Πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά μου πιο γρήγορα! 8 tips για να δεις αποτέλεσμα!

Ναι, το καρέ είναι εκείνο το κούρεμα που θα σου δώσει πόντους στιλ αφαιρώντας πόντους από τα μαλλιά σου. Αλλά να που 9 στα 10 κορίτσια που αποκτούν στιλ (aka παίρνουν την γενναία απόφαση να τα κόψουν) το μετανιώνουν γρήγορα και θέλουν πίσω τα μακριά τους μαλλιά! Πώς το γνωρίζω; Η ερώτηση “πώς θα μακρύνω πιο γρήγορα τα μαλλιά μου” είναι μια από τις συχνότερες ερωτήσεις που φτάνουν εδώ στο TLIFE!

Από τα χέρια του Θοδωρή Οικονομάκη έχουν περάσει πολλά κορίτσια με αυτό το task που κατάφεραν να αποκτήσουν μακριά μαλλιά με πολύ συγκεκριμένες τεχνικές και tips! Οπότε κανένας καλύτερος expert από εκείνον για να μας δώσει τα φώτα του! Συνέχισε να διαβάζεις, κράτησε σημείωσεις και εφάρμοσε για να μπεις κι εσύ στο group των Ραπουνζέλ!

1. Σκέψου μέχρι πού θες να φτάσεις!
Το να μακρύνεις τα μαλλιά σου είναι μια διαδικασία επίπονη και κοστοβόρα αν θες να την κάνεις σωστά. Επίσης, πρέπει να έχεις στο νου την τελική επιθυμία σε επίπεδο εικόνας και να βλέπεις ουσιαστικό αποτέλεσμα κάθε μήνα. Σκέψου το: σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας (αλλά και γενικά!) θα πρέπει να επενδύεις σε συγκεκριμένα προϊόντα που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν και να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου συχνά πυκνά για ένα κούρεμα! Παράδοξο; Συνέχισε να διαβάσεις και θα καταλάβεις γιατί…

2. Αποφάσισες να τα μακρύνεις; Κλείσε ραντεβού για ένα straight cut κούρεμα!

“Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μια γυναίκα που θα αποφασίσει να μακρύνει τα μαλλιά της είναι να τα κουρέψει σε ένα μήκος τέτοιο ώστε το κάτω μέρος να είναι 100% γεμάτο και συμπαγές, να μην υπάρχουν δηλαδή ούτε σπασίματα ούτε φιλαρίσματα. Αν πει από σήμερα ξεκινάω να μακρύνω τα μαλλιά μου και αν έχει σπασίματα από το καλοκαίρι θα της λείπει το 60% της πυκνότητας από τις άκρες, ενώ αυτό το 40% που θα έχει μείνει στο κάτω μέρος θα είναι τόσο αδύναμο που θα σπάει με τις μικρές καθημερινές συνήθειες. Θα ακουμπάει στην καρέκλα του γραφείου, θα σπάνε τα μαλλιά. Θα ακουμπάει στην τσάντα της, θα σπάνε τα μαλλιά. Οπότε όσο πιο συμπαγή τα κάνουμε στο κάτω μέρος τα μαλλιά μας τόσο πιο εύκολα μπορούν να μακρύνουν”, τονίζει ο hair expert. Όσον αφορά το κούρεμα που θα πρέπει να κάνεις; Είναι πολύ συγκεκριμένο και λέγεται straight cut, δηλαδή ένα ενιαίο μήκος στα τελειώματα.
3. Ψαλίδα: ο εχθρός του μήκους!
Το ήξερες ότι μπορείς να ξεφορτωθείς την ψαλίδα χωρίς να πειράξεις ούτε πόντο από τις άκρες των μαλλιών σου; Υπάρχει μια συγκεκριμένη τεχνική η οποία γίνεται κατά μήκος και καθαρίζει τρίχα- τρίχα από πάνω έως κάτω τα μαλλιά από την ψαλίδα κάνοντας όλες τις άκρες άθραυστες (ο Θοδωρής Οικονομάκης είναι expert σε αυτό και ναι, έχω προσωπική γνώμη αφού το δοκίμασα την τελευταία φορά που βρέθηκα στο κομμωτήριό του). Και φυσικά, αυτή την τεχνική την συνδυάζεις και με μια θεραπεία olaplex που κάνει επανασύνδεση των σπασμένων δεσμών. Έτσι, έχεις δημιουργήσει ένα πολύ υγιές υπόβαθρο και μπορείς να μπεις στην διαδικασία πλέον να μακρύνεις τα μαλλιά σου!
Note: Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να θέλεις να είναι φιλαριστό αλλά για να φτάσεις να έχεις ένα τελικό φιλάρισμα μακρύ θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να χτίσεις το μήκος!
4. Και σε πόσο διάστημα θα μακρύνουν τα μαλλιά μου;
“Αυτό εξαρτάται από την κάθε γυναίκα. Μια γυναίκα που έχει μαλλιά στα οποία κάνει μια αξιοπρεπή μεταχείριση (δεν κάνει κάθε μήνα ντεκαπάζ, δεν κάνει κάθε μέρα πιστολάκι αλλά κάνει μια βαφή ή τεχνική μια φορά το μήνα ή το δίμηνο και χτενίζεται δέκα φορές το μήνα) μπορεί να μακρύνει τα μαλλιά της και 1-1.5 εκατοστό το μήνα που είναι το μέγιστο με την λογική ότι τα καθαρίζει πάντα στις άκρες”, λέει ο ειδικός.

