Ο Νικόλας Βιλλιώτης σου λύνει όλες τις απορίες για τα μαλλιά σου (part 2)!

Αρκετές μέρες πριν σου κλείσαμε ραντεβού με έναν από τους πιο καταξιωμένους έλληνες hair stylists και αγαπημένο πολλών stars, τον Νικόλα Βιλλιώτη. Σου ζητήσαμε να στείλεις ό,τι σε απασχολεί σε σχέση με τα μαλλιά σου ώστε να σου τις απαντήσει όλες ο Νικόλας. Το πρώτο μέρος το δημοσιεύσαμε ήδη (δες τις πρώτες απαντήσεις του εδώ) και σήμερα ακολουθεί και το δεύτερο. Είχες στείλει την ερώτησή σου. Ψάξε την απάντηση που σου έδωσε ο Νικόλας Βιλλιώτης. Αν όχι, από τις υπόλοιπες beauty απορίες έχεις να διδαχθείς πολλά!

-Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να πετύχω πολύ ξανθό μαλλί αλλά χωρίς ντεκαπάζ. Ευχαριστώ!

Έλενα
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το προϊόν δεν λέγεται ντεκαπάζ αλλά σκόνη ξανοίγματος και ντεκαπάζ είναι η διαδικασία με την οποία ξανοίγουμε τα βαμμένα μαλλιά. Η αντίστοιχη διαδικασία για τα φυσικά μαλλιά λέγεται ντεκολορασιόν. Τώρα, όσον αφορά στην ερώτησή σου η απάντηση είναι πως δεν γίνεται διότι τα προϊόντα γενικότερα και οι βαφές έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες. Όταν θέλεις να κάνεις πολύ ξανθά μαλλιά, λοιπόν, πρέπει να καταφύγεις στην διαδικασία του ξανοίγματος με την ειδική σκόνη. Όμως, θυμήσου ότι κανένα προϊόν για μένα δεν είναι κακό αν δεν είναι κακός αυτός που το χρησιμοποιεί. Αν, λοιπόν, κάνεις ντεκαπάζ πρέπει να κάνεις πάρα πολύ ενυδάτωση γιατί αφαιρώντας την μελανίνη το μαλλί χάνει την ελαστικότητά του. Και αυτό το βλέπεις όταν μια γυναίκα σηκώνει ψηλά τα μαλλιά της. Όταν σηκώσεις ψηλά μια τούφα σε ντεκαπαρισμένα μαλλιά πέφτουν πολύ βαριά. Όταν είναι φυσικά ο τρόπος που πέφτουν είναι πιο αέρινος. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να δεις και πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σου.
-Έχω σπαστά- σγουρά μαλλιά αρκετά κάτω από τον ώμο και δεν τα βάφω ακόμα. Προσπαθώ να τα μακρύνω αλλά όταν μακραίνουν και θα έπρεπε να τα αφήσω κι άλλο να μακρύνουν, γεμίζουν ψαλίδα και χρειάζονται και κόψιμο. Τι μου προτείνετε (προϊόντα και tips); Τα ισιώνω συχνά, χρησιμοποιώ όμως κρέμα κατά της θερμότητας και μάσκα μια φορά την εβδομάδα! Ευχαριστώ
Ελευθερία
Αυτό που κάνεις είναι πάρα πολύ καλό. Το θέμα όμως είναι να μην αφήνεις πολύ μεγάλα διαστήματα χωρίς να τα κουρεύεις. Έστω και λίγο, και αυτός ο ένας πόντος είναι σημαντικός. Αυτό που πρέπει να κάνεις δηλαδή είναι να βρεις έναν κομμωτή με τον οποίο να μπορείς να συνεργάζεσαι καλά και να σου δίνει αυτό που θες!
-Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια γι’ αυτό σας το εγχείρημα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω μακριά πλούσια καστανά μαλλιά και θα ήθελα κάποια αλλαγή. Δεν θέλω να κόψω πάρα πολύ το μάκρος. Σκεφτόμουν να τα έκανα μονοκόμματα στο μήκος και όχι με μύτες όπως είναι τώρα. Επίσης, προτείνετε να κόψω αφέλειες ή απλά φράντζα στο πλάι; Τι είναι περισσότερο στη μόδα;
