Ο Νικόλας Βιλλιώτης σου λύνει όλες τις απορίες για τα μαλλιά σου! (part one)

Την προηγούμενη εβδομάδα σου κλείσαμε ραντεβού με τον official hair stylist της Garnier, Νικόλα Βιλλιώτη (δες εδώ το σχετικό άρθρο). Όλες οι ερωτήσεις (ήταν πολλές και σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας!) συγκεντρώθηκαν και το ραντεβού δόθηκε στο Atelier της Garnier Fructis

Μετά από ένα υπέροχο χτένισμα από τα χέρια του Νικόλα και λίγο κους- κους πάνω στα τελευταία hair trends έβγαλα το μαγικό κασετοφωνάκι και η συνέντευξη που βασίστηκε στις δικές σου ερωτήσεις απαντήθηκαν μια προς μια! Λοιπόν, τι σου απάντησε ο hair stylist των stars;
Extra hint: λόγω όγκου οι απαντήσεις θα δημοσιευθούν σε δύο μέρη μέσα σε αυτή την εβδομάδα! Stay tuned!

– Πώς γίνεται να μακρύνουν οι φύτρες οι οποίες είναι πολλές και σγουρές καθώς και τα μαλλιά μου είναι σγουρά. Και γενικότερα, τι μπορώ να κάνω με αυτές όταν αφήνω τα μαλλιά μου σγουρά ώστε να μην αναγκάζομαι συνέχεια να τις ισιώνω; Ευχαριστώ πολύ!
Ελένη

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αρκετή ενυδάτωση στις φύτρες, να μην τις ταλαιπωρείς με τα ισιώματα και να βάζεις προϊόντα τα οποία να είναι leave in. Έτσι τα μαλλιά σου αποκτούν βάρος, πέφτει ο όγκος και δείχνουν πιο “στρωμένα” χωρίς όμως να χάνουν την υπέροχη φόρμα τους!
-Γεια σας! Έχω αρκετά σγουρά μαλλιά και θα ήθελα να μάθω πώς μπορώ να αποκτήσω τα μαλλιά της Φουρέιρα, χωρίς ψαλίδι. Ευχαριστώ!
Ελένη
Καλό θα είναι να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με μια φισούνα αλλά από εκεί και πέρα για να μπορέσεις να τα καλοσχηματίσεις και να έχεις λεία μπούκλα, τουλάχιστον να χρησιμοποιείς το ψαλίδι με πολύ γρήγορο τρόπο και πολύ ελαφρύ. Ωστόσο, είναι πολύ βασικό να χρησιμοποιείς ένα προϊόν όπως είναι το μετάξι ώστε να μπορείς να προστατεύσεις την τρίχα από την φθορά και την υψηλή θερμοκρασία.
-Γεια σας. Έχω στρογγυλό πρόσωπο με έντονες γωνίες στο σημείο κοντά στα αυτιά! Ποιο κούρεμα θα μου πήγαινε και πώς μπορώ να κρύψω τις έντονες γωνίες;
Αναστασία
Καλό θα είναι να μακρύνεις τα μαλλιά σου σε ένα μήκος ώστε να μπορούν να δείχνουν πιο απαλές και ομοιόμορφες οι γωνίες. Είναι μύθος το να κάνεις πάρα πολύ έντονα φιλαρίσματα. Αν, όμως, σου αρέσει το φιλάρισμα στα μαλλιά καλό είναι να το ξεκινήσεις από το πηγούνι και πιο κάτω. Σίγουρα, όμως, όχι κοντά στα μήλα γιατί έτσι δίνεις περισσότερη έμφαση στις γωνίες του προσώπου σου.
-Έχω πολύ σκούρα καστανά μαλλιά και πριν δύο μέρες αποφάσισα να βάλω ξανθά με λίγο κόκκινη χένα αλλά το μόνο που μου έκανε είναι στον ήλιο να έχουν μια κόκκινη λάμψη. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω χημικές βαφές. Τα χρωμοσαμπουάν είναι καλά για τα μαλλιά και πόσο διαρκούν; Ευχαριστώ.
Νάνσυ
Χρησιμοποιώντας προϊόντα που έχουν μέσα χένα καλό θα είναι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να μην χρησιμοποιήσεις χρωμοσαμπουάν ή προϊόντα που έχουν μέσα χημικά συστατικά γιατί ίσως προκληθούν προβλήματα (η τρίχα μπορεί να σπάσει και να ταλαιπωρηθεί). Τα χρωμοσαμπουάν λειτουργούν μάξιμουμ 40 λουσίματα, αλλά κάνοντας συνεχείς επαναλήψεις είναι σαν να κάνεις μια βαφή. Γι’ αυτό πάντα μετά από κάθε τεχνική εργασία πρέπει να κάνεις ευλαβικά ενυδάτωση.

-Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος τύπος μαλλιών μου πάει και ποιο χρώμα. Είμαι μελαχρινή με στρογγυλό πρόσωπο. Επίσης, το κοντό μαλλί πηγαίνει σε αυτές που είναι στρογγυλοπρόσωπες;
Στέφανι
Καλό είναι στα στρογγυλά πρόσωπα να μην τα κουρεύεις κοντά. Μου είπες ότι έχεις σκούρα μαλλιά, καστανά… Το θέμα είναι αν μπορούσες να με βοηθήσεις ποιο είναι το χρώμα του δέρματός σου. Αν είσαι μελαχρινή λογικά έχεις ένα λίγο πιο σταράτο δέρμα. Θα μπορούσες, λοιπόν, να κάνεις κάποια highlight τα οποία μπορεί να είναι μελί. Εμένα δεν θα μου αρέσε να έχεις συνολικά ένα ομοιόμορφο χρώμα αλλά να έχεις παιχνιδίσματα χρώματος. Οι χρυσοχάλκινες ανταύγειες είναι τέλειες στις καστανές!
-Τα μαλλιά μου είναι σγουρά και θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις: πρώτον, πώς μπορούν να δείξουν τα μαλλιά μου το κανονικό τους μήκος χωρίς να τα ισιώνω ( όταν δεν κάνω πιστολάκι ίσα που αγγίζουν τους ώμους). Δεύτερον, αν γίνονται καλοσχηματισμένες μπούκλες χωρίς ψαλίδι (προϊόντα και tips). Ευχαριστώ και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου!
Μαριάννα
Καλό θα είναι να στεγνώνεις τα μαλλιά σου, να είναι αρκετά βρεγμένα και σιγά σιγά με την φισούνα και τα δάχτυλά σου να κατηφορίζεις τις ρίζες για να εφάπτουν με το κεφάλι σου. Με αυτό τον τρόπο μειώνεις αρκετά τον όφκο στην κορυφή και τα μαλλιά σου αποκτούν μήκος. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς οπωσδήποτε ένα προϊόν τουλάχιστον για καλοσχηματισμένες μπούκλες.
-Καλησπέρα. Είμαι ξανθιά και θα ήθελα να μου πείτε ένα χρώμα ή νούμερο βαφής ξανθό το οποίο να μην είναι καθόλου άσπρο αλλά ούτε και πολύ έντονο κίτρινο. Επίσης, έχω στρογγυλό- οβάλ πρόσωπο με κάπως εξογκωμένα μάγουλα (όχι φουσκωμένα, απλώς ανοίγει προς τα “έξω” στο σημείο εκεί). Πώς να κόψω, λοιπόν, τα μαλλιά μου και πώς να τα χτενίζω; Ευχαριστώ!
Αννίτα
Καλό θα είναι να μην κάνεις έντονους κυματισμούς διότι αυτό το χτένισμα θα σου δώσει περισσότερο όγκο στο πρόσωπο. Τουλάχιστον, αν είναι λίγο μακριά τα μαλλιά σου αυτά τα wave να ξεκινούν κάτω από το πηγούνι σου έτσι ώστε το πάνω μέρος να είναι ίσιο και να μπορεί να σε “κόβει” λιγάκι. Όσον αφορά στο χρώμα, το ξανθό αν είχα την φυσική σου βάση να μπορούσα να σου πω. Αλλά και πάλι, οι κωδικοί είναι σχετικοί και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα, τα χρωστικά που έχει ήδη η τρίχα σου, το φυσικό σου χρώμα κ.α. Όμως, το θέμα είναι ότι δύσκολα στα μεσογειακά- καστανά μαλλιά επιλέγουμε τα χρυσά ρεφλέ καθώς κάνουν το πρόσωπό μας να δείχνει χλωμό.
-Έχω πολύ λιπαρά, λεπτά μαλλιά με ψαλίδα. Πώς να αντιμετωπίσω τη λιπαρότητά τους; Υπάρχει κάποια θεραπεία για να μην είναι τόσο κατεστραμμένα;
Άννα