5. Βοήθεια! Τα μαλλιά μου έχουν σταματήσει να μακραίνουν!
Να μια ακόμη sos ερώτηση που φτάνει πολύ, πολύ συχνά στα mail μου. Και ενώ σε μια πρώτη ανάγνωση κάτι τέτοιο έμοιαζε στο μυαλό μου αδύνατο, η συχνότητα με την οποία τη λάμβανα δεν μου άφησε άλλο περιθώριο παρά να αναρωτηθώ: λες στα αλήθεια τα μαλλιά να σταματούν να μακραίνουν;
“Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι τα μαλλιά τους δεν μακραίνουν γιατί δεν έχουν διασφαλίσει τις άκρες τους από το να μην σπάνε. Μια γυναίκα μπορεί να καταλάβει ακριβώς πόσο μακραίνουν τα μαλλιά της από το πόσο έχει μακρύνει η ρίζα της σε πόσο χρόνο. Δηλαδή, μια γυναίκα που βάφει τα μαλλιά της, αν αφήσει για ένα μήνα τα μαλλιά της άβαφα θα δει ακριβώς πόσο έχουν μακρύνει μέσα στο μήνα μετρώντας τη ρίζα. Αν αυτό δεν το βλέπει στο κάτω μέρος πάει να πει ότι τα μαλλιά της σπάνε!”. Yeap! Ο Θοδωρής Οικονομάκης μόλις έλυσε το μυστήριο!
6. Τα σαμπουάν με μέντα βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα: μύθος ή αλήθεια;
Διαβάζοντας στο internet για tips που μπορεί να σε βοηθήσουν να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα στις πρώτες θέσεις είναι και το να λούζεσαι με σαμπουάν που έχουν μέντα ή ευκάλυπτο. Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι;
“Είναι αλήθεια πως βοηθούν αλλά υπάρχουν τεχνολογικά πιο προηγμένες λύσεις για τέτοιου τύπου προβλήματα. Όπως ένα καλό καθαριστικό σαμπουάν για τη ρίζα που να διατηρεί το ουδέτερο PH για να έχει μια καλή υγεία το δέρμα. Δεν είναι απαραίτητο να περιέχει μέντα ένα τέτοιο σαμπουάν. Απλά στην μέντα ή στον ευκάλυπτο έχουμε την αίσθηση αυτής της δροσιάς που δίνει οπότε θεωρούμε πως δουλεύει καλύτερα. Είναι και λίγο placebo αυτό!
Υπάρχει εξειδικευμένη σειρά από την Redken που σου δίνει 15 εκατοστά πιο μακριά μαλλιά σε έναν χρόνο κι ένα θαυματουργό προϊόν, το Extreme Lenght Sealer. Πρόκειται για ένα primer που βγαίνει μέσα από ένα βουρτσάκι. Με αυτό, λοιπόν, χτενίζεις τις άκρες σου και χάρη στην σύνθεσή του και την κολλώδη μορφή του κλείνει την ψαλίδα για να μπορείς να μακραίνεις τα μαλλιά σου!”.
7. Μασάζ στο κεφάλι
Ενα ακόμη tip που ισχύει είναι το μασάζ στο κεφάλι. Πώς βοηθάει, όμως, στο να μακρύνουν τα μαλλιά σου; Δημιουργεί καλύτερη υπεραιμία στο δέρμα, βοηθά στο να ανοίξουν οι θήλακες του τριχωτού και να θραφεί καλύτερα η ρίζα μας. Ουσιστικά υπεραιματώνουμε το σημείο οπότε θεωρητικά βοηθάμε στην παραγωγή των μαλλιών. Μάλιστα, στο εξωτερικό έχουν κυκλοφορήσει και κάποια laser τελευταία, ή καλύτερα συσκευές χειρός σε μορφή laser, που κάνουν υπερδιέγερση στο τριχωτό και βοηθάνε ουσιαστικά να μακρύνουν τα μαλλιά μας. Ωστόσο, το κόστος τους δεν είναι ιδιαίτερα προσιτό αφού κυμαίνεται γύρω στα 400 ευρώ.
8. Υπάρχουν ειδικές μάσκες που μακραίνουν τα μαλλιά;
“Οσο πιο ενυδατωμένη έχουμε μια τρίχα και όσο πιο δυνατό σώμα έχει μια τρίχα τόσο πιο καλή υγεία έχει συνολικά. Οπότε επειδή θα περάσει χρόνος μέχρι να μακρύνουμε τα μαλλιά μας οφείλουμε να είναι πολύ καλά αναδομημένα και ενυδατωμένα συνολικά. Υπό αυτή την έννοια οι μάσκες βοηθούν. Αλλά ποιες μάσκες; Ο Θοδωρής Οικονομάκης τονίζει πως οι ανάγκες αλλάζουν ανάλογα με την εποχή οπότε και πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτό. Το καλοκαίρι, λοιπόν, βάζουμε πιο ενυδατικές μάσκες γιατί εκθέτουμε τα μαλλιά μας σε εξωτερικούς παράγοντες. Το φθινόπωρο δεν χρησιμοποιούμε τόσο μάσκες ενυδάτωσης γιατί η υγρασία ενυδατώνει τα μαλλιά μας έτσι κι αλλιώς αλλά κάνουμε focus περισσότερο στην αναδόμηση.
Ξεκινάμε;

Read More

And More