Αγγελική
Για μένα το θέμα είναι το τι σου πηγαίνει! Η μόδα είναι πολύ σχετική και καμιά φορά γίνονται και εγκλήματα κάνοντας μόνο αυστηρά μόδα. Είναι πάρα πολύ ωραία όλα αυτά που κάνουν οι μεγάλοι οίκοι μόδας μαλλιών οι οποίοι έχουν δουλέψει χρόνια και έχουν κάνει τεράστιες δουλειές, αλλά το πιο σημαντικό είναι να σου πηγαίνουν τα συγκεκριμένα μαλλιά και να μπορείς να τα υποστηρίξεις σωστά. Για μένα το καλύτερο είναι να κάνεις αυτό που πραγματικά αισθάνεσαι. Ακόμη και σε ένα τέτοιο πρόσωπο σαν το δικό σου πηγαίνει μια μακριά φράντζα. Μια φράντζα η οποία να φεύγει κάτω από τα μάτια και να ακουμπάει τα ζυγωματικά θα ήταν ωραία. Γιατί με τόσο πυκνά μαλλιά μια μονοκόματη αφέλεια θα φαινόταν ψεύτικη.
-Νικόλα γεια σου! Έχω θέμα με τις φύτρες. Είναι πολύ άσχημο έτσι όπως πετάνε. Θέλω να μαζέψω τα μαλλιά μου αλλά φοβάμαι μην φαίνεται χειρότερα. Τι προτείνεις; Και ποια προϊόντα προτείνεις για τέλειο ίσιωμα μαλλιών;
Σούλα
Θα σου πω μόνο ότι μια γυναίκα που λέγεται Jennifer Lopez εκμεταλλεύτηκε τόσο πολύ τις φύτρες της με αποτέλεσμα να γίνουν σήμα κατατεθέν. Δεν τις αφαίρεσε, αντίθετα τις εκμεταλλεύτηκε τόσο σωστά κάνοντας κότσους πίσω σαν μικρές αφέλειες και το αποτέλεσμα έδειχνε πολύ ωραίο. Να μην νιώθεις λοιπόν μειονεκτικά γι’ αυτό γιατί ότι μας έχει δώσει η φύση είναι πραγματικά αυτό που μας ταιριάζει. Εγώ θεωρώ ότι αυτό που έχεις είναι τρομερά όμορφο και μπορείς να το χρησιμιοποιήσεις υπέρ σου. Όσον αφορά στα προϊόντα σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που ισιώνει τα μαλλιά ώστε να μπορείς να τιθασεύσεις τις φύτρες σου.
-Καλησπέρα! Έχω κατσαρά- σπαστά μελαχρινά μαλλιά και πράσινα μάτια. Το μήκος των μαλλιών μου είναι ασύμμετρο. Η μια πλευρά είναι μέχρι το λαιμό και λίγο πιο κάτω και η άλλη λίγο πιο κοντή. Δεν διακρίνεται έντονα η διαφορά. Τι να κάνω για να γίνονται έντονες μπούκλες και με όγκο; Ποιο άλλο χτένισμα ταιριάζει σε αυτό το είδος μαλλιών; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Ρία
Θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιείς ένα θερμαντικό εργαλείο για να μπορέσεις να κάνεις λίγο πιο έντονα τις μπούκλες και για να μπορέσεις να διαχειριστείς όλο αυτόν τον όγκο να τα στεγνώνεις με μια φισούνα (έτσι πρώτα ελέγχεις τον όγκο και μετά αποκτάς καλοσχηματίσεις τις μπούκλες). Όσον αφορά το χτένισμά σου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα σου έλεγα απλώς να αλλάξεις χτένισμα. Μπορείς πρώτα να τα ισιώνεις και μετά με ένα ψαλίδι να κάνεις ελαφρείς κυματισμούς ώστε να φαίνεται και η διαφορά στο μήκος.

