένο και διαχρονικό κούρεμα. Προσοχή, όμως: το συγκεκριμένο κούρεμα θέλει ιδιαίτερα λεπτά χαρακτηριστική και όμορφη επιδερμίδα. Αν δεν είναι το δυνατό σου σημείο αναζήτησε ένα lob (aka μακρύ καρέ).

Δώσε ένα 20’s αέρα στο στιλ σου με ένα blunt cut καρέ, που σημαίνει άνισο στα τελειώματα, και αφέλειες. Ταιριάζει ιδιαίτερα στα πυκνά, ελαφρώς κυματιστά μαλλιά και αν θες να το πας ένα βήμα… εκκεντρικότητας παραπέρα μπορείς να το σετάρεις με ένα έντονο χρώμα.

Είναι το it κούρεμα της σεζόν και η δικαίωση κάθε σγουρομάλλας εκεί έξω που κρύβονταν πίσω από την πρέσα και τα ισιωμένα μαλλιά. Πρόκειται για το shag haircut και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να μάθεις εδώ.

Το πολύ κοντό και άνισο κούρεμα, aka pixie cut είναι το αγαπημένο κούρεμα κάθε stylish κοριτσιού εκεί έξω και δίνει έναν παριζιάνικο αέρα στο στιλ σου. Συνδύασέ το με effortless στιλ, που να μην δείχνει δηλαδή υπερπροσπάθεια, και flawless skin, δηλαδή αλαβάστρινη επιδερμίδα.
Κι εδώ μπορείς να δεις τα μυστικά του flawless skin.

Δώσε έμφαση στα πολύ σπαστά μαλλιά σου επιλέγοντας ένα πολύ κοντό κούρεμα από τη μια μεριά με έντονη φράντζα από την άλλη. Το προϊόν που θα σου εξασφαλίσει το τέλειο styling εδώ είναι μια πάστα φορμαρίσματος σε βαζάκι. Παίρνεις μικρή ποσότητα, ζεσταίνεις ανάμεσα στις παλάμες σου και πιέζεις τα μαλλιά σου μέσα σε γροθιές.

Ένα καρέ που τελειώνει στο περίγραμμα του προσώπου σου αναδεικνύει τον λεπτό και μακρύ λαιμό. Plus: υπάρχει περιθώριο για αρκετά styling όπως αυτό το half up top knot.

Αν έχεις έντονες μπούκλες δώσε φορμάρισμα κάνοντας ένα άνισο μακρύ καρέ με βαθιά φράντζα. Plus: η άβαφη ρίζα το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον!

Ένα καρέ με αφέλειες και όγκο στην κορυφή του κεφαλιού με smooth τελείωμα είναι επίσης μια πoλύ stylish επιλογή αν θες να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά.

Ένα pixie cut αρκετά κοντό πίσω και μακρύ στο μπροσινό μέρος δείχνει πόσο stylish είσαι. Αυτό το κούρεμα πάει στα ίσια, στα σπαστά και στα σγουρά και φυσικά αν το τολμήσεις θα πρέπει το χτένισμά σου να μην δείχνει καθόλου στιλιζαρισμένο.

Undercut από τη μια μεριά, πολύ μακριά φράντζα από την άλλη και το αποτέλεσμα είναι πολύ, πολύ stylish!

Εκείνο το κοντό κούρεμα που παραπέμπει σε αγορίστικο καπελάκι των 90’s μας αρέσει πολύ. Και σήμερα δείχνει πολύ φρέσκο αρκεί να το σετάρεις με skinny jeans, T-shirts και effortless στιλ!

Λοιπόν, ποιο σου άρεσε περισσότερο; Και κυρίως; Βρήκες εδώ το επόμενο κούρεμά σου; Στείλε comment!

* Δεν μιλάμε ποτέ στον κομμωτή μας με κακομαθημένο ύφος! Συζητάμε μαζί του τι κούρεμα θέλουμε και ακούμε την συμβουλή του γιατί εκείνος είναι ο expert. Και θυμήσου να βρίσκεις πάντα κουρέματα κοντά στον τύπο των μαλλιών σου (σγουρά, ίσια, σπαστά, λεπτή τρίχα κλπ) που να είναι πρακτικά στην καθημερινότητά σου ώστε να μην ξοδεύεις εργατοώρες μπροστά από τον καθρέφτη σου! Καλή επιτυχία!

Read More

And More