Deconstruction: η τεχνική μαλλιών που ξελόγιασε τις stars!

Κάνει “καριέρα” με το όνομα Ombre αλλά μπορείς να το ζητήσεις από τον κομμωτή σου σαν τεχνική Deconstruction. Πρόκειται για μια τεχνική (όχι νέα όπως ίσως νομίζεις) η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια μανία στις stars αλλά ταυτόχρονα της βάζει και σε μπελάδες. Αν δεν ξέρεις και πέσει στα χέρια σου μια φωτογραφία τους θα κοιτάξεις με σκεπτικισμό, θα επικεντρωθείς στην πιο σκούρα ρίζα και γρήγορα θα βγάλεις το πόρισμα: “Χμ! Πρέπει να είναι έγκυος!”. Κι όμως…

Στην τεχνική του deconstruction μας μύησε αρχικά η Drew Barrymore τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πριν λίγο καιρό όμως το είδαμε και στην Έλλη Κοκκίνου και μας αρέσει πολύ! Πίσω από το αποτέλεσμα που βλέπουμε στα μαλλιά της Έλλης κρύβεται και ο δικός μας αγαπημένος hair stylist, Νικόλας Βιλλιώτης. Και τότε ήταν που χτύπησε το τηλέφωνό του: “θέλω να ξέρω τα πάντα για το deconstruction”. Στην συζήτηση που ακολούθησε μου τα είπε όλα! Αν σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις, κράτα βασικές σημειώσεις για όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κλείσεις ραντεβού με τον δικό σου κομμωτή!

Τεχνική deconstruction. Τι είναι; Πώς είπατε;
Το deconstruction είναι μια ολόκληρη τεχνική, αυστηρώς κομμωτηριακή, γιατί χρησιμοποιείς από την σκουρότερη έως την ανοιχτότερη βαφή πατινάροντας, ακουμπώντας δηλαδή, τη μια πάνω στην άλλη με πιο σκούρα τη ρίζα και ανοιχτές άκρες. Στη συνέχεια ο κομμωτής επεμβαίνει πάνω στα μαλλιά με σκόνη ξανοίγματος σε όλο το μήκος, αλλά όχι πολύ κοντά στη ρίζα, ώστε να πετύχει αυτό το ντεγκραντάρισμα.

Ποιοι το έκαναν πρώτη φορά
Η τεχνική Deconstruction είναι μια τεχνική που έκαναν οι Toni and Guy με πιο extreme χρωματισμούς και αργότερα εδραιώθηκε με πιο φυσικά αποτελέσματα. Σκοπός της συγκεκριμένης τεχνικής είναι να εξωτερικευθεί όλη αυτή η ανεμελιά του καλοκαιριού, το ξάνοιγμα που προκαλεί ο ήλιος και η θάλασσα στα μαλλιά μας και σαν νοοτροπία θυμίζει αυτή των surfers της Καλιφόρνια, χαλαρή και ανέμελη.

Και μερικές ακόμη λεπτομέρειες, παρακαλώ!
Μπορεί να προϋποθέτει πολύ δουλειά, ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνική δεν σε βγάζει εκτός budget (κοστίζει σχεδόν όσο και οι ανταύγειες). Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες γιατί μετά ο κομμωτής μπορεί να αρχίζει να σβήνει σημεία που δεν του αρέσουν ανάλογα με την κουπ των μαλλιών και το πώς στέκονται φυσικά, όχι χτενισμένα. Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και σε σκούρα και σε ξανθά μαλλιά αλλά τα ξανοίγματα πάνε σύμφωνα είτε με την φυσική βάση είτε με τα βαμμένα μαλλιά που έχει κάθε γυναίκα. Αν είσαι έτοιμη, λοιπόν, κι εσύ να αναδείξεις αυτή την αίσθηση της φυσικότητας και της θηλυκότητας που αποπνέει το Deconstruction το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι πρέπει να πας στο κομμωτήριο με στεγνά και άλουστα μαλλιά και βγαίνοντας να έχεις πάρει μαζί σου την αίγλη μιας star!

Ποιες stars λατρεύουν την τεχνική Deconstruction

Έλλη Κοκκίνου

Drew Barrymore

Sarah Jessica Parker

Ashlee Simpson

Rachel Bilson

Λοιπόν τι λες; Σου αρέσει το ombre look; Σκέφτεσαι να το κάνεις; Ποια διάσημη νομίζεις ότι το έκανε καλύτερα; Στείλε το σχόλιό σου εδώ!

Read More

And More