Πώς μακραίνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα; Είναι οι ανταύγειες μόδα; Ο Γ. Δουδέσης απαντά!

Στην στήλη του TLIFE “Ρώτα τον αγαπημένο σου ειδικό!” έρχονται σωρηδόν οι ερωτήσεις. Το τελευταίο ραντεβού που σου κλείσαμε ήταν με τον Γιώργο Δουδέση. Το πρώτο μέρος των απαντήσεών του στο έχουμε ήδη δημοσιεύσει (αν το έχασες κάνε κλικ εδώ). Σήμερα σου έχουμε και το δεύτερο μέρος.

Τα μαλλιά καταστρέφονται από τις βαφές; Πώς μπορείς να τα βοηθήσεις να μακρύνουν πιο γρήγορα; Είναι οι ανταύγειες στη μόδα; Οι απαντήσεις παρακάτω…

Γεια σας. Υπάρχει μια αντίληψη σχετικά με τις βαφές ότι μειώνουν το πλήθος των μαλλιών. Με λίγα λόγια, τα μαλλιά μειώνονται όταν βάφονται κάθε μήνα με βαφές κομμωτηρίου; Είναι καλύτερες οι φυσικές βαφές (που πωλούνται και σε φαρμακεία) ή είναι μύθος;
Μαρία
Όχι αυτό είναι μύθος! Επίσης, δεν υπάρχουν φυτικές βαφές και αυτό είναι κάτι που μόνο ένας χημικός μπορεί να μας το αποδείξει και όχι ένας κομμωτής. Όσον αφορά το αν μειώνονται τα μαλλιά μας, αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με τις βαφές. Ο θύλακας της τρίχας δεν επιβαρύνεται με ότι εξωτερικό κάνουμε στην τρίχα. Ο θήλακας είναι μέσα στο κεφάλι μας και δεν παθαίνουν τίποτα, ποτέ τα μαλλιά από τις τεχνικές εργασίες!
Γεια σας!! Έχω πολύ ανοιχτή επιδερμίδα, καστανά μάτια και σκούρα καστανά μαλλιά όπου κάνω σαμπανί- σταχτί ανταύγειες. Θέλω να κάνω βαφή όλο ξανθό αλλά δεν ξέρω ποιοι τόνοι θα με κολακέψουν και δεν υα με κάνουν χλωμή.
Πένυ
Να διαλέξετε τους τόνους του μπεζ. Ή μπεζ χρυσό ή μπεζ σκέτο.
Οι ανταύγειες είναι μόδα φέτος; Αν ναι, σε ποιο χρώμα;
Ελένη Μπαντέ
Πάντα είναι μόδα οι ανταύγειες και οι ανταύγειες έχουν να κάνουν με το τι τόνο είναι η βάση των μαλλιών μας. Ένας χρυσός τόνος για τις ανταύγειες είναι να ανοίγουμε 2-3 τόνους. Επιπλέον, μπορούμε να βάψουμε τα μαλλιά μας με 2-3 διαφορετικούς τόνους σε ανταύγειες.
Γεια σας! Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, είμαι στον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης και πολλές μέρες τώρα τα μαλλιά μου έχουν θαμπώσει και παρόλο τις μάσκες που βάζω δεν υπάρχει αλλαγή. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ πολύ!
Λαμπρινή
Πρώτον και κύριον θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας και ίσως χρειαστεί να σας δώσει σίδηρο ή κάτι άλλο. Στα μαλλιά σας δεν πρέπει να κάνετε τίποτ’ άλλο πέρα από shampoo και μάσκες. Αυτό όλο, όμως, έχει να κάνει με τις ορμόνες. Άρα, δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό. Θα χρειαστεί να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας.