-Γεια σου Νικόλα! Επιτέλους αισθάνομαι ανακούφιση που μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό. Τα μαλλιά μου είναι κατσαρά και εδώ και εδώ και 4 χρόνια είναι ξανθό πλατινέ. Επειδή όμως έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ, ήθελα να τα σκουρύνω. Σκέφτομαι να κάνω κάτι σε σαντρέ καστανό αλλά δεν είμαι σίγουρη. Η επιδερμίδα μου είναι ανοιχτή πολύ και έχω καστανά μάτια. Μήπως να έκανα καστανό αλλά σε πιο ζεστές αποχρώσεις; η βοήθειά σου είναι πολύτιμη αφού όπως καταλαβαίνεις ετοιμάζομαι για ριζική αλλαγή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Βάσια
Θα πρέπει οπωσδήποτε μετά από μια πολύ ψυχρή απόχρωση ξανθού να περάσεις στις ζεστές αποχρώσεις. Εάν περάσεις σε ψυχρές αποχρώσεις το πιο πιθανόν είναι να δεις πράσινα τα μαλλιά σου. Θα πρέπει να μπεις σε μια ζεστή απόχρωση και στην πορεία η δεύτερη επανάληψη μπορεί να σου φέρει μια πιο ψυχρή.
-Συγχαρητήρια που ένας ειδικός μπορεί να μας λύσει τις απορίες για το φλέγον ζήτημα των μαλλιών μας! Εμένα τα μαλλιά μου είναι καστανά σκούρα, η επιδερμίδα μου πολύ ανοιχτόχρωμη και τα μάτια μου καστανά. Θέλω να κάνω ξανθές ανταύγειες αλλά δεν ξέρω τι χρώμα ακριβώς θα μου ταίριαζε. Πιο παλιά είχα μελί αλλά δεν μου πήγαινε ιδιαίτερα. Αν είναι εύκολο πείτε μου με βάση κάποια photo κάποιας ηθοποιού, τραγουδίστριας κλπ που θα μου πήγαινε για να καταλάβω ακριβώς! Ευχαριστώ θερμά!
Πένυ
Εμένα μου αρέσει σε αυτή την υπόθεση που όλες οι καστανές κοπέλες θέλουν να γίνουν ξανθές να είναι καστανές αλλά να έχουν και λεπτομέρειες από ξανθό. Αυτό το ντεγκραντάρισμα των χρωμάτων που από σκούρα ρίζα καταλήγει σε ανοιχτό και φωτίζονται μόνο τα σημεία που πρέπει, για μένα είναι το καλύτερο. Η τεχνοτροπία αυτή του ντεγκρανταρίσματος- μπαλαγιάζ είναι η ιδανική. Γιατί έτσι φαίνεσαι και καστανή και ανοιχτόχρωμη. Πρόκειται για ένα look που δοκιμάσαμε με την Έλλη Κοκκίνου και το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο.
-Καλησπέρα σας! Πολύ ωραίο θέμα! Κι εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να μου προτείνετε τρόπους ώστε να μην κιτρινίζει το ξανθό χρώμα στα μαλλιά. Το σαμπουάν με χαμομήλι βοηθάει; Επίσης, ποιο ρεφλέ πιστεύετε ότι κάνει τα μαλλιά μου πιο μπεζ; Δεν μου αρέσει καθόλου να κιτρινίζει αλλά δεν θα ήθελα να κάνω και το άσπρο. Επίσης, κάθε πότε μπορούμε να κάνουμε ρεφλέ; Συγνώμη για τις πολλές απορίες. Ευχαριστώ πολύ!
Γεωργία
Όλες οι μεσογειακές βάσεις βγάζουν αυτά τα χρυσά έντονα ρεφλέ. Μπορείς να το κάνεις πολύ συχνά χωρίς να ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου αρκεί στα μεσοδιαστήματα να τα ενυδατώνεις. Γιατί δεν παύει όλη αυτή η διαδικασία να είναι μια χημεία που αν μη τι άλλο παίζοντας με ένα φυσικό οργανισμό που λέγεται μαλλιά θα υπάρχει αντίδραση. Δεν είναι ένας τοίχος που θα βάψεις και δεν θα αντιδράσει! Είναι μαλλιά, είναι φυσικός οργανισμός! Καλό θα είναι, λοιπόν, να χρησιμοποιείς ψυχρές αποχρώσεις του σαντρέ, του ιριζέ ώστε να μπορείς να καταπολεμάς τα χρυσά ρεφλέ. Το σαμπουάν με χαμομήλι δεν βοηθάει γιατί απευθύνεται σε αποχρώσεις του ξανθού που χρυσίζουν. Αντ΄αυτού καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν που εξουδετερώνεις τις κιτρινίλες.

Read More

And More