Η λιπαρότητα είναι ένα θέμα που δεν αφορά τουλάχιστον εμάς τους κομμωτές αλλά τους δερματολόγους δεδομένου ότι η έκκριση σμήγματος προέρχεται από τον οργανισμό μας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς κάποια προϊόντα φαρμακευτικά που εξουδετερώνουν πρόσκαιρα την λιπαρότητα ώστε τουλάχιστον να μην χρειάζεται να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν για λιπαρότητα κι αν έχεις αφυδατωμένες άκρες μπορείς να χρησιμοποιείς τοπικά ένα προϊόν κατά της αφυδάτωσης.
-Τα μαλλιά μου είναι λεπτά, κανονικά στην ποσότητά τους, αλλά έχω μακρύ και λεπτό πρόσωπο. Είναι ξανθά με ανταύγειες και τα κόβω φιλαριστά. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω βαρεθεί αυτό το κούρεμα αλλά είναι το μόνο νομίζω που μου ταιριάζει λόγω του σχήματος του προσώπου μου (τα φουσκώνω για να έχουν όγκο). Τι άλλο μου προτείνετε για αλλαγή; Ευχαριστώ πολύ.
Φιόνα
Αντίθετα με αυτό που μπορεί να πιστεύεις τα φιλαριστά μαλλιά επιμηκύνουν ένα ήδη μακρόστενο πρόσωπο και αυτό γιατί τα πολλά layers κάνουν τα μαλλιά μας (ειδικά τα πολύ λεπτά) να χάνουν τον όγκο τους. Καλό είναι λοιπόν τα λεπτά μαλλιά να μην έχουν φιλαρίσματα γιατί εκεί κάνουν “αδειάσματα”. Καλό είναι, λοιπόν, να αφήσεις τα μαλλιά σου χωρίς φιλαρίσματα τουλάχιστον μέχρι το ύψος του στήθους για να τα βλέπεις πιο πλούσια και “γεμάτα”.
-Είμαι μελαχρινή με μεγάλο πρόσωπο, με έντονα αλλά όμορφα χαρακτηριστικά και το δέρμα μου είναι ελαφρώς σκούρο. Ποιο μήκος μαλλιών είναι κατάλληλο για το πρόσωπό μου και ποιο είναι το ιδανικό χρώμα που θα έπρεπε να τα έχω βαμμένα;
Πόπη
Από την στιγμή που έχεις έντονα και όμορφα χαρακτηριστικά καλό είναι τα μαλλιά σου να λειτουργούν πιο αφαιρετικά με την έννοια ότι είναι προτιμότερο να τονίσεις το make up και να έχεις ένα πιο “ήσυχο” κούρεμα. Όσον αφορά το χρώμα, αν είσαι σταράτη μπορείς να πας maximum μέχρι ένα καστανοκόκκινο- καστανοχάλκινο που να γλυκαίνει το πρόσωπο. Δηλαδή να μην διαλέξεις ψυχρές αλλά γλυκές αποχρώσεις.
-Χαίρετε. Έχω σταρένιο δέρμα και θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου για να μην φαίνεται κίτρινο το πρόσωπό μου. Είμαι 48 χρονών, φυσική καστανή.
Δέσποινα
Για μένα και πάλι λέω ότι τα σταράτα πρόσωπα δεν πρέπει να κάνουν ποτέ ψυχρές αποχρώσεις. Πρέπει να κάνουν ζεστές αποχρώσεις μέχρι το ύψος του 6 που να έχει μια χάλκινη ή κόκκινη απόχρωση η οποία “ζεσταίνει” και γλυκαίνει το πρόσωπο. Το ψυχρό με το ζεστό κάνει μια αντίθεση που θα σε δείχνει πολύ χλωμή, ενώ κάνοντας ζεστές αποχρώσεις μπορείς να είσαι και χωρίς μακιγιάζ.
-Καλησπέρα. Η δική μου απορία ή καλύτερα αγωνία είναι αν υπάρχει κάποια θεραπεία ή κάτι που να μπορούσε να βοηθήσει στο να μακρύνουν τα μαλλιά μου. Έκοψα τα μαλλιά μου πέρυσι το καλοκαίρι για να καθαρίσει η τρίχα από όλες τις βαφές των προηγούμενων χρόνων και να επανέλθει στο φυσικό του χρώμα. Είμαι, λοιπόν, στην διαδικασία που ανυπομονώ να μακρύνει πάλι παρόλο που το χάρηκα πολύ και κοντό. Ευχαριστώ πολύ.
Ελευθερία
Δεν υπάρχει καμία διαδικασία που να μακραίνει τα μαλλιά. Αυτό έγκειται στο θέμα της φύσης αλλά και σε παράγοντες όπως lifestyle και διατροφή. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να σου δώσω ένα σαμπουάν για να σου μακρύνουν τα μαλλιά. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες αμπούλες που δυναμώνουν τα μαλλιά, αλλά δεν σημαίνει ότι θα μακρύνουν και γρήγορα. Όμως, ένα καλό tip είναι να καθαρίζεις την τρίχα από την ψαλίδα κάθε δύο μήνες (όταν έχει ψαλίδα το μαλλί σπάει και σιγά- σιγά ανεβαίνει χωρίς να μακραίνει). Πρόκειται για μια συμβουλή που δίνουμε όλοι οι κομμωτές για να μακρύνουν τα μαλλιά όχι πιο γρήγορα αλλά με πιο υγιή τρόπο.
-Γεια σας! Έχω μαλλιά λίγο πιο κάτω από τον ώμο και θέλω να μακρύνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα μέχρι λίγο πιο κάτω από το στήθος. Υπάρχει λοιπόν κάποιος τρόπος για να επιταχύνω αυτή την διαδικασία; Είτε με κάποιο προϊόν ή οτιδήποτε. Ευχαριστώ.
Ράνια
Αν θέλεις πραγματικά τόσο πολύ να μακρύνουν τα μαλλιά σου μπορείς να βάλεις κάποια extensions ή τρέσες. Πάντως, δεν υπάρχει προϊόν το οποίο να μακραίνει τα μαλλιά! Το θετικό βέβεια είναι ότι πλέον τα ποσά για extensions είναι οικονομικά και δεν θυμίζουν σε τίποτα τις τιμές των 90’s, τότε που ακόμη ήταν μια μόδα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι που εκτίθενται στον φακό. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο στην τιμή παίζει και ποιος θα σου βάλει τα extensions, τι είδους τρίχα θα βάλεις κλπ.
-Έχω πολύ λεπτή τρίχα στα μαλλιά μου με αποτέλεσμα όταν κάνω ένα χτένισμα ή κρεπάρω τα μαλλιά μου να πέφτουν κατευθείαν και να μην έχουν καθόλου όγκο. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ώστε να αποκτήσουν περισσότερο όγκο στην κορυφή και να μην διακρίνεται πολύ η χωρίστρα στα μαλλιά;
Βερόνικα
Θα μπορούσες σίγουρα να φιλάρεις την κορυφή σου ώστε να δώσεις όγκο. Αλλά για μένα όλα είναι θέμα styling! Ο αφρός για παράδειγμα της Garnier XXL δίνει super όγκο. Αν βάλεις λοιπόν, αυτό το προϊόν στα μαλλιά σου, στεγνώσεις ανάποδα και μετά στρώσεις πολύ ελαφριά θα έχεις πετύχει το αποτέλεσμα που θες. Όμως, υπάρχει ένα βασικό μυστικό για τα πολύ λεπτά μαλλιά: δεν θέλουν πολύ ψήσιμο! Όσο πιο πολύ ψήνεις τα μαλλιά σου τόσο πιο εύκολα πέφτουν (η θερμοκρασία εκκρίνει λιπαρότητα και τα λεπτά μαλλιά δεν θέλουν καθόλου λιπαρότητα!) Μερικά φιλαρίσματα στην κορυφή και το κατάλληλο προϊόν θα σου δώσουν τον όγκο που σου λείπει!

Read More

And More