Γεια σας. Το πρόσωπό μου είναι οβάλ αλλά λίγο παχουλό, τα μαλλιά μου είναι μέχρι τον ώμο, τα μάτια μου είναι γαλάζια κι έχω άσπρο δέρμα. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας ρωτήσω 1) τι μπορώ να κάνω ώστε να βοηθήσω τα μαλλιά μου να δυναμώσουν και να μακρύνουν; 2) το φυσικό χρώμα των μαλλιών μου είναι καστανό, τι χρώμα θα μπορούσα να βάψω τα μαλλιά μου και να ταιριάζει απόλυτα με τα μάτια μου και το χρώμα του δέρματός μου 3) τα μαλλιά μου είναι λιπαρά. Τι προϊόντα θα μου προτείνατε να χρησιμοποιώ πέραν του σαμπουάν για να τα περιποιούμαι; 4) κι επίσης, πώς θα μου ταίριαζε να έκοβα τα μαλλιά μου για να αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου; Ευχαριστώ πολύ.
Μαριλένα
Από ότι μου λέτε πρέπει να είστε πολύ όμορφη, οπότε δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα με τα μαλλιά σας, ότι και να κάνετε θα σας πηγαίνει. Το δέρμα είναι επίσης πολύ ωραίο οπότε ό,τι χρώμα και να βάψετε τα μαλλιά σας θα σας πηγαίνει εξίσου πολύ. Ίσως χρειάζεστε κάποιες βιταμίνες που είναι ειδικές για μαλλιά, νύχια και δέρμα, όπως είναι της Solgar. Όσον αφορά την λιπαρότητα των μαλλιών σας χρειάζεστε εξειδικευμένα κομμωτηριακά προϊόντα για τον δικό σας τύπο. Τέλος, για το haircut θα μπορούσες να κάνεις πολλά πράγματα: από αφέλειες μέχρι και καρέ ή ακόμη και να τα ντεγκραντάρεις ώστε να κρατήσεις το μήκος. Σίγουρα, όμως, από την περιγραφή καταλαβαίνω ότι το δυνατότερο χαρακτηριστικό σου είναι τα μάτια σου τα οποία τονίζονται πολύ με τις αφέλειες.
Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω για μαλλιά ολόισια και χωρίς καθόλου όγκο ποιο είναι το κατάλληλο κούρεμα; Έχω οβάλ πρόσωπο και μεγάλο μέτωπο, αμυγδαλωτά μάτια, μικρή μύτη, κανονικά χείλη. Αλλά δεν έχω βρει τον τρόπο να χειρίζομαι τα μαλλιά μου. Και αν υπάρχει τρόπος με τις βαφές μαλλιών να κερδίζουμε όγκο με το παιχνίδισμα των χρωμάτων. Τώρα τα έχω καστανά με λίγες ξανθές διαφάνειες. Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια!!!
Εύη
Θα μπορούσατε να κάνετε αφέλειες, θα μπορούσατε να κάνετε μια βαριά φράντζα και στο πάνω μέρος του κεφαλιού (κορυφή και πάνω από το μέτωπο) να τα ντεγκραντάρετε λίγο ώστε να μπορέσετε να δώσετε περισσότερο όγκο. Επιπλέον, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κάνει μαθήματα έτσι ώστε να μάθετε να χειρίζεστε τα μαλλιά σας και μόνη σας στο σπίτι. Τέλος, στην ερώτησή σας για το αν το χρώμα δημιουργεί εφέ όγκου, σας απαντώ πως όχι, αυτό δεν ισχύει! Το καστανό με το ξανθό που έχετε τώρα πιστεύω ότι δεν ταιριάζει. Θα πρέπει να σκουρύνετε τις ανταύγειες σας και να τις κάνετε σε πιο ζεστούς τόνους. Γενικά, δεν είναι ωραίο να υπάρχουν πολλές αντιθέσεις στα χρώματα των μαλλιών μας.
Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει τρόπος να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα 🙂 Ευχαριστώ πολύ!
Μαριαλένα


Θα μπορούσατε να πάρετε τις βιταμίνες της Solgar που είναι για μαλλιά, νύχια, δέρμα και αρκετά συχνά να κουρεύετε τις άκρες ελάχιστα. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά δυναμώνουν και επιταχύνεται η ανάπτυξή τους.

Καλησπέρα! Έχω μακρυά, σπαστά μαλλιά και τα ισιώνω σχεδόν καθημερινά με ψαλίδι ισιώματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται ψαλίδα αλλά όχι υπερβολική. Το μόνο πρόβλημά μου όταν τα ισιώνω είναι ότι υπάρχει έντονο φριζάρισμα και ειδικά μετά το λούσιμο, αφού πρώτα τα στεγνώσω με το πιστολάκι. Το αποτρέπω όσο γίνεται είτε με λακ είτε με κερί. Ποια προϊόντα θα μου προτείνατε να χρησιμοποιήσω για να τα προστατέψω από το καθημερινό ίσιωμα, την ψαλίδα και όλα τα σχετικά να μην φαίνονται ταλαιπωρημένα και το κυριότερο να μην φριζάρουν. Κι επίσης ποιο είναι το καλύτερο σίδερο ισιώματος για καθημερινή χρήση και που μπορώ να το βρω… Ευχαριστώ!
Αφροδίτη

Θα σας μιλήσω αρχικά για το σίδερο. Μπορείτε να το βρείτε σε ένα πολύ καλό κομμωτήριο. Για όλη την υπόλοιπη ερώτηση, θα σας πρότεινα να κάνετε την νανοκερατίνη για την οποία θα μιλήσουμε πολύ σύντομα!

Γεια σας. Το καστανό μου μαλλί είναι καστανό και το βάφω ξανθό. Θέλω να ρωτήσω πώς μπορώ να βγάλω ένα μπεζ, σαντρέ χρώμα χωρίς ντεκαπάζ και ακόμα μια ερώτηση: έχω πολλές φύτρες μπροστά στα μαλλιά, στους κροτάφους, κοντά στα αυτιά, γύρω από όλο το πρόσωπο και φριζάρουν πολύ. Πώς να τα ισιώνω με πρέσσα ή πιστολάκι και με τη βούρτσα; Ευχαριστώ.
Βάσια

Σίγουρα, γύρω- γύρω θα πρέπει να τα ισιώνετε με πιστολάκι και μια μικρή βούρτσα διότι η μεγάλη δεν θα μπορεί να τα πιάσει. Όσον αφορά το υπόλοιπο σκέλος της ερώτησης, δεν ξέρω αν τα βάφετε μόνη ή αν τα βάφετε σε κάποιο κομμωτήριο. Θα ήθελα πάλι σε αυτή την ερώτηση την επόμενη φορά να μου πείτε αν τα βάφετε μόνη ή σε κομμωτήριο.

Καλησπέρα. Τα μαλλιά μου είναι καστανά σκούρα κι έχω σχετικά ανοιχτή επιδερμίδα. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο χρώμα μου ταιριάζει. Επίσης, το πρόσωπό μου έχει γωνίες και είναι τρογγυλό. Ποιο κούρεμα να προτιμήσω;
Φανή

Πρώτον και κύριον, από την στιγμή που έχετε λευκή επιδερμίδα σας ταιριάζουν σχεδόν όλα τα χρώματα. Όμως, στα χρώματα μην βάζετε κίτρινο δεν ταιριάζει στις ελληνίδες και είναι κάτι που λέω σε όλες! Το κίτρινο είναι το χρυσό. Από εκεί και πέρα, όποιο κούρεμα και να κάνετε θα σας πηγαίνει. Βεβαίως, δεν ξέρω αν θέλετε κοντά ή μακριά μαλλιά, αν θέλετε φράντζα ή αφέλειες και την ποιότητα της τρίχας σας για να σας κατευθύνω ακριβώς. Γενικά, πάντως, αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο μια μεγάλη φράντζα βοηθά γιατί “κόβει” το πρόσωπο.

Read More